Nagymamája összekeverte a Liverpool egykori sztárjával a Fradi játékosát

2024. október 01. 17:09

Azt hitte ő játszik a válogatottban.

2024. október 01. 17:09
Mathesu Saldanha a Ferencváros csatára és Roberto Firminho brazil labdarúgó, a Liverpool egykori támadója

Nyitókép: Mandiner grafika (Yasser Bakhsh / Stringer/Getty Images, MTI/Illyés Tibor)

Fantasztikus formában futballozik eddig Ferencváros mezében, a klubhoz nyáron csatlakozó Matheus Saldanha. A brazil támadó a hétvégén szűk fél óra alatt mesterhármast rúgott a Groupama Arénában rendezett Puskás Akadémia elleni meccsen, és összességében hihetetlen mutatókkal rendelkezik, hiszen

eddig négy mérkőzésen lépett pályára a Fradi mezében, összesen 99 percet játszott és ezalatt 6 gólt szerzett. Eszerint meccsenként 1,5 gólt szerzett csereként, és alig több mint negyedóránként talált be az ellenfeleknek. 

 A Transfermarkt szerint 8 milló euró értékű Matheus Saldanha – akit a Fradi a pletykák szerint meglehetősen jutányos áron, mindössze 3 millió euróért szerzett meg a szerb Partizan együttesétől – ennek ellenére egyes vélemények szerint nem üti meg egy topliga szintjét. 

Ezt is ajánljuk a témában

A brazil labdarúgó a Blikknek adott interjút, amelyben többek közt arról is beszélt, hogy nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy ő jelenleg a Transfermarkt szerint az NB I legértékesebb labdarúgója (épp csapattársát Mohamed Abu Fanit megelőzve). „A legfontosabb mindig, hogy a pályán bizonyítsak. A teljesítményemmel szeretném felhívni magamra a figyelmet, nem pedig azzal, hogy milyen összegre értékelnek” – fogalmazott Saldanha, aki egy vicces anekdotát is elmesélt. 

Kiderült, hogy a nagymamája egyszer összekeverte a Liverpool egykori klasszisával, Roberto Firminóval.

A labdarúgót nem csak játéka, hanem a külseje miatt is sokan hasonlítják Firminóhoz. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Még nem találkoztam vele személyesen, de van egy történetem vele kapcsolatban. Amikor Firmino a brazil válogatott egyik meccsén szerepelt, a nagymamám először azt hitte, hogy én vagyok a pályán. Ő hívta fel a figyelmemet rá, hogy mennyire hasonlítunk egymásra.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. október 01. 19:08
Én Elberre is gondoltam.
nemugatolmerkapol
2024. október 01. 19:00 Szerkesztve
Eleve tisztelem a szüleit, ha brazilként Matheusnak keresztelték... Remélem a Könyves Kálmán körúti csapat legalább 1 évig játszatja, amíg eladják, mint az agyonsztárolt Laidunit.
sexykitty-5000101
2024. október 01. 18:23
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­k­­e­l­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­z­­­e­x­i­­ ­p­u­n­­c­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
lististerc
2024. október 01. 18:05
Elég aljas újságírói trükk összemosni Firminot és Saldanhát. Egy lapon sem említhetők. Persze a hazai - főleg fradista - szurkolótábor örül sz új "gólzsáknak", aki egy meccset képtelen végigjátszni.Jól látható a képeken is, erőnléti okokból.Magyarul el van hízva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!