Szoboszlai leendő vetélytársa szerződést kapott a Liverpooltól – óriási jövőt jósolnak neki

2024. október 18. 20:53

A 17 éves tehetség szakmai körök szerint pár éven belül a világ egyik legjobbja lehet.

2024. október 18. 20:53
Liverpool's midfielder #98 Trey Nyoni (L) fights for the ball with Real Betis's midfielder #16 Sergi Altimira (R) during a pre-season club friendly football match between Liverpool and Real Betis at Acrisure Stadium, in Pittsburgh, Pennsylvania, on July 26, 2024.

Nyitókép: Kamil Krzazczynski / AFP

Aláírta első profi szerződését a Liverpool együttesével a mindössze 17 éves Trey Nyoni, aki eddig a klub utánpótlás-együttesében szerepelt – számolt be az Anfield Watch. A fiatal támadó középpályás a tavalyi idényben Jürgen Klopptól egyszer már lehetőséget kapott, hogy pályára lépjen a felnőtt együttesben – az éppen sérülések tömegével küzdő Liverpool Southampton elleni FA-kupa mérkőzésén játszhatott 12 percet, és úgy tűnik az új edző, Arne Slot is tervez vele. 

A holland tréner ugyanis a felkészülési meccseken bedobta a mélyvízbe Nyonit, aki 17 éves korát meghazudtoló módon játszott – a Real Betis elleni meccsen az edző szerint ő változtatta meg a játék menetét, a Sevilla ellen pedig gólt is szerzett.

 Úgy tűnik, Nyoni meggyőzte Slotot, hogy ebben a szezonban lehetőséget kapjon a felnőttek közt is, hiszen a Bologna elleni BL-meccsre őt is nevezték, bár pályára végül nem lépett. 

A tréner a fiatal játékos jövőjével kapcsolatban azt mondta, folyamatosan minél magasabb szinten játékban kell lennie, ám lehetőleg a felnőtt csapattal kell edzenie a fejlődése érdekében, ezért történt, hogy a Milan ellen az ifjúsági BL-ben az U19-es együttesben játszott, de a „nagyokkal” edz. Beszédes, hogy a fiatal labdarúgó a felnőttekkel maradt, miközben Jürgen Klopp többi utánpótlás-játékosa közül jó páran távoztak a csapattól. 

Ezt is ajánljuk a témában

Bobby Clark és Stefan Bajcetic a korábbi másodedzőt, Pep Ljinderset követte a Red Bull Salzburghoz – előbbit kivásárolták, utóbbi kölcsönbe került a klubhoz. Csakúgy mint a szintén csodagyereknek tartott skót Ben Doak, aki a Middlesborough-t erősíti az idényben, és Lewis Koumas, aki pedig a Stoke-ben szerepel idén. amennyiben nem sérülnek meg, James Mc Connelt és Jayden Dannst is kölcsönadták volna. 

Ám Nyonit szem előtt akarja tudni a Liverpool vezetősége, mivel a jövő egyik alapemberét látják benne. 

A zimbabwei származású Trey Nyoni Leicesterben 2007-ben Leicesterben született, és a városi klub, a Leicester City utánpótlásában kezdte meg labdarúgó-karrierjét. A középpályás már egészen fiatalon kitűnt a többiek közül tehetségével, ezért bár végigjárta az utánpótlás-csapatokat, már 15 évesen szerepet kapott a klub U18-as csapatában az ifjúsági Premier League 2022-2023-mas idényében. Ebben a szezonben 13 mérkőzésen játszott, és 2 gólt is szerzett a nála 3 évvel idősebbek között. A következő szezon elején a Liverpool szerződtette az U18-as csapatába, ahol gyorsan beilleszkedett, és győztes gólt szerzett az Everton ellen. A klub menedzsmentjét annyira lenyűgözte a játéka, hogy felkerült az U21-es csapathoz, és Jürgen Klopp kezei alatt, a felnőttekkel edzett. A felnőtt csapatban a Southampton elleni FA-kupa mérkőzésen debütált, ezzel 16 évesen és 243 naposan ő lett az angol kupa történetében legfiatalabb korban pályára lépő labdarúgó. Nyoni 180 centiméter magas, jobblábas, és elsősorban támadó középpályást játszik, de balszélsőként és középső középpályásként is jól megállja a helyét. 

Ezt is ajánljuk a témában

A négyszeres angol utánpótlás-válogatott labdarúgó kedvelt posztjain jelenleg kitűnő labdarúgók állnak a Liverpool rendelkezésére, hiszen ott van Szoboszlai Dominik, Curtis Jones, Harvey Elliott valamint egy sorral hátrébb Ryan Gravenberch és Alexis Mac Allister, ám a Liverpool óriási meccsterhelésnek van kitéve, hiszen a Premier League mellett a Bajnokok Ligájában, az FA-kupában és az angol ligakupában is szerepelnek, így előbb-utóbb meg fogja kapni a lehetőséget a fiatal játékos. 

A kérdés csak az, hogy kinek a helyén játszik majd. Szoboszlai posztján kiválóan tudna játszani, de ugyanúgy képes lehet ellátni Ryan Gravenberch feladaát a 6-os szerepkörében, vagy Mac Allisterét 8-asként. 

Szakmai körökben mindenestre óriási jövőt jósolnak a 17 éves labdarúgónak, több szakember szerint posztján a világ egyik legjobbja is lehet belőle. Az Anfield Watch szerint amennyiben minden rendben lesz, a Klopp által „különlegesnek” nevezett láthatóan korán érő játékos a közeljövőben Elliottot és Jonest is megelőzheti a rangsorban. A lap úgy véli,  amennyiben sikerül elkerülnie a sérüléseket, és felszed jó pár kilogram  izmot is, rövid távon Szoboszlai helyettese, hosszú távon pedig a magyar labdarúgó riválisa is lehet belőle. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000117
2024. október 18. 21:00
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­­k­e­­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­­s­z­e­x­­­i­­ ­p­u­­n­­c­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!