Ukrán szupertehetséget igazolna Szoboszlai posztjára a Liverpool

2024. október 17. 17:57

A klub 54 milló eurót is fizetne a 22 éves labdarúgóért.

2024. október 17. 17:57
Shakhtar Donetsk's Ukrainian midfielder #10 Georgiy Sudakov runs with the ball during the UEFA Champions League 1st round day 1 football match between Bologna FC and Shakthar Donetsk, at the Stadio Renato Dall'Ara in Bologna on September 18, 2024.

Nyitókép: Andreas Solaro

A magyar labdarúgó-válogatott bosnyákok elleni győzelme óta a brit média ismét ódákat zeng Szoboszlai Dominikról. Pedig az elmúlt hónapokban szinte folyamatosan kritizálták. Sőt, egyes oldalak odáig mentek, hogy kidobták volna a kezdőcsapatból, és a klub 17 éves labdarúgóját, Trey Nyonit részesítették volna előnyben vele szemben. Az ifjú középpályás valóban tehetséges focista, de komolytalan elképzelés, hogy ténylegesen felvehetné a versenyt a magyar labdarúgóval. 

Ezt is ajánljuk a témában

A GiveMeSport valamint a Caughtoffside szerint azonban Szoboszlai most valódi riválist kaphat, méghozzá egy Nyoninál jóval idősebb és sokkal tapasztaltabb labdarúgó, az ukrán Heorhiy Sudakov személyében. 

A Shakhtar Donyeck 22 éves támadó középpályása nagyon jól teljesít az elmúlt időszakban, hiszen idén 8 mérkőzésen 7 gólt szerzett és adott két gólpasszt is. Nem csoda, hogy olyan topklubok érdeklődését is felkeltette, mint a Manchester City, az Arsenal és a Tottenham. 

A legfrisebb hír szerint a Liverpool is szeretné leigazolni az ukrán labdarúgót, de ez ilyen versenytársak mellett nem lesz egyszerű. Sudakov ára egyébként is borsos lesz, hiszen klubja korábban 40 millió euróért sem engedte el, pedig a Napoli ennyit adott volna érte. A pletykák szerint azonban a Liverpool menedzsmentje annyira komolyan gondolja az üzletet, hogy akár 54 millió eurót is kifizetne Sudakov, a Transfermarkt becslése szerint 35 milliós értékű játékjogáért. 

A 22 éves ukrán labdarúgó Szoboszlaihoz hasonlóan tízes pozícióban szerepel, 

és fiatal kora ellenére 121 profi mérkőzésen 24 gólnál és 21 gólpassznál jár.  (viszonításképpen, a magyar labdarúgó ugyanilyen idős korában 180 mérkőzésen volt túl, és 54 gól mellett 59 gólpassz volt a mérlege). 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. október 17. 20:23
Heorhiy...bazmeg:-DD....Georgij lesz az
sexykitty-5000116
2024. október 17. 19:24
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­k­­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­s­­­z­­e­­x­­­i­­ ­­­p­­u­n­­­c­­­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
pragmatika
2024. október 17. 19:21
Amióta a Poolban játszik Szobi, romlik a teljesítménye. A szabadrúgásai már nem veszélyesek. A rugótechnikája romlott. Nem lehetséges hogy az ottani edzésmódszerek nem fekszenek neki ? Elő kéne venni a régi edzéstechnikát, személyre szabottan.
gilou-au-clavier
2024. október 17. 18:39
Szimbolikus üzenet. De nem baj, ott van a másik 50 európai topligás madjarfodbalista, ahogy VIktor ígérte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!