Szoboszlai kihagyhatatlan, a Chelsea legyőzése után újra élen a Liverpool

2024. október 20. 17:11

Bár nem volt egyszerű mérkőzés, a Mersey-parti klub győzelme csupán három percig forgott veszélyben.

2024. október 20. 17:11
Mohamed SZALAH

Nyitókép, fotó: thisisanfield.com

***

Mivel a Manchester City az utolsó pillanatban legyőzte a Wolverhamptont (2-1), és így a tabella élére ugrott, Arne Slot csapata egyfajta győzelmi kényszerben lépett pályára a Chelsea ellen. 

A két csapat a következő összeállításban kezdett az Anfield Roadon:

Liverpool: Kelleher – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Jones, Gravenberch, Szoboszlai – M. Szalah, Gakpo, Diogo Jota

Chelsea: Robert Sanchez – James, Adarabioyo, Colwill, Gusto – Caicedo, Lavia – Madueke, Palmer, Sancho – Jackson   

KÖVESSE ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET!

90+7. perc

VÉGE! A Liverpool újra a tabella élére ugrik, és mivel az Arsenal szombaton vereséget szenvedett a Bournemouth otthonában, négy ponttal elléptek riválisuktól.

90+6. perc

Luís Diaz keverget a 16-oson belül, majd éles lövése alig kerüli el a bal felső sarkot.

90+4. perc

Pedro Neto beadásáról éppen hogy lemarad Nkunku.

90+2. perc

A Palmert is „megaprító” MacAllister is besárgul. A szabadrúgást a sértett remekül íveli be, de Renato Veiga fejese fölé száll. 

Nem kevesebb, mint 7 perc lesz a hosszabbítás!

80. perc

Konaté is besárgul, miután a félpályánál eltakarítja Szobo korábbi, lipcsei csapattársát Nkunkut.

78. perc

A csereként beállt Renato Veiga kap sárga lapot, miután jégkorongozó módjára, egy bodicsekkel állítja meg Luís Diazt.  71. perc

Palmer 13 méteres lövésébe remekül dobja bele magát Szoboszlai – el is múlik a veszély!

68. perc

Ezek a percek Núnezről és a szintén csereként beállt Badiashile-ről szólnak. Előbb a francia löki földre ellenfelét, ekkor még a játékvezető csupán szóban nyugtatja a feleket, majd rögtön ezután a Liverpool játékosa lép oda felelőtlenül ellenfelének; ez már Brooksnak is sok, egy sárgával hűti le a forró fejű uruguayit. 

64. perc

Palmer 20 méteres szabadrúgása vágódik szögletre, ám láttunk már ennél jobb kornert is, hiszen a végén Darwin Núnez buktatása miatt a Pool jöhet szabadrúgással...

60. perc

Ismét Szalah a kiszolgálgáló, ám az asszisztot Gakpo fölé vágja!

Curtis JONES
Fogalmazzunk úgy: a győztes gól szerzője, Curtis Jones (középen) gyermeki örömmel ünnepli eredményességét... Fotó: thisisanfield.com

51. perc

Nem sokáig örülhetett a Chelsea! Szoboszlai indítja Mo Szalahot, akinek a mélységi passzára remekül érkezik Curtis Jones és Robert Sanchezt megelőzve a hálóba helyez. Liverpool – Chelsea 2-1.

48. perc

A Liverpool számára hidegzuhannyal kezdődik a második játékrész: Caicedo remek passzával Nicholas Jackson a leshatárról lép ki és a Chelsea gólzsákja magabiztosan helyez a hálóba. John Brooks játékvezető először lest ítél, ám a videó megtekintése után középre mutat. Tény: Konaté lába kissé belógott... Liverpool – Chelsea 1-1.

SZÜNET UTÁN

45+7. perc

A hosszabbítás hosszabbításában Szoboszlai kap sárga lapot, miután lebirkózza Palmert, ráadásul a labdát is elrúgja.

45+2. perc

Az ötperces hosszabbítás második percében kis híján újabb büntetőhöz jut a Liverpool: Darwin Núnez passzával Curtis Jones lép ki, majd átbucskázik Robert Sanchezen. Brooks spori előbb a büntetőpontra mutat, majd némi varozás után annullálja ítéletét. 

41. perc

Csupán 82 százalékos a Liverpool passzhatékonysága. Mindez hazai pályán kissé elmarad a várttól...

38. perc

Szoboszlai újabb lehetősége: honfitársunk beadását Robert Sanchez szögletre üti. 

34. perc 

Caicedo passza után Jackson lódul meg, az éles lövés a kapufát súrolva hagyja el a játékteret.  

32. perc

Mohamed Szalah ezúttal majdnem gólpasszt ad, Gakpo a hálóba talál, de a találat érvénytelen, hiszen  az egyiptomi már lesről indult.

31. perc

Megvan Szoboszlai első kísérlete, ám a lövést blokkolja a Chelsea-védelem.

28. perc

Ami késik, nem múlik: büntetőhöz jut a Liverpool! Colwill rúgja bokán a tizenhatoson belül beforduló Diogo Jotát, a tizenegyest Mohamed Szalah kíméletlenül értékesíti! Liverpool – Chelsea 1-0 

Sajnos utána le kell cserélni a portugált, aki nem a tizenegyest megelőző szituációban, hanem még a 6. percben, a kiugrását megelőzően sérült meg. Diogo Jota helyett Darwin Núnez bizonyíthat. 

25. perc

Maduekéé a meccs első említésre méltó helyzete, ám a próbálkozást duplán blokkolja a liverpooli védelem. Az ellentámadás végén Mo Szalah kétszer is tizenegyesgyanúsan esik el a 16-oson belül, de Brooks bíró sípja néma maradt. Sőt Arne Slot még sárga lapot is kap – reklamálásért... 

22. perc

A Chelsea rúghatja a mérkőzés első szögletét, elszórakozzák végül les miatt szabadrúgás lesz kifelé.

17. perc

A meccs eddigi részében a Pool játszott fölényben, de az utóbbi időben a Chelsea járatja a labdát. Jelzésértékű: még egyik csapatnak sincs kapura lövési kísérlete.

6. perc

Már villan is a mérkőzés első sárga lapja: Adarabioyo kapja, miután kétségbeesetten lerántotta a félpályánál meglóduló Diogo Jotát. A portugál kissé bele is sérül az esetbe. 

1. perc

A telt házas rangadót a Chelsea kezdi. Előtte volt egy kis térdelés, mindkét csapat játékosai a kirekesztés, a megkülönböztetés ellen tiltakoztak ilyen módon.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem
2024. október 20. 21:27
Az egyik leggyengébb értékelést kapta. Kilóg a csapatból, és ezt ő is tudja.
sexykitty-5000118
2024. október 20. 21:03
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­­k­­e­­­l­d­­­ ­­­a­ ­s­­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­­c­­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Squalline
2024. október 20. 20:58
Az idény eddigi leggyengébb meccsét produkálta. Védekezés jó közepes, gyatra passzpontosság, kihagyott helyzet, dekoncentráltság. Remélem csak a Lipcse ellen gyűjti az erőt. Talán csak Trent haverja és Gakpo volt szürkébb nála is. De tény, hogy lehozták a meccset. A bíró komplett idióta volt. A jövő héten BL Lipcse, majd Arsenal. Örült menet. Valamit produkálni kell majd, ennél több kell.
Novicsok-5
2024. október 20. 20:25
Szoboszlai újra nem mutatott semmit. Sebaj, a hazai sajtó felfújja a sztorit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!