„Mire számítunk a Fradi ellen? Egy jó bulira!” – a Ferencváros leendő kupaellenfelének elnökhelyettese a Mandinernek

2024. szeptember 16. 20:00

Az NB III-ban játszó Tiszafüred lesz a zöld-fehérek ellenfele a Magyar Kupa következő fordulójában. A közelgő párharcról a klub elnökhelyettesét, Ábrahám Tamást kérdeztük.

2024. szeptember 16. 20:00
Ferencvárosi Torna Club Tiszafüredi Vársoi Sport Egyesület

Nyitókép: Mandiner-grafika 

Az NB III északkeleti csoportjában második helyen álló Tiszafüredi VSE lesz a Ferencváros ellenfele a Magyar Kupában a legjobb 32 között.

A hétfői sorsolás eredménye természetesen óriási jelentőséggel bír a vidéki kiscsapat életében, amely szombaton a Kaposvári Rákóczit búcsúztatta egy bravúros győzelemmel. A magyar bajnok elleni mérkőzés miatt Ábrahám Tamást, a Tiszafüred labdarúgócsapatának elnökhelyettesét kérdeztük. 

– A Ferencváros lesz az ellenfelük a Magyar Kupában – nagy az izgalom a csapatnál? 

– Természetesen, égnek a telefonvonalak, egymás után érkeznek a hívások hozzám, és én is folyamatosan telefonálok. Bízom benne, hogy meg fogjuk tudni jól szervezni a mérkőzést. Létre kell hoznunk egy szervezőbizottságot, és mindent alaposan átgondolni, de erre van időnk hála Istennek!

– Milyenek a körülmények a Tiszafüredi VSE-nél, képesek lesznek otthon megrendezni a meccset? Hány néző befogadására alkalmas a lelátójuk? 

– Igen, szerintem képesek leszünk hazai pályán megrendezni a meccset. A lelátóink 600 fős nézőközönséget tudnak fogadni, ezért valószínűleg mobillelátókra is szükség lesz. 

– Mikor játszott utoljára ilyen kaliberű ellenféllel a Tiszafüredi VSE? 

– Több mint 30 éve veszek részt a füredi sportéletben, ezért emlékszem pár nagy ellenfélre – de ezek jellemzően jubileumi mérkőzések voltak. Például épp a klub 100 éves évfordulóján volt egy minitorna a Honvéd, a Vasas és a DVSC részvételével.

De NB I-es klub ellen komoly tétmeccset még nem játszottunk eddig. 

– Milyen mérkőzésre számít a Fradi ellen? 

– Az eredményt illetően gondolom ez egyértelmű... (nevet). Egy jó bulira számítok. És persze ez a meccs nagy feladat lesz, hiszen nagyon nagy szervezőmunkát igényel a rendezése. 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakegyittlako
2024. szeptember 16. 22:08
Csatlakozom Halder 1899 kollégához..ZÖLD AZ ISTEN....Ez a klubvezető pedig szimpi pali. Tudja az esélyeket, de nem a meccs miatt izgul hanem a megszervezéséért.
Halder_1899
2024. szeptember 16. 20:25
HAJRÁ FRADI !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!