Letarolja Elek Gábor csapata a teljes élvonalat?

2024. október 17. 10:43

Eddig csillagos ötös az újonc teljesítménye, miközben a címvédő Ferencváros már nem százszázalékos.

2024. október 17. 10:43
null

Nyitókép: Facebook/esztergomhandball

***

Az ötödik mérkőzését is megnyerte a MOL Esztergom a női kézilabda NB I-ben. A korábbi szövetségi kapitány, Ferencváros-sikeredző, Elek Gábor újonc csapata berúgta az élvonal ajtaját, holott 2023 tavaszán még a harmadik vonalban vitézkedett. Kérdés, hogy ez a kezdeti lendület, és kifogy előbb-utóbb az üzemanyag vagy egy meghatározó klub bontogatja a szárnyait.

Rangadót nyertek

A szebb napokat megélt, nemzetközi kupaszereplő, az előző kiírásban az 5. helyen végzett Vácot is kipipálta az Esztergom, amely hazai pályán 27-25-re győzött, s öt mérkőzés után hibátlan a bajnokságban.

Miután a címvédő Ferencváros döntetlent játszott Debrecenben, a harmadik helyezett kisvárosi együttes vesztett pontok tekintetében jobban áll, mint a címvédő!

Kisfaludy Anették korábban otthon a Kisvárdát verték fölényesen (27-19), idegenben pedig háromszor is nyertek: Vasas (35-33), MTK (28-24) és DVSC (34-28). Utóbbi országra szóló diadal és bravúr volt, úgy különösen felértékelődik, hogy az FTC szerdán nem tudta elvinni a két pontot a Hajdúságból...

Komoly kihívások

Legközelebb, vasárnap a szintén jól kezdő (3 győzelem, 1-1 döntetlen és vereség) Szombathely lesz a vendég a Suzuki Arénában, az a csapat, amely az NB I-ben megelőzte, s oda-vissza legyőzte Elek Gábor – azóta megerősített – gárdáját. A legnagyobb próbatételek november elején várnak a meglepetéscsapatra: másodikán a Bajnokok-Ligája címvédő Győri ETO vendége lesz, három nap múlva a címvédő Ferencvárost fogadja majd.

Utóbbi különösen pikánsnak ígérkezik, tekintve, hogy Elek Gábor 15 (!) sikerekkel teli esztendeig irányította a fővárosi zöld-fehéreket, felesége, mostani erőnléti edzője, egyben játékosa a klub legendája.

Olyannyira, hogy Szucsánszki Zita 8-as számú mezét visszavonultatták, senki nem viselheti a népligeti együttesben. Nem csupán számukra lesz különleges a meccs, az esztergomiaknál több Fradi-kötődésű kézilabdázó (Kisfaludy Anett, Kovács Anett, Ballai Borbála, Kármán Luca és Horváth Fanni) is szerepel. 

Az esztergomi tündérmese érdekessége, hogy a másodosztályba felkérésre került klubhoz úgy érkezett sportigazgatónak Elek Gábor, hogy fokozatos, szisztematikus építkezésre készült, s most azon kapja magát, hogy kihagyva pár lépcsőfokot, tényező lett új csapata a honi női kézilabdában. A szezon előtt a bennmaradást tűzte ki célul, lassan az számít majd meglepetésnek, ha az Esztergom elveszít egy-egy meccset. 

A Ferencváros legendás nyolcasa esztergomi színekben 87-es számmal játszik – visszavonulása után
Fotó: Facebook/esztergomhandball

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. október 17. 14:16
röviden! NEM, nem! ELEKKEL már nagyon gyenge volt a FRADI , ezért kellett mennie. NINCS abban semmi különös egyébként, hosszú időt töltött a FRADINÁL, természetes, hogy annyi idő után már váltani kellett a csapatnak is, meg neki is.
röviden
2024. október 17. 13:39
Elek azt mondta, hogy azért hagyta ott a Fradit, mert már nem bírta erővel a nemzetközi kupameccsekkel járó utazgatást, nyugisabbat keresett. Ha nem fogja vissza az esztergomi lányait, megint mehet az Európa-kupába. Akkor elmegy az alsócsomorkányi csapathoz edzőnek?
gyaloggos
2024. október 17. 13:28
SZÁMOMRA egyébként a DEBRECEN legyőzése volt nagyon meglepő az esztergomiak részéről.
gyaloggos
2024. október 17. 13:27
NAMÁRMOSTAN! SZÉP, tényleg minden elismerést megérdemel ESZTEGOM női kézilabda csapata, DE ÚGY vélem, ha a FRADI komolyan veszi a meccset, akkor SOKGÓLOS különbségű győztes meccs lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!