Brutális összeget ajánlottak Szoboszlai csapattársának – nem lesz könnyű dolga a Liverpoolnak, ha szeretné megtartani

2024. október 28. 17:08

A játékos szintén kemény feltételeket szabott a vezetőségnek a maradásáért.

2024. október 28. 17:08
Liverpool's Egyptian striker #11 Mohamed Salah (R) and teammates react at the end of the English Premier League football match between Ipswich Town and Liverpool at Portman Road in Ipswich, eastern England on August 17, 2024. Liverpool wins 2 - 0 against Ipswich Town.

Nyitókép: Henry Nicholls/AFP

Kiszivárgott, milyen feltételekkel egyezne bele a 2025 júniuságban lejáró szerződése meghosszabbításába Mohamed Salah, a Liverpool támadója. Az egyiptomi labdarúgó idestova 7 éve játszik a Mersey-parti klubban és 2017-es érkezése óta ő a klub egyik legfontosabb játékosa. A 32 éves támadó szinte minden trófeát begyűjtött a Liverpoollal, amit lehetett – 2019-ben Bajnokok Ligája-győztes lett, 2020-ben elnyerte a régóta várt bajnoki címet, 2022-ben az FA-kupát, majd az angol szuperkupát és később két ligakupát is nyert. Emellett egy klubvilágbajnoki győzelem és egy UEFA-szuperkupa is összejött. 

Salah elképesztő rekordokat tudhat magáénak a Premier League-ben, ahol 3-szor volt gólkirály és egyszer az év játékosa, 259 bajnoki meccsen 161 gólt szerzett és 73 gólpasszt is adott. A Liverpool mezében eddig 362 meccsen lépett pályára, 219 gól és 96 gólpassz szerepel a nee mellett. 

Mohamed Salah 32 évesen is hihetetlen formában van – a nála általában jóval fiatalabb játékosokat, köztük Szoboszlai Dominikot is megelőzve – ő a Liverpool legjobb állóképességgel rendelkező labdarúgója. Még csak október vége van, de az idei szezonban 13 meccsen már 8 gólt rúgott, és volt 7 gólpassza is. 

Ezért a 2018-ban lőtt góljáért pedig elnyerte az év legszebb gólját szerző labdarúgónak odaítélt Puskás-díjat:

Nem csoda, hogy a Liverpool nagyon szeretné megtartani az egyiptomi szélsőt, akinek júniusban lejár a szerződése és szabadon igazolhatóvá válik. A szerződéshosszabbítás ügye már tavasz óta folyanatosan napirenden van, de eddig nem sikerült megállapodnia a feleknek. A labdarúgót tavaly nyáron szerette volna leigazolni az a szaúd-arábiai al-Ittihad együttese, de a Liverpool visszautasította a 150 millió eurós ajánlatot, és annak ellenére meggyőzte a maradásról, hogy csillagászati mértékű fizetéssel csábították az arabok – 18 milliós eurót fizetése helyett 65 milliót fizettek volna neki. 

Salah végül maradt, de a szerződése érvényessége a végéhez közeledik, a szaúdi klub pedig úgy tűnik nem mondott le az egyiptomiról, és a korábbinál is előnyösebb feltételekkel szerződtetnék

 – ezt pedig meg is tehetik, hiszen nem kellene érte átigazolási díjat fizetniük. A 32 éves támadó ezzel eléggé előnyös tárgyalási pozícióba került munkaadójával szemben, és a napoknan ismertette is feltételeit a Liverpool vezetésével. 

A Football Insider információi szerint Salah egy 2027-ig érvényes szerződést szeretne, azaz 35 éves koráig játszana a Liverpool együttesében. Az egyébként sérülékenynek nem mondható támadó fizikai állapotát tekintve abszolúte reális, hogy a legmagasabb szinten játsszon még három évig, kérdés, hogy a klubvezetés is hisz-e ebben. A következő kérdés pedig a fizetés – Salah jelenleg a Liverpool legjobban fizetett labdarúgója, de úgy tudni, ha nem is számol a  szaúdiak ajánlatában szereplő bérrel, mindenképp emelést szeretne elérni. 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. október 28. 19:13
Lesz helyette tized áron jobb! Ennyi. Lapozzunk
pandalala
2024. október 28. 18:19 Szerkesztve
ha rajta múlott volna, nehéz lett volna eldöntenie, hogy mit válasszon .... az évi 65 milliós vagy a 18 milliós fizetést.. ;-)) havi 2 milliárd pengő ... nem kéne, nem tudnék vele mit csinálni ...
sexykitty-5000128
2024. október 28. 17:10
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­­­k­­e­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­e­x­­­i­­­ ­­­p­u­n­­c­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!