Lehet, máris leváltja Deschamps a Budapestet hanyagoló Mbappét?

2024. október 10. 13:50

Kispesten lép pályára Franciaország, miközben újdonsült csapatkapitánya Madridban sütkérezik...

2024. október 10. 13:50
Celebrity Sightings In Miami Beach - July 1, 2023

Nyitókép: GettyImages

 

Nem csitul a vihar Kylian Mbappé körül. Évekig tartó hercehurca végén került – ingyen – a Paris SG-ből a Real Madridba, s most azzal borzolja a kedélyeket, hogy sérülése miatt maradt távol a nemzeti csapatától, miközben kétszer is pályára lépett klubjában.

Távolmaradás a nemzeti tizenegytől? Csütörtök este nem játszik Budapesten az Izrael elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen sem.

Ezt is ajánljuk a témában

A különleges tehetséggel megáldott szélső támadó 19 évesen világbajnok (2018) lett, a 24. születésnapja előtt vb-ezüstérmet (2022) szerzett kulcsemberként, hogy idén megkapja a csapatkapitányi karszalagot is a francia labdarúgó-válogatottnál.

Belépő gyanánt „cserben hagyja” a csapatát, legalábbis elérte, hogy Didier Deschamps ezúttal mondjon le a szolgálatairól. A felépülése olyan jól sikerült, hogy a hétvégén a kezdőcsapat tagja volt a Villareal ellen! Antoine Griezmann a Les Bleus-től való némileg váratlan visszavonulása után nem lehetett kérdés, a még mindig csupán 25 esztendős Kylian Mpappé következik a rangsorban (86 meccs/48 gól) mint csapatkapitány – a játéka alapján.

Az más kérdés, emberileg mennyire alkalmas a vezérszerepre...

A szerdán Budapestre érkezett francia csapat sajtótájékoztatóján természetesen szóba is került a probléma, a szövetségi kapitány igyekezett oldani a feszültséget.

Én döntöttem úgy, hogy ezúttal nem hívom be, mert akárhogy is nézzük, továbbra sincs százszázalékos állapotban. Hosszú távon kell gondolkodni, és ha megnézik, most négy nap leforgása alatt várna rá két újabb megerőltető mérkőzés. Ez nem szolgálja a játékos, de még a válogatott érdekeit sem” – vállalta magára a felelősséget a Nemzeti Sport által idézett Deschamps, aki azért kicsit betekintést adott abba, hogyan néznek ki az erőviszonyok.

A realitás az, hogy a klubok a munkáltatók, és nem a szövetségek fizetik a játékosokat. A klubok mindig is rendelkeztek ezzel a hatalommal, és a feszített sportnaptárral magyarázzák a kéréseiket és a döntéseiket. 

Továbbá, ez a helyzet nemcsak Kylian Mbappéval és a Real Madriddal áll fenn, sokkal több játékost és egyesületet érint. Hogy ez jó-e a válogatottaknak? Nem, de még rosszabb döntés lenne, ha konfliktust generálnék a játékosaim klubjaival.” 

Franciaország csütörtök este (20.45, Bozsik Aréna) Izraellel játszik a Nemzetek Ligájában Budapesten. Didier Deschamps a Real Madridban gyakran csak csereként szereplő Aurélien Tchouaménit nevezte ki ideiglenes csapatkapitánynak – jobb híján.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. október 10. 14:44
Nyugaton nem merik megrendezni, pedig ugye ott nincs antiszemitizmus..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!