„Szoboszlai-kérdésről” ír a Liverpool Echo

2024. október 22. 17:23

A lap szerint Arne Slot kellemes dilemmával szembesül a középpálya összeállítását illetően, ez pedig a magyar labdarúgót is érniti. Hogy jól vagy rosszul, még nem egyértelmű.

2024. október 22. 17:23
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai eyes the ball during the UEFA Champions League 1st round day 1 football match between AC Milan and Liverpool FC at the San Siro stadium in Milan on September 17, 2024.

Nyitókép: Piero Cruciatti / AFP

A magyar olvasó talán mostanra kezd hozzászokni, de a brit médiában állandó téma a labdarúgás, azon belül az egyik legismertebb klub, a Liverpool és persze annak játékosai – így aztán Szoboszlai Dominik is. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát gyakran kritizálják, hogy aztán egy-két jobb mérkőzést követően agyondicsérjék, sőt akár egyik klubikonjukhoz hasonlítsák, majd egy újabb kevésbé jó teljesítményét követően megint lehordják a sárga földig. 

Ezt is ajánljuk a témában

Most éppen a Liverpool Echo ír honfitársunkról, a Liverpool hétvégi, Chelsea elleni győzelmét követően megjelent helyzetelemzésében. A magyar labdarúgónak az elemzők szerint nem ez volt az idei legjobb mérkőzése

A Liverpool mindenesetre nyert, és továbbra is vezeti a Premier League tabelláját, a holland edző pedig rekordot állított fel: első 10 mérkőzéséből 9-et megnyert a Vörösök trénereként. 

A mérkőzésen tündökölt – kiküzdött egy tizenegyest, majd gólt szerzett – viszont a csapat egyik középpályása, Curtis Jones. Azóta az is kiderült, miért van ennyire jó formában a brit labdarúgó

A 23 éves Jones a Liverpool saját nevelésű labdarúgója, és épp tavaly, Szoboszlai érkezésekor robbant be a csapatba igazán. Gyakran épp a magyar játékost váltotta a középpálya közepén – hiszen Kloppnál nem a tízes szerepkörben játszott Szoboszlai Dominik, hanem eggyel hátrébb. Az angol középpályás azonban tud támadó szerepkörben is játszani, azaz idén is a magyar játékos posztriválisa maradhat, csakúgy mint a sérüléséből visszatérve lassan teljes értékű edzésmunkát végző Harvey Elliott. 

Ezt is ajánljuk a témában

Egy olyan formában lévő játékost, mint Jones, nehéz kihagyni a kezdőből – véli a Liverpool Echo, amely arról is beszámolt, hogy az idei szezont elképesztő formában kezdő, és Szoboszlai ellen ilyen cselekre képes Ryan Gravenberch-hel is ugyanez a helyzet. Gravenberch egyébként a meccset követően azt mondta, lenyűgözte, hogy Jones mennyire jól játszott. A Liverpool Slot vezetésével 4-3-3-as (vegyesek szerint 4-2-1-3-as) felállásban játszik, azaz 3 klasszikus középpályás szerepel a kezdőcsapatban – kettő védekező, és egy inkább támadó szerepkörben. 

Jelenleg Szoboszlai Dominik a kezdőcsapat támadó középpályása, azaz a tízes, de ezen a poszton nagy lehet a verseny. 

Curtis Jones a Chelsea ellen egyébként Szoboszlai mögött, Alexis MacAllister helyén kezdett, aki inkább 8-as vagy 6-os, de azért ő is tud tkp-t játszani. Ezenkívül ott van még Wataru Endó a védekező középpályás posztjára, szóval Arne Slotnak tényleg kellemes dilemmái lehetnek. Csak azt kell kitalálnia, hogy melyik emberét mikor hová tolja a sakktáblán – és ezt az eredmények alapján eddig elég ügyesen teszi.  

És akkor még meg sem eléítettük a mindössze 17 éves, de már profi szerződéssel rendelkező, és a felnőtt együttessel edző Trey Nyonit, akiből a szakemberek szerint a következő pár évben a világ egyik legjobbja lehet támadó középpályás poszton. Azt csak egy-két futóbolond kevéssé hozzáértő szurkoló gondolja, hogy a zimbabwei származású szupertehetség már most Szoboszlai valódi vetélytársa lehet, de hosszabb távon megvan az esélye, hogy egyszer felveszi vele a versenyt

Mindaddig azonban ott van riválisként a szuper formában lévő Jones, és a nemsokára érkező Elliott mellett Mac Allister. Mindegyikük nem játszhat egyszerre. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dekoninck-2
2024. október 22. 19:19
“ hogy aztán egy-két jobb mérkőzést követően agyondicsérjék, majd egy újabb kevésbé jó teljesítményét követően megint lehordják a sárga földig” Tisztára mint a magyarok. Talán nem is magyar szokás ez dichotomizmus?
Squalline
2024. október 22. 18:17
Ha megnézzük a cikk hivatkozásait, feltűnik, hogy az először is több forrásból összeollózott, tehát nem a Liverpool echo-ban megjelenő, egyébként rövidke hír szemléje. Ha csak ezt néznénk, akkor ennek a magyar írásnak és az l.echo cikknek tartalmi közölnivalójában annyi köze van egymáshoz, hogy "az alma és a körte is gyümölcs". Aki nem tud angolul, tegye be egy fordítóba és meglátja. A cikk azután többféle párhuzamos vagy korábbi írásból van összemoslékolva, és rendesen el van ferdítve, kezdve azzal, hogy Szoboszlai nem(!) egy félidőt játszott a Chelsea ellen. (Sőt ha már ott tartunk, pont ő nem lett lecserélve). A mandiner cikk megpróbál úgy ferdíteni, hogy megint kijöjjön az egészből az, hogy Szobi majd biztosan ki lesz hagyva a csapatból (mert szar). Ja és az egész a Lipcse elleni holnapi kezdőről szòlna, csak épp ez nincs megemlítve konkrétan. A szemlecikk csúsztat, a cél nyilván fikázók bevonzása. Így bánik a mandiner egy sikeres magyar sportolóval, és így hasznàlja fel-ki.
sexykitty-5000122
2024. október 22. 18:11
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­­k­e­­l­­­d­ ­­­a­ ­s­­­z­­­e­­x­i­ ­­p­­­u­­­n­­c­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
lististerc
2024. október 22. 18:09
Ha berúgja a ziccerét, mindenki dicsérné. Topligában gólt kell rúgni,gólpasszt kell adni, ez a lényeg. A Lamborghinivel meg a tetkókkal semmire nem megy a liverpooli csajoknál. Se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!