Visszavonul a válogatottságtól a Willi Orbánt fellökő német játékos

2024. augusztus 19. 20:23

Az Eb-n a német válogatott csapatkapitányi tisztségét betöltő Ilkay Gündogan 82 mérkőzést játszott a Nationalelfben.

2024. augusztus 19. 20:23
19 June 2024, Baden-Württemberg, Stuttgart: Soccer: European Championship, Germany - Hungary, preliminary round, Group A, match day 2, Stuttgart Arena, Germany's players Ilkay Gündogan (l) and Toni Kroos cheer after the final whistle. The game ended 2:0.

Nyitókép: Christian Charisius/dpa / dpa Picture-Alliance via AFP

Visszavonul a német labdarúgó-válogatottól csapatkapitányuk, Ilkay Gündogan. A hírt közösségi oldalán jelentette be a labdarúgó. „Kedves Futballnémetország! Pár hetes gondolkodás után arra a döntésre jutottam, hogy itt az ideje befejezni válogatottbeli pályafutásomat. Büszkén tekintek a 82 válogatott mérkőzésemre, ez egy olyan szám, amelyről álmodni sem mertem, amikor 2011-ben debütáltam a felnőttek között. A csúcspont egyértelműen az a hatalmas megtiszteltetés volt, hogy nyáron csapatkapitányként én vezethettem a csapatot a hazai Európa-bajnokságon! Ennyi év után végre sikerült újra büszkévé tennünk a nemzetet, nagyon boldog vagyok, hogy ebben én is szerepet játszhattam.” – fogalmazott bejegyzésében Gündogan, 

„Már a torna előtt is éreztem egyfajta fáradtságot a testemben, de a fejemben is, ami elgondolkodtatott. A meccsek pedig klub- és országos szinten sem lesznek kevesebbek.” – indokolta döntését a labdarúgó. Gündogan 2011-ben egy Belgium elleni Eb-selejtezőn mutatkozott be a német válogatottban. A válogatottban 13 év alatt 82 mérkőzésen szerepelt, 19 gólt szerzett, és 9 gólpasszt adott. 

A magyar labdarúgó-válogatott szurkolói számára emlékezetes pillanatokat okozott az Eb-n a német játékos. 

A magyar és a német együttes csoportmérkőzésén egyszerűen fellökte Willi Orbánt, ám a játékvezetőn nem ítélt szabadrúgást, ezért Gündogan gólt tudott szerezni ellenünk. 

A bírói döntést később számos kritika érte, hiszen egyértelműen befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Nemzeti Sport vonatkozó cikkében felidézi, hogy 2023-ban Gündogan hét év után igazolt el a Manchester Cityből. A német középpályásnak 2026-ig szóló szerződése van a Barcelonával, de egybehangzó sajtóértesülések szerint már most nyáron válthat, akár visszatérhet Angliába is.

A labdarúgó kimaradt a Barcelona hétvégi bajnoki keretéből, sokak szerint ez annak a jele, hogy elmegy a klubtól,

 azonban Hansi Flick, a Barcelona vezetőedzője cáfolta ezeket: „Gündogánnal kapcsolatban pedig annyit tudok mondani, hogy hétfőn volt egy kisebb sérülése és még ma nem volt százszázalékos. Sokan gondolják, hogy távozik, de én úgy gondolom, velünk fog maradni ebben az idényben, de a részeletek maradjanak csak köztünk.”

A német tréner szavai azonban nem vetett véget a találgatásoknak. Sőt, a The Athletic cikke szerint a 33 éves játékosnak a török, a katari, a szaúdi és az angol bajnokságban is van kérője. Az átigazolások terén jól értesült Fabrizio Romano úgy tudja, hogy a Manchester City már fel is vette a kapcsolatot Gündogannal, állítólag a játékos és Pep Guardiola is örülne a német középpályás visszatérésének. Gündogan távozásával a Barcelona megspórolná az  évi közel húszmillió eurós fizetését, de akár átigazolási pénzt is kérhet a Citytől. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. augusztus 20. 07:13
Gündogan mégse mondhatta azt, hogy tudtuk, hogy a bírók segíteni fognak bennünket! Épp hogy lefújták a meccset, és a telóján máris ott volt egy lökéses kép az ő ellökéséről....mintha előre tudta/tudták volna, hogy kell.
Lehigh
2024. augusztus 20. 03:38
Gundogan RAJTAD NEVET EGESZ ANGLIA!!
rizotto
2024. augusztus 20. 03:15
Helyesen: németországi játékos.
Intruder
2024. augusztus 19. 22:36
Von Gündogan. Német, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!