Hoppá: magyar edző ülhet az angol válogatott kispadjára!

2024. július 16. 18:06

Mutatjuk, ki lehet Gareth Southgate utódja a háromoroszlánosoknál!

2024. július 16. 18:06
München, 2024. január 13.
Lőw Zsolt, a Bayern München labdarúgócsapatának másodedzője interjút ad a közmédia munkatársainak a csapat müncheni edzőközpontjában 2024. január 11-én.

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt 

Amint arról beszámoltunk, az Európa-bajnokság döntőjében Spanyolország legyőzte az angolokat, és a történteknek személyi következménye is lett, lemondott Gareth Southgate a háromoroszlánosok szövetségi kapitánya. És amint ez ilyenkor lenni szokott, a médiában azonnal megkezdődött  találgatás a távozó tréner potenciális utódjáról. Az Index vette észre a The Guardian cikkét, amely szerint három edzőjelölt neve szerepel a lehetséges utódok listáján: Eddie Howe (Newcastle United), Graham Potter (legutóbb Chelsea) és Thomas Tuchel.  

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar szempontból utóbbi a lényeges, hiszen a német tréner, évek óta Lőw Zsolttal dolgozik együtt. 

Az egykori magyar labdarúgó 2018-ban a Paris Saint-Germain-nél lett Tuchel asszisztense, majd követte őt a Chelsea-hez, amellyel együtt megnyerték a Bajnokok Ligáját, és tavaly nyáron a Bayern Münchenhez szerződtek. 

Az elmúlt idény azonban a tervezettnél rosszabbul alakult számukra. Hiába szerződtette a bajor együttes Harry Kane-t, aki egyébként az elvárásoknak megfelelően hihetetlen mennyiségű gólt szerzett, mégsem  (vagy lehet, hogy éppen a Kane-átok következtében nem) jött össze a bajnoki cím – pedig ez a münchenieknél szinte alapkövetelmény –, sőt, nem csak a Bundesligát veretlenül megnyerő Bayer Leverkusen, hanem a Vfb Stuttgart is megelőzte őket. 

Ennek fényében nem meglepő, hogy a Bayern vezetése elküldte az edzőket, ami azonban kapóra jöhet az angol szövetségnek, hiszen ingyen szerzőpdtetheti őket. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­c­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
lefty67
2024. július 16. 19:17
Löw Zsolti a szerencse fia! Emlékszem amikor bemutatkozott az Újpestben Tokodival,Terjékkel együtt, ő volt a legkevésbé tehetséges hármuk közül! Most meg évek óta övé a világ legjobb állása!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!