Elhunyt a legendás futballedző

2024. augusztus 26. 13:44

Hatalmas szaktekintély távozott.

2024. augusztus 26. 13:44
SWEDEN SVENNIS IS CELEBRATED IN DEGERFORS

Nyitókép: Kicki Nilsson / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP

***

Életének 77. évében gyógyíthatatlan betegség miatt meghalt Sven-Göran Eriksson svéd labdarúgó, edző. Trénerként kilenc országban dolgozott, 17 trófeát nyert svéd, portugál és olasz csapatokkal. Irányította az angol, a mexikói és az elefántcsontparti labdarúgó-válogatottat is. Tavasszal gyerekkori álmát váltotta valóra a Liverpool – ahol vágyaival ellentétben sohasem dolgozott –, az Ajax elleni gálameccsen (4–2) ő dirigálta a „vörösök” egykori sztárjaiból összeállított öregfiúk-csapatot. 

Idén januárban hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála, akkor az orvosok azt mondták, legjobb esetben egy éve van hátra. A róla készült dokumentumfilmben búcsúzott a szurkolóktól.

Jó életem volt! Azt hiszem, mindannyian félünk a naptól, amikor meghalunk, de az élet a halállal végződik. Meg kell tanulni elfogadni ezt a tényt. Hónapokig injekciókat kaptam, amelyeket felváltottak a tabletták. A betegségemnek súlyos szövődményei vannak a torkomban és az orromban, de együtt tudok élni ezzel. Tudom, hogy az élet nem tart örökké, rendben vagyok. 

Remélhetőleg a végén az emberek azt mondják majd, igen, jó ember voltam, bár tudom, lesz, aki máshogy gondolja. Bízom benne, pozitív kisugárzású emberként emlékeznek majd rám.

 Ne sajnálkozzatok, mosolyogjatok! Köszönök mindent, edzőknek, játékosoknak, a közönségnek − fantasztikus volt. Vigyázzatok magatokra és az életetekre! Éljetek! Viszlát!” – idézi Eriksson búcsúüzenetét a Nemzeti Sport.

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2024. augusztus 26. 14:16
Tiszteletreméltó ember.
buckafej-2
2024. augusztus 26. 13:59
Isten nyugtassa! Tényleg nagy eredményeket ért el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!