Tartanak Szoboszlaiéktól, áll a bál a bosnyákoknál a Magyarország elleni sorsdöntő meccs előtt

2024. október 03. 17:56

Drasztikus lépésre szánta el magát Szergej Barbarez, aki tudja, hogy a zenicai találkozón az A divízióban maradás a tét. Elege lett az apákból, anyákból, testvérekből, barátnőkből és menedzserekből!

2024. október 03. 17:56
null

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

***

Nem kezdte jól Magyarország a labdarúgó Nemzetek Ligája idei küzdelmeit. A legmagasabb, A divízióban szereplő csapat súlyos vereséget szenvedett Németországban (0-5), majd hazai pályán, a Puskás Arénában nem bírt Bosznia-Hercegovinával (0-0). Mivel a németek és a bosnyákokat lelépő (5-2) hollandok kiemelkednek a csoportból, a mieink és a délszlávok harcolnak a bennmaradással kecsegtető harmadik helyért a csoportban. 

Ha úgy tetszik, a budapesti döntetlennel kis lépéselőnybe került Bosznia-Hercegovina, amely saját közönsége – és 550 magyar drukker előtt – játszhatja majd a „visszavágót” október 14-én. A helyzet persze korántsem ilyen egyértelmű. Szergej Barbarez együttesében ugyan még mindig van egy Edin Dzeko, de ő túl van már pályafutása zenitjén, a többiek pedig közel sem világverő csapatok klasszisai. A magyar válogatott legjobbjai (Szoboszlai, Sallai, Orbán) viszont a legmagasabb szinten szerepelnek hétről hétre. Ráadásul a szeptemberi találkozón Marco Rossi csapata játékban, helyzetkialakításban jócskán a vendégek fölé nőtt. Kérdés, hogy otthon is elsősorban védekezésre rendezkedik-e be a bosnyák együttes. 

Ez az a pillanat, amikor reálisnak kell lennünk. Például 

mondjuk ki, mi a Magyarország jelenleg, papíron mindenben jobb nálunk, ez tény. 

Úgy játszottunk, ahogy játszottunk legutóbb, ahogy reméltük és akartuk, enélkül nem is megy. Ezért szeretjük a focit, a napi forma felülírhatja az esélyeket” – idézi Barbarez szavait a csakfoci.hu.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindkét szövetségi kapitány kihirdette a keretét a napokban, Nálunk Gulácsi Péter önkéntes távolmaradása a meglepetés, a túloldalon éppen a korábbi Bundesliga-játékos Barbarez egykori klubja, a Hamburg védője, Dennis Hadzikadunic az egyik kimaradó. Bár tagadja, gyakorlatilag példát statuált a lépéssel az idén kinevezett szakvezető.

Nem fogunk tolerálni bizonyos dolgokat a pályán és a pályán kívül. Az egész edzői stáb elégedetlen Dennisszel. 

Aztán jönnek olyan dolgok, amikbe nem akarok többé belebotlani, azok a nyilatkozatok anyától, apától, testvértől, barátnőtől, menedzsertől, ezek már nem lesznek itt. 

Ezeket a dolgokat a játékosoknak kell befolyásolniuk, ez már nem lesz nálunk téma. De 90%-ban csak a pályán mutatott teljesítményhez van köze annak, hogy nem voltunk elégedettek vele, az elvégzett munkájával, és az egész stábnak ugyanaz a véleménye. Egyhangú döntés mindenben, és ez nem egy döntés valaki ellen, hanem egy döntés a válogatott mellett.

A sorsdöntő mérkőzés előtt Magyarország Hollandiát, Bosznia-Hercegovina Németországot fogadja október 11-én. A csoport utolsó helyezettje kiesik a B osztályba, a harmadik osztályozót játszik a bennmaradásért.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000103
2024. október 03. 20:15
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­a­ ­s­­­z­e­­­x­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
dronestar
2024. október 03. 20:11
A csoportharmadikok tartanak a csoport utolsó magyar válogatottól? Tőlünk? Fél év alatt két gólt szerzett a csapat, abból egyet egy meccs 120.-ik percében véletlenül.
Kis-Balazska
2024. október 03. 19:04
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD XD DXDXDXDXDXDXDXDDDDDDDDDDDDD
anderson-3
2024. október 03. 18:55
Micsoda hülyítés megy itt kéremszépen. Az EB azért jutottunk ki mert bővítették a keretet. Az EB-n a legszarabb gólképtelen teljesítményt a magyar válogatott nyújtotta. Az EB után is gólképtelen a csapat, 10 - et kapunk míg rúgunk egyet. A szétsztárolt buzi/biszex bulvárfocistánk teljesítménye értékelhetetlen a válogatottban. Kell még valamit mondanom Ildikó? A komcsik, meg a libsik szarrá röhögik magukat a milliárdokból etetett és hizlalt magyar focin. Vicc az egész! Zabáljátok csak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!