Károgók keserűsége: Szoboszlai ismét a kezdőcsapatban szerepelt és jól teljesített a Bajnokok Ligájában!

2024. október 02. 20:53

A Liverpool - Bologna mérkőzést – amelyet televízióban nem közvetítettek Magyarországon – szöveges formában követhették a Mandineren percről percre.

2024. október 02. 20:53
null

Nyitókép: Facebook/LiverpoolFC

***

Szoboszlai Dominik akkora sztár, hogy mindenkinek van róla véleménye. Akik ki nem állhatják vagy csupán „jóindulatú” szakértők, még a Liverpool kezdőcsapatából is kiszorítanák. Nem eszik olyan forrón a kását (Arne Slot biztosan nem), a holland vezetőedző bízik a magyar középpályásban, aki ráadásul a korábbinál szabadabban játszhat az angol sztárcsapatban. A Bajnokok Ligája szezon első hazai mérkőzésén is az elejétől a pályán lesz a 23 éves labdarúgó.

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool 3-0-ra verte a csoportkör nyitányán az AC Milant a San Siro Stadionban, az újonc Bologna hazai környezetben 0-0-ra végzett a büntetőt rontó Sahtar Donyeckkel. A Vörösök kezdőcsapata mezszám szerint növekvő sorrendben: Alisson, Van Dijk, Konate, Diaz, Szoboszlai, Nunez, Mac Allister, Szalah, Robertson, Gravenberch, Alexander-Arnold. A brazil kapus a 32. születésnapját ünnepli, és jubilál a nemzetközi porondon Liverpool-mezben(50. fellépése a BL-győztesnek).

1. perc: A vendég olaszok birtokolják a labdát, de távol vannak a Liverool kapujától.

2. perc: GÓLT SZEREZHETETT VOLNA SZOBOSZLAI! GRAVENBERCH FUTOTT EL A JOBB OLDALON, ERŐS BEADÁSÁT SAROKKAL PRÓBÁLTA KAPURA TENNI A MAGYAR, DE NEM TALÁLTA EL A LABDÁT, AHOGY A MÖGÖTTE ÉRKEZŐ DIAZ SEM...

4. perc: Szoboszlainak most hátul akad dolga: jó helyezkedéssel labdát csen, és megakadályoz egy Bologna-kontratámadást a kezdőkörnél.

7. perc: Ismét Szoboszlai szerel, ezúttal az oldalvonalnál, de bent tartani már nem tudja a labdát. Egyelőre türelmesen, óvatosan játszik a Liverpool.

8. perc: Egy lövési kísérlet az olaszoktól: Orsolini tör jobbról befelé, majd 20 méterről ballal felrúgja a labdát magasan a lelátóra.

11. perc: GÓL! SZOBOSZLAI IS RÉSZT VESZ AZ ÖSSZJÁTÉKBAN, A VÉGÉN SZALAH EGY VISSZACSEL UTÁN A TIZENHATOS JOBB SARKÁTÓL BALLAL ÁTÍVEL, MAC ALLISTER KÉT LÉPÉSRŐL BALLAL A KAPUBA PASSZOL, 1-0.

14. perc: Szoboszlai futtatja remekül a bal oldalon meglépő Robertsont, ám a skót balbekk hiába próbálja kiugratni Szalah-ot, rövid a passza, a védők tisztáznak.

16. perc: LESGÓL: Mac Allister már pontosan tálal Nunez elé, de nem jó ütemben. Hiába lő a kapuba az uruguay-i csatár, az indítás pillanatában a védővonalon túl helyezkedett.

19. PERC: PÁR CENTI HIÁNYZOTT! SZOBOSZLAI VARÁZSOLJA SZALAH ELÉ A LABDÁT, AMIT EGYBŐL VISSZAAD AZ EGYIPTOMI, A MAGYAR HABOZÁS NÉLKÜL LŐ JOBBRÓL, 13 MÉTERRŐL, CSAKHOGY A BELSŐ CSŰDDEL MEGLŐTT LABDÁJA KIFELÉ CSAVARODIK, ÉS A KAPUST ÉS KEVÉSSEL A BAL OLDALI KAPUFÁT IS KIKERÜLI.

21. perc: Szoboszlai gondoskodik róla, hogy szülinapos kapusa lazíthasson: nagy elánnal érkezve blokkol bravúrosan és bátran egy távoli lövést, ami így veszélytelenné válik.

26. perc: Az első sárga lap: Virgil van Dijk könyöklésért kapja – teljesen jogosan.

28. perc: Éledezik a Bologna vagy kezd belealudni a Liverpool: a holland most tisztán szerel szögletre, majd üvölt a többiekkel

29. perc: BOLOGNA KAPUFA! ALISSON HOZZA KELLEMETLEN HELYZETBE SZOBOSZLAIT, AKI KÖZÉPRE FEJEL, EBBŐL ALAKUL KI LÖVŐHELYZET, AMI UTÁN MEGPATTAN N'DOYE PRÓBÁLKOZÁSA, VÉGÜL A LÉCEN CSATTAN A LABDA. MEGÚSZTA A LIVERPOOL.

29. perc: A túloldalon Nunez kerül lövőhelyzetbe, de tizenhat méterről csúnyán fölé trafál.

33. PERC: ÚJABB OLASZ HELYZET: ALEXANDER-ARNOLD HIBÁZIK, URBANSKI LŐ BALRÓL, 12 MÉTERRŐL, ALISSON BRAVÚRRAL ÜTI KI.

34. perc: Szoboszlai tartja meg jól a labdát a saját térfelén, kényszerítőzik Alexander-Arnolddal, meglódul a jobb szélen, középre ad Szalah-hoz, az egyiptomi 30 méterre a kaputól nem lő, inkább Nunezt indítaná, de nagyon hosszan passzol.

39. perc: Páros sárga lap a lökdösődő Konaténak és Beukemának. Tudja a kakaskodást kezdeményező vendégjátékos, hogy a Milan ellen két fejesgólt szerzett a Pool (az egyiket Konaté)...

40. perc: Szoboszlai két embert cselez ki és fut le, majd finoman Nunez elé passzol, de a csatár nem érti a szándékot, másik irányba fut, mint egy irányíthatatlan videójáték-figura.

48. perc: A szünet után is kényelmesen passzolgatnak hátul a liverpooliak, igaz ők vezetnek.

51. perc: Most az ellenfél térfelén járatják Szoboszlaiék, Mac Allister beemeli a tizenhatoson belülre – rosszul.

55. perc: Robertson a harmadik hazai bekk, aki sárga lapot kap, ő visszahúzásért.

56. perc: ISMÉT BOLOGNA-HELYZET! ORSOLINI MARAD ÜRESEN ATIZENHATOSON BELÜL, BALRÓL, ÉLES SZÖGBŐL LŐ, ALISSON LEÉR A RÖVID SAROKRA, A KIPATTANÓT SZOBOSZLAI ELTAKARÍTJA.

59. PERC: Majdnem gólt ajándékoz a látogató: Robertson szöglete után két Bologna-játékos ér bele gyors egymásutánban, a labda alig pattan a jobb kapufa mellé.

61. perc: A sokat rontó Nunez helyett a mozgékony Diogo Jotát küldi be Arbe Slot a Liverpoolba.

63. perc: Szalah villan. Gravenberch játssza meg a behúzódó szélsőt, aki ballal, 14 méterről alig teker a hosszú sarok mellé.

65. perc: Szoboszlai tűnik fel a bal szélen, csinál is egy jó cselt, bead, a kivetődő kapus, Skorupski ment nagyot a berobbanó Diaz elől.

68. perc: Jó erőben van a magyar középpályás: Szoboszlai indítja a Liverpool letámadását, a Bologna kapusa el is rúgja a mezőnybe a labdát.

72. perc: Kettős hazai csere. Gakpo és Cimikasz érkezik Robertson és Diaz helyére.

75. PERC: LIVERPOOL-GÓL! ÉPPEN ELKEZDENEK FÜTYÜLNI A HAZAI DRUKKEREK, AMIKOR SZOBOSZLAI PASSZOL A JOBBRÓL INDULÓ SZALAH-HOZ, A MAGYAR ELVISZI AZ EMBEREKET, AZ EGYIPTOMI BEFELÉ HÚZ, ÉS ÓRIÁSI ERŐVEL A JOBB FELSŐ SAROKBA LŐ, 2-0.

80. perc: A Magyarország ellen az Európa-bajnokságon betaláló Aebischer kis híján összehoz egy tizenegyest. A svájci hátulról támadja a felszabadítással sokat váró Mac Allistert, aki végül elrúgja a labdát, miközben Aebischer összeesik. Szabadrúgás kifelé, nem büntető a Bolognának.

85. perc: Szemmel láthatóan bosszantja Szoboszlai Dominiket, hogy őt (és Alexander-Arnoldot) is lehívja Arne Slot. Pedig jól játszott, és egy kis játéklehetőség a fiatal Bradley-nek és Jones-nak is jár.

90. perc: A 8-as mezszámú magyart váltó Curtis Jones adja e a labdát, Cimikasz becsúszva segíti ki, de csak egy sárga lap árán tudja. Szabadrúgás az olaszok javára bő 20 méterről, jobbról. A csapatkapitány, Orsolini a sorfalba lő, szögletre pattan a labda. 

90+3. perc: Még egy vendég lehetőség: Illing-Junior kapáslövése azonban jócskán elkerüli az ünnepelt Alisson kapuját.

VÉGEREDMÉNY: Liverpool – Bologna 2-0

Néha kissé könnyelműen játszva is biztos győzelmet aratott a második BL-meccsét is megnyerő angol listavezető. Az előző olasz bajnoki kiírás ötödik helyezettje veszélyes támadásokat vezetett, de hatástalan volt a kapu előtt.

Október 23-án Lipcsében, Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatával, az RB Lepziggel csap össze legközelebb a legrangosabb európai kupasorozatban a Liverpool.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg Palóc
2024. október 02. 23:17
Rohadék tetves retekklubb ellopta a magyar emberektől a nemzetközi focimeccseket !!!!
sexykitty-5000102
2024. október 02. 21:48
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­k­e­­l­d­ ­­­a­ ­­s­­­z­e­­x­i­ ­­­p­u­­n­­­c­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
states-2
2024. október 02. 21:46
Aligha volt még példa arra, hogy egy tévécsatorna a megszerzett közvetítési jogot a nézők zsarolására használja: vagy fizetsz, vagy nem nézed. Különösen aljas a húzás annak tükrében, hogy tudták, a legnagyobb érdeklődésre számot nálunk a Liverpool meccseire tartanak a nézők. Aztán most lehet a köztévét szidalmazni, komcsik, ahol mindig a legnagyobb érdeklődésre számot tartó meccset nézhettétek. Ingyen.
akkor ki
2024. október 02. 21:45
Mocskos rohadék libsi buzi retek klub!!!! Az életben nem kapcsolok oda, eddig sem de ezután végleg lehúzom a szaros vécén a szarháziakat! 🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!