Meghülyültek ezek a Liverpool-szurkolók? – az utánpótlás-csapat 17 éves játékosára cserélnék Szoboszlait

2024. október 11. 14:59

„Ki kell dobni a csapatból Szoboszlait, és szabadjára engedni a jövő sztárját” címmel közölt cikket a Football Fancast.

2024. október 11. 14:59
12 June 2024, Bavaria, Weiler-Simmerberg: Soccer, preparation for UEFA Euro 2024, training Hungary, Dominik Szoboszlai takes part in the training of the Hungarian national team.

Nyitókép: Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Liverpool kiválóan teljesít a 2024-2025-ös idényben, hiszen 18 pontjukkal vezetik a Premier League tabelláját, a Bajnokok Ligájában pedig két győzelem az eddigi mérlegük a Milan valamint a Bologna ellen. A mérkőzések legtöbbjén egyébként Arne Slotnál alapemberként játszó Szoboszlai Dominik kifejezetten jól, némelyiken egészen zseniálisan játszott. Főként a BL-ben, ahol a Milan ellen idegenben gólt szerzett, a Bologna ellen pedig gólpasszt adott.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar labdarúgót azonban ennek ellenére is érik kritikák. Van ezek között értelmesebb mint például az edzője által megfogalmazott elvárások, és van kevésbé komolyan vehető, meg olyan médium is akad, amelynek szerzője többet lát a futballból, mint gólokat és gólpasszokat, és józanul gondolkodva a magyar labdarúgó védelmére kel

A Football Fancast nevű szurkolói oldalon megjelent csütörtökön megjelent egy cikk Szoboszlaival kapcsolatban, ám ez az eddigiekhez képest egészen más szintet képvisel. A szerző szerint a Liverpool egyes labdarúgói – élükön Szoboszlai Dominikkal – küszködnek és csalódást keltenek. Úgy véli, a magyar labdarúgó, aki 50 millió eurójába került a Liverpoolnak és heti 120 ezer fontot keres, egyelőre nem igazolta, hogy megéri a pénzét. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai eddig 54 alkalommal lépett pályára Pool-mezben, 8 gólt szerzett és 6 asszisztot jegyzett összesen, ebben az idényben pedig 9 mérkőzésen 1 gól és 3 gólpassz a mérlege – írják, hozzátéve, hogy a Premier Leagueben jegyzett statisztikai adatok szerint Szoboszlai  meccsenként átlagosan 2,1 lehetőséget alakított ki és 11,1-szer passzolt pontosan előre felé.

 „Mindez még nem nagyon aggasztó, de talán néhány meccs padozás levenné a válláról a terhet és segítene kihozni Szoboszlaiból a maximumot” – írja a „Ki kell dobni a csapatból Szoboszlait, és szabadjára engedni a jövő sztárját” című cikk szerzője. 

És hogy ki volna a „jövő sztárja”, akinek (nem a jövőben, hanem most!) játszania kellene Szoboszlai helyett? A kedves olvasó most bizonyára Harvey Elliottra vagy Curtis Jonesra gondol, akik azért már bizonyítottak valamit a Liverpool mezében, de nem is tévedhetne nagyobbat! Már csak azért sem, mert Elliott jelenleg sérült, így nem játszhatna Szoboszlai helyén. 

A Football Fancast cikkének szerzője ennél nagyobbat gondolt, és a 17 éves, 4-szeres angol utánpótlás-válogatott Trey Nyonit játszatná kezdőként a magyar labdarúgó helyén.

 „Amennyiben Slot úgy dönt, hogy a Chelsea elleni meccsen pihentetné Szoboszlait, tökéletes alkalom lehet Nyoni bevetésére. Ez tűzkeresztség lenne egy egyértelműen tehetséges játékos számára, egy jó alap, amelyre építkezve megpróbálhatná megszilárdítani a helyét az első csapatban” – olvasható a cikkben.

A fiatal játékos kétségtelenül tehetséges – nem véletlen, hogy tavaly, amikor a Liverpool sérüléshullámmal küszödött Jürgen Klopp több másik utánpótlás-csapatból érkező játékossal együtt lehetőséget is adott neki – ám a kezdőcsapatban szerepeltetni Szoboszlai helyén egy picit túlzásnak tűnik. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Squalline
2024. október 11. 17:00
Nyoni nagy tehetség. Csak kb 60 kilo. Esélye sem volna a párharcokban, labdaszerzésben, presszingben amiben Szobi a PL egyik legjobbja. Másfelől nyári felkészülési meccseken, amit a többi nagy név hiányában Szobi hozott le lényegében az új edzőnek, Nyoni nem kicsi tisztelettel kereste minden labdával Szobit. Ergo Szobit kiszolgálnia kellett, ugye, nem a helyén lenni. Annyira látszik ebből is, hogy a többi "nagyágyú" mennyire önző. A 17 éves cingár kis zseni még attól elesne ha egy átlag pl csapat védelme fingana egyet. Ebben a korban a kornak megfelelő terhelés, mert ekkor építik rá az izmokat. Nem egy tehetséges fiatalt tönkretettek már hogy beterhelték, és egy életre lesérült az angol topfocihoz. Majd, akkor se Szobi posztján. A Szobi elleni támadások igaztalanok, az összefoglalókban édemes megnézni, hogy páran mit műveltek eddig, botrányos. Szobi jó, kb 10. a fizetési listán, a pool vezeti a tabellát, ezek a cikkek ocsmányak. Az edző se azt és így mondta ahogy tálalják.
sexykitty-5000108
2024. október 11. 16:24
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­l­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­e­­x­­­i­­ ­­p­­­u­­­n­c­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
tizennyolcfok
2024. október 11. 16:24
jajj, jajj, báncsák a domit! hörrr!!!!! hööööörrrrrr!!44!!444!!!!
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. október 11. 16:08
nem meghülyültek -meg jött az eszük szoboszlai egy szar
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!