Változás jön? – kiderült miért más került be a kezdőbe Szoboszlai helyett az Arsenal ellen

2024. október 28. 19:09

A Liverpool edzője elárulta, miért döntött Curtis Jones mellett, ám azt nem, hogy ez mit jelent a jövőre nézve.

2024. október 28. 19:09
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai addresses a press conference at the Red Bull Arena stadium on the eve of the UEFA Champions League football match between RB Leipzig and Liverpool FC in Leipzig, eastern Germany on October 22, 2024.

Nyitókép: Ronny Hartmann / AFP

Ahhoz képest, hogy mennyit kritizálják Angliában Szoboszlai Dominikot, eddig úgy tűnt, edzője, Arne Slot bizalma töretlen a magyar labdarúgóval szemben. A Liverpool középpályása a hétvégi Arsenal elleni meccsen azonban kikerült a kezdő tizenegyből, és csak a 63. percben állt be csereként, hogy aztán a kétszer is vezetést szerző Ágyúsok ellen segítsen döntetlenre menteni a mérkőzést. Ez volt a második alkalom a 2024-2025-ös idényben, hogy a magyar játékos nem kezdett a Premier League-ben – legutóbb a Crystal Palace elleni idegenbeli bajnokin játszott csereként egy félidőt. 

Az angol média azonnal találgatni kezdte, hogy mi történhetett. Vajon kegyvesztett lett-e a magyar labdarúgó, akitől edzője deklaráltan több gólt és gólpasszt szeretne látni (az eddigi 9 bajnoki meccsen két asszisztja volt).

A közelmúltban több lap is feszegette a „Szoboszlai-kérdést”,

 amely röviden úgy foglalható össze, hogy a Liverpool edzője kellemes dilemmákkal szembesül, hiszen egy csomó kiváló játékosa van a három középpályás pozícióra, ám mindez problémát is jelent, hiszen Harvey Elliott, Curtis Jones, Trey Nyoni Alexis Mac Allister, Ryan Gravenberch és Szoboszlai biztosan játszhat egyszerre. 

Ezt is ajánljuk a témában

Tekintve, hogy Gravenberch az idény kezdete óta fantasztikus teljesítményt nyújt, amíg bírja, ő kihagyhatatlan. Az Arsenal ellen a szintén kiváló formában játszó Curtis Jones kezdett Szoboszlai helyén. A Chelsea ellen mindketten a pályán voltak, a hátrébb játszó angol labdarúgó gólt szerzett és kiküzdött egy tizenegyest – míg Szoboszlai „elvégezte a piszkos munkát”. Mintha felcserélődtek volna a szerepek – lehet, hogy Arne Slot is ezt ismerte fel, és Jonest tervezi támadó középpályásként játszatni? 

A két bajnoki között a héten Szoboszlai egykori klubja, az RB Leipzig ellen játszott a Liverpool a BL-ben, és Szoboszlaival a kezdőben nyertek is 1-0-ra. Jones ott nem játszott, az Arsenal elleni viszont a Szoboszlai helyére tette be Slot,

 aki a Sky sports kérdésére válaszolva – legalábbis részben – elmagyarázta a döntését. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Curtis normális esetben megérdemelte volna, hogy pályára lépjen, de mindenki tudja, hogy a Chelsea elleni meccs előtt keveset játszott. Épp ezért két-három nappal később pályára küldeni nagy kockázat, hiszen senki nem tudja, hogy reagál a szervezete. Most azonban volt egy hete pihenni és reméljük újra képes lesz úgy teljesteni mint múlt héten”idézi a holland edző meccs előtt adott nyilatkozatát a This is Anfield.com.  

Mindez magyarázat a múltra vonatkozóan, ám a jövő szempontjából nem egyértelmű mit jelent. Ugyan a meccs végén Slot lehozta Jonest a pályáról , de csak a 91. percben, időhúzásként. Szoboszlai tehát az Arsenal elleni meccsen nem őt, hanem Mac Allistert váltotta a pályán, és ez azt is jelentheti, hogy Slot még mindig keresi, hogy kinek hol a helye az általa preferált 4-2-1-3-as felállásban. Jones egyébként a Sofacore-tól és a Whoscored-tól egyaránt 6,7-es osztályzatot kapott, míg Szoboszlai előbbitől 6,1-et, utóbbitól 6,6-ot. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 28. 21:21
🤍 m.youtube.com/watch?v=AHqj6e7wKEs&t=21s&pp=ygUVSGVhbGluZyBlbmVyZ3kgY2hyaXN0
herden100
2024. október 28. 21:21
🇪🇺 youtu.be/jeNVGl_tQzA?si=62uRTcdEm9lezJyj
2024. október 28. 20:28 Szerkesztve
Dom sokat dolgozik a pályán. Amikor helyzetbe van nem kap labdát, vagy olyan szar a passz, hogy nem lehet mit kezdeni vele. Amúgy a Poolnak most nem megy, sok a szerencsejük. A többi jatékos sem a megszokott formát hozza. Mo-nak tízből egy megy be, pedig mindenki rájátsza a lasztit, passzai szarok. Virgil sem fényes, és a többiek is alacsonyszinten muzsikálnak, szóvel le lehet szállni Domról.
sexykitty-5000128
2024. október 28. 20:09
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­­­k­­­e­­­l­d­ ­­­a­ ­­­s­z­e­­­x­i­ ­p­u­n­c­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!