Irtózatos összeggel csábítják az arabok – kulcsjátékos hagyhatja el a Liverpoolt

2023. augusztus 24. 20:38

Szoboszlai Dominik csapata egyelőre elzárkózik az üzlettől, de lehet, hogy ezzel csak az árat akarják felverni.

2023. augusztus 24. 20:38
Mohamed Szalah, a Liverpool jobbszélsője a klub Bournemouth elleni Premier League mérkőzésén. 
Kép: MTI/EPA/Peter Powell

Lehetséges, hogy mégis távozik Szoboszlai Dominik csapatának kulcsjátékosa, Mohamed Salah ugyanis a beinsports információi szerint rábólintott az Al-Ittihad ajánlatára, így már csak a Liverpoolnak kell igent mondania a transzferre. Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen a szaúdi csapat egy ideje már próbálkozik Salah leigazolásával, de korábban a játékos és a klub is mereven elzárkózott az üzlettől.  

A goal. com értesülései szerint az arab csapat 65 millió fontos fizetést kínál Salahnak. Az átigazolásokra szakosodott olasz újságíró, Fabrizio Romano szerint ez az összeg a duplája (!) annak, ami a korábbi ajánlatban szerepelt. Tekintve, hogy Salah fizetése a Liverpoolnál jelenleg 18 millió font, lehetséges, hogy a labdarúgót valóban elgondolkodásra készteti, az ennek közel négyszereséről szóló ajánlat. 

A Liverpool elmúlt években elért sikereiben (Bajnokok Ligája-győzelem, angol bajnoki cím) kulcsszerepet vállaló egyiptomi jobbszélső tavaly hosszabbított szerződést újabb három évre, azaz 2025 nyaráig. 

Farbizio Romano szerint a Liverpool az elmúlt 24 órában egyértelművé tette, hogy nem kíván megválni Salah-tól, és egyelőre a játékos sem kérte, hogy engedjék el, de az Al-Ittihad továbbra is keményen próbálkozik, hogy magához csábítsa az egyiptomit. A klub egyelőre tehát úgy tűnik elzárkózik az üzlettől, ám ha a játékos menni akar, el kell gondolkodniuk azon, hogy vagy újabb ajánlatot tesznek neki – ez kevésbé valószínű, mert egyrészt pénzben nem versenyezhetnek a szaúdi klubokkal, másrészt bérfeszültséget okozhat – vagy a csapatmorál romlásának megakadályozása érdekében elengedik. 

Mivel Salahnak még két évig élő szerződése van a klubbal, idén nyáron még jó árat kérhetnek érte. 

A már 31 éves labdarúgó játékjogának értékét jelenleg 65 millió euróra becsüli a Transfermarkt, ennél szinte biztosan valamivel többet kellene fizetnie érte szaúdi klubnak, ám a labdarúgópiacon az életkor és a szerződés hossza komolyan befolyásolja az árat, ezért jövőre feltehetően jóval kevesebb pénzt kaphatna érte a klub. 

Épp ezért elképzelhető, hogy a Liverpool jelenlegi kommunikációja leginkább azt célozza, hogy minél magasabb árat próbáljanak kialkudni a játékosért. Jürgen Kloppnak természetesen nem lenne könnyű dolga, ha pótolni kellene az egyiptomit, aki még mindig kiváló fizikai állapotban van és a csapat egyik legjobbja, de ha nagy szükség van rá, Cody Gakpo, Harvey Elliott vagy akár Szoboszlai Dominik is képes lehet jobbszélsőt játszani. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2023. augusztus 25. 09:49
A Liverpoolnak most kell elengednie, amíg valaki van olyan hülye, hogy egy 31 éves játékosért nagy pénzt ad. A klub előző nagy generációja kifutott, nem véletlen, hogy 2 év alatt lecserélődött a csatársor és a középpálya is. Mire újra csúcsformába lendülnek, az minimum 2 év, addigra Salah 33 lesz, valószínűbb, hogy csak hátráltatni fogja a csapatot.
akkor ki
2023. augusztus 24. 21:30
Frankie igazat mond! Nem sajnálom én sem, keresnek helyére 18-22 éves jobbszélsőt és kész. Önző, Szobinak még véletlenül sem passzol, népszerűségi riválist lát benne.
gyaloggos
2023. augusztus 24. 21:07
SAJNÁLNÁM, ha elmenne, de eddig sem lehetett ezt kizárni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!