Baja van Budapesttel? Miért nem jön a magyar fővárosba Mbappé, ha nem sérült?

2024. október 04. 11:55

Október 10-én Kispesten fogadja Franciaországot az izraeli labdarúgó-válogatott. A Real Madrid világsztárja szerdán játszott a BL-ben…

2024. október 04. 11:55
01 July 2024, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: Soccer, UEFA Euro 2024, European Championship, France - Belgium, final round, round of 16, Düsseldorf Arena, France's Kylian Mbappé gesticulates.

Nyitókép: Rolf Vennenbernd/DPA Picture-Alliance via AFP

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön kihirdette a keretét az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A válogatottságot lemondó Antoine Griezmannon kívül is lesz nagy hiányzó a magyar szurkolók bánatára. Ugyanis a Real Madrid csillaga, Kylian Mbappé is kihagyja a budapesti túrát.

Sok magyar drukker már megvette a jegyét az új Bozsik Stadionba az október 10-i Izrael–Franciaország Nemzetek Ligája-mérkőzésre. Természetesen a legtöbben Kylian Mbappé játékát akarták élőben megnézni, csakhogy most csalódniuk kell. A franciák legnagyobb sztárja ugyanis nem lesz ott a pályán, mint az a csütörtöki kerethirdetés során kiderült, amit Didier Deschamps szövetségi kapitány jelentett be.

Mbappé sérülésre hivatkozva nem került be. 

A világbajnok csatár a Real Madrid múlt keddi, Aláves elleni bajnokiján kérte, hogy cseréljék le. Carlo Ancelotti vezetőedző elmondása szerint ez csak elővigyázatosságból történt, de később már arról számoltak be, hogy a francia három hétre kidőlt. Ehhez képest csak az Atlético Madrid elleni vasárnapi derbit hagyta ki a világklasszis támadó, és szerdán csereként már pályára lépett a Lille otthonában elszenvedett 1–0-s vereség alkalmával. Ezek után az NL-mérkőzéseken is megmutathatná magát, de egyeztetett a francia szövetségi kapitánnyal, és Mbappé ezek után nem kapott meghívót – írja a Magyar Nemzet.

„Elég bizonytalan Kylian helyzete. Szerdán csereként pályára lépett, szombaton újabb meccs vár rá. 

Vannak kérdőjelek vele kapcsolatban. Van egy kisebb sérülése, kezelésre szorul a megfelelő felépüléshez. Nincsenek kétségeim az elkötelezettségét illetően, de nem akarok kockáztatni” – mondta Deschamps. Szóval, nem Budapesttel van baja Mbappénak - aki egyszer már járt a magyar fővárosban, 2021-ben az Európa-bajnokságon, a Magyarország-Franciaország meccsen (1-1) -, hanem sokkal inkább a sok meccsel, a sorozatterheléssel. És persze az is benne van, hogy a Real Madrid kérte meg a franciát, hagyja ki a válogatott soron következő NL-meccseit a biztonság kedvéért. Mbappé mellett Antoine Griezmann sem lesz a keret tagja Budapesten, illetve négy nappal később a Belgium elleni idegenbeli mérkőzésen sem. Igaz, Griezmannt már sosem láthatjuk a francia nemzeti csapatban, mivel a 33 éves csatár a minap visszavonult a válogatottságtól.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. október 04. 13:23
Ne is jöjjön a majomképű. Szopogassa Bonaparte Mikronóm biszex faszát.
gilou-au-clavier
2024. október 04. 12:57
Remélhetőleg lőnek egy ötöst a fideszmagyarok legjobb barátjának :DDD Embappé tényleg nagy király amúgy!
gilou-au-clavier
2024. október 04. 12:51
A Fradi is tele van négerrel, mégis szarok. A hazudós, kamuzós VItya belengette, hogy lesz 50 magyar focista európai topligában :) Ezért kell százmilliárdokat önteni a magyafoslák focikába :DDD
Tasi János
2024. október 04. 12:50
Kazáriában foglaltak a stadionok? youtube.com/watch?v=AxX0yPFISdk Csak kérdezem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!