Közel a megállapodás: magyar edzője lehet a sztárválogatottnak

2024. október 12. 13:49

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy ki lesz Gareth Southgate utódja a Háromoroszlánosoknál.

2024. október 12. 13:49
Soccer 1. Bundesliga/ SC Freiburg - FC Bayern Munich 0:1.

Nyitókép: Thomas Tuchel és Lőw Zsolt. (Sven Simon / AFP)

Sajtóhírek szerint Thomas Tuchel előrehaladott tárgyalásokat folytat az Angol Labdarúgó Szövetséggel (FA) a szövetségi kapitányi posztról.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a The Guradian már júliusban pedzegette, hogy a Bayern Müchen korábbi trénere lehet a Háromoroszlánosok új vezetőedzője. A német Welt TV szerint – amely forrást nem közölt – hamarosan megszülethet a megállapodás. Az angol nemzeti csapatot jelenleg ideiglenesen Lee Carsley irányítja, miután Gareth Southgate a spanyolokkal szemben elvesztett Európa-bajnoki döntő után lemondott

Ezt is ajánljuk a témában

Az 51 éves német Tuchel – akinek Lőw Zsolt a másodedzője – az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta munkanélküli. Az angol futball nem ismeretlen a számára, 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel. Tuchelt az angol válogatott mellett a Manchester Uniteddel is hírbe hozták, mint Erik ten Hag vezetőedző lehetséges utódja. 

Amennyiben valóban őt nevezik ki a szigetországiak szakvezetőjévé, mindössze a harmadik külföldi szakember lesz az angol szövetségi kapitányi poszton a közelmúltban elhunyt svéd Sven-Göran Eriksson (2000-2006) és az olasz Fabio Capello (2008-2012) után.

Anglia legközelebb vasárnap 18 órakor lép pályára a Nemzetek Ligájában, Harry Kane-ék Finnországban fognak vendégeskedni. 

A Nemzetek Ligája B-liga 2. csoportjának jelenlegi állása három forduló után. Fotó: eredmenyek.com

(MTI/Mandiner.hu)   

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000109
2024. október 12. 13:52
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­­k­­e­l­­d­ ­a­­­ ­­s­z­­­e­­x­i­­ ­p­­­u­­n­c­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!