A Kroos miatt súlyos sérülést szenvedő Pedri megbocsátott a német legendának

2024. július 08. 10:25

A spanyolok sztárjátékosa marad a nemzeti együttessel az Eb-n.

2024. július 08. 10:25
Toni KROOS; Dani OLMO; Anthony TAYLOR
Vámos Tamás

Nyitókép: Csak a második félidőben villant a sárga lap... Fotó: Getty Images

***

Ismert: Toni Kroos a spanyolok elleni negyeddöntő első félidejében 

valóságos ámokfutást rendezett: aki szembejött vele, abba jókorát belerúgott! A spanyolok egyik legjobbjába, Pedribe például kétszer is, akit a második szabálytlanság után már a 8. percben le kellett cserélni; azóta kiderült, hogy az FC Barcelona középpályása másodfokú térdrándulást szenvedett,

és minimum egy hónapot ki kell hagynia. (Kisebb meglepetésre Anthony Taylor játékvezető csak a második félidő közepén „sárgázta be” Kroost, miután visszarántotta az éppen a Pedri helyére beálló Dani Olmót. Nem keltene nagy meglepetést, ha az angol síposra már nem bíznának több feladatot az Eb-n...)

A történtek után Toni Kroosban volt annyi sportemberi tartás (sosem feltételeztük az ellenkezőjét...), hogy Instagram-oldalán elnézést kért a spanyol középpályástól:

„Bocsáss meg, Pedri, gyógyulj meg mihamarabb! Nyilvánvaló, hogy nem akartam sérülést okozni neked! Épülj fel gyorsan, és minden jót kívánok, nagyszerű játékos vagy.”  

Nem is maradt el a válasz, Pedri szintén a közösségi oldalán reagált a visszavonuló német klasszis bocsánatkérésére.

„Köszönöm Toni Kroos üzenetét. Ez a futball, előfordul ilyesmi. Karrierje és eredményei örökre megmaradnak” 

A sérült klasszis azt is közölte: a történtek ellenére nem utazik haza, marad az Európa-bajnokságon, hogy testközelből szurkolhassa ki a spanyol válogatott Eb-diadalát...

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2024. július 08. 12:15
Igen , a fociban történik ilyesmi és Kroos nem egy hentes típusú játékos . De itt rövid idő alatt három olyan szabálytalanságot követett el ,amikért ( mindháromért ) járt volna a sárga lap .Ezekért még egyet sem kapott , ami nagyon komoly játékvezetői hiba .Kb. 70 percet játszhattak volna a németek emberhátrányban...
Obsitos Technikus
2024. július 08. 12:04
Ez az a Kroos, aki a migránsok elől Spanyolországba menekül? :-DD
Haragosi
2024. július 08. 11:52
A németek egyfolytában pampognak, hogy a bíró miért nem adott 11-est kezesésért. Valahol igazuk van, ha jobban vezeti a spori a meccset, akkor a németek 10 emberrel el se jutottak volna addig, hogy rárúgják egy védő kezére a labdát.
frankie-bunn
2024. július 08. 10:51
Franciák (angolok?) köszönik szépen Toniak ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!