Gulácsi Péter tiszta vizet öntött a pohárba: ezért mondta le a válogatottságot!

2024. október 03. 10:27

A nemzeti csapat kapusa közleményt adott ki ideiglenes távolmaradásáról.

2024. október 03. 10:27
GULÁCSI Péter

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ismert: az 58-szoros válogatott kapus, Marco Rossi szövetségi kapitánnyal egyeztetve nem kapott meghívót a Hollandia és Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája-találkozókra készülő keretbe.

A távolmaradással kapcsolatban sok mendemonda, találgatás, vélemény látott napvilágot, ezért az RB Leipzig kapusa jobbnak látta, ha egy közleményt ad ki a történtekről. Gulácsi Péter gondolatait változtatás nélkül tesszük közzé.

„Az elmúlt napok találgatásai és helytelen fordításai miatt szeretném tisztázni a kialakult helyzetet. Azzal a kéréssel fordultam a szövetségi kapitány felé egy héttel ezelőtt, hogy a következő két válogatott összetartásra ne hívjon meg. Az egyéves kihagyásom óta most először van olyan megterhelésem, ahol folyamatosan heti két mérkőzésünk van a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészen Karácsonyig. 34 évesen, tanulva a sérülésemből és az ahhoz vezető okokból, szeretnék időt adni magamnak a fizikális és mentális regenerációra”. 

GULÁCSI Péter; DIBUSZ Dénes
A Hollandia és a Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája-találkozókon Dibusz Dénes lesz a magyar válogatott első számú kapusa

„Nem csak a rengeteg mérkőzés, hanem a folyamatos utazás és a meccsek közötti kevés edzés lehetőség miatt is. 10 éve vagyok magyar válogatott, voltam már harmadik, második és első számú kapusa is a csapatnak, minden szerepben számíthatott rám az akkori szövetségi kapitány, ezalatt a 10 év alatt összeadva több, mint egy évet töltöttem válogatott edzőtáborokban. A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében. Szeretnék még évekig a legmagasabb szinten játszani, ezért most az eszemre hallgattam a szívem helyett. A jövővel kapcsolatban abban maradtunk a kapitánnyal, hogy a márciusi összetartás előtt újra beszélünk. Hajrá, magyarok!”

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moralisfoleny
2024. október 03. 12:38 Szerkesztve
Teljesen egyértelmű, hogy nem kér az ötösből a hollandok ellen a Puskásban. Vandevoordt-ért kifizetett 10 millió EUR-t a Lipcse a nyáron és ennyiért éppen a padot koptatja, Péternek jó eséllyel ez az utolsó éve a csapatban.
yasiko
2024. október 03. 12:07
volt ö eleget válogatott
machet
2024. október 03. 11:22
Hány bőrt akartok még lehúzni erről a dologról?A semmi ragozva.
Sztrovacsek
2024. október 03. 11:17 Szerkesztve
"...heti két mérkőzésünk van a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészen Karácsonyig." És? Ennyi pénzért naponta kellene 90 percet focizni, mert ennek a töredékéért emberek milliói dolgoznak napi nyolc órát. Mindemellett fényes bizonyítéka ez annak, hogy az élsportolók magasról szarják le a nemzeti öntudatot. Ebből élnek, és az elsődleges céljuk minél több pénz keresése, minél könnyebben. Ha úgy kívánja az érdekük, a címeres mez másodlagos szempont. (ha nem harmadlagos) És számomra ez tökéletesen érthető és elfogadható. Ezért nem érzek én valami fertelmesen nagy eufóriát, amikor magyar sportsiker születik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!