Ennyi volt: Thomas Tuchel és Lőw Zsolt távozik a Bayern Münchentől

2024. február 21. 11:44

A távozó vezetőedző kijelentette, június végéig mindent megtesz stábjával, hogy a csapat „maximális sikereket érjen el”.

2024. február 21. 11:44

A német klub hivatalos oldalán számolt be arról, a Bayern München és Thomas Tuchel vezetőedző 2024. június 30-án szerződést bontanak. Az együttműködés eredetileg 2025. június 30-ig tartott volna. Mint írták, Jan-Christian Dreesen vezérigazgató és Thomas Tuchel erről lefolytattak egy egyeztetést, melynek végén

abban egyeztek meg, hogy Tuchel befejezi munkáját a klubnál.

A vezérigazgató az egyeztetést követően úgy fogalmazott: „Egy nyílt megbeszélés során arra a döntésre jutottunk, hogy közös megegyezéssel a nyáron befejezzük a munkakapcsolatunkat. Célunk, hogy a 2024/25-ös szezonra

új irányt kövessünk egy új vezetőedzővel. 

Addig is a klub minden egyes emberének kifejezetten az a feladata, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából a Bajnokok Ligájában és a Bundesligában.” 

Dreesen azzal folytatta, hogy „ebben a tekintetben a csapatot is kifejezetten felelősségre vonom. Különösen a Bajnokok Ligájában, miután az első mérkőzésen 1-0-ra kikaptunk a Laziótól, meggyőződésünk, hogy a szurkolóinkkal a hátunk mögött, egy telt házas Allianz Arénában bejutunk a negyeddöntőbe”.

A rövidesen távozó vezetőedző a történtekhez azt fűzte hozzá, „megegyeztünk, hogy a szezon végén lezárjuk a munkakapcsolatunkat. Addig természetesen továbbra is mindent megteszek az edzői stábommal, hogy a maximális sikereket érjük el”.

Nyitókép: MICHAELA REHLE / AFP

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. február 21. 15:36
Jól megfejte a Bajorokat aztán, mint kutya a szarát. Csak nehogy a Poolba menjenek, bár azok eszesek!
quantum
2024. február 21. 13:11
Jó gyenge lett a Bayern, de ez így jól is van 😂🤣
egonsamu
2024. február 21. 12:37
A Bayern sem már az mint volt régen. Túl sok a drágán megvett szuperember, akiknek senki nem mondat semmit. Olyan hogy csapatszellem már régen nincsen...
hátakkor
2024. február 21. 12:28
Felkészül Klopp, ha kipiheni magát a nyárra..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!