Rossz hírt közölt Szoboszlai edzője a szerdai BL-meccs előtt

2024. október 02. 11:34

Alexis Mac Allister arról beszélt, mi változott meg Arne Slot érkezésével a Liverpool középpályásainak játékában.

2024. október 02. 11:34
PITTSBURGH, PA - JULY 26: Liverpool FC coach Arne Slot talks to midfielder Dominik Szoboszlai (8) during the preseason friendly against Real Betis at Acrisure Stadium on July 26, 2024 in Pittsburgh, Pennsylvania.

Nyitókép: Joe Robbins/Icon Sportswire via Getty Images

 

Második meccsét játssza szerdán az idén ősztől új lebonyolítási rendszerben zajló labdarúgó Bajnokok Ligájában Szoboszlai Dominik csapata. A Liverpool a sorozatban újonc Bolognát látja vendégül az alapszakasz második fordulójában. Sokan emlékezhetnek még rá, hogy két hete remekül kezdte a sorozatot a Pool, amely a nyitófordulójában az AC Milan ellen Szoboszlai góljával alakította ki a 3–1-es végeredményt. Ma este egy másik olasz csapattal találkoznak az angolok, csak ezúttal már az Anfield Roadon. A Vörösök négy mérkőzést nyertek meg zsinórban, és most is ők az esélyesek. Ezt így látja a házigazdák középpályása, Alexis Mac Allister is.

Ezt is ajánljuk a témában

„Csodálatos csapatunk van, igyekszünk a legjobbunkat nyújtani, hogy minden meccset megnyerjük, így a Bologna ellenit is természetesen” – mondta az argentinok világbajnok futballistája, aki arról is beszélt, milyen a kapcsolata a pályán a többi középpályással, például Szoboszlai Dominikkal.

„Az előző szezonban az idény nagy részét hatosban vagy dupla hatosban játszottam. 

Most sokkal nagyobb a szabadságunk. Néha lehet, hogy hatos pozícióban játszom, Dominik pedig a tízes. 

Ez sok lehetőséget kínál egy meccsen. Nagyon élvezem a futballt, ezt remélhetőleg az olaszok ellen meg is tudom majd mutatni” – idézte Mac Allistert a Magyar Nemzet.

A keddi sajtótájékoztatón Szoboszlai edzője vázolta, mire számít a Bologna ellen. Arne Slot elárulta, Diogo Jota annak ellenére is bevethető lesz, hogy kihagyott két edzést, a Juventustól szerződtetett olasz válogatott Federico Chiesa viszont sérülés miatt nem játszhat.

„Federico hétfőn még velünk edzett, kedden viszont néhány probléma jelentkezett, így nem számolhatok vele. Ez azért szomorú, mert nagyon várta, hogy az Anfielden is bemutatkozhasson a BL-ben a Liverpool játékosaként, ahol ráadásul olasz csapattal találkozunk majd. Kár érte, meglátjuk, szombaton a csapat tagja lehet-e. Ami a szerdai ellenfelet illeti, a Bologna az előző és a mostani szezonban is megmutatta, hogy nagyon nehéz legyőzni. És mi is tudjuk, hogy milyen nehéz egy ilyen stílusban játszó csapat ellen futballozni. Egyáltalán nem becsüljük le az ellenfelet. A legutóbbi idényben, a Feyenoord edzőjeként már megtapasztalhattam, milyen különleges a Bajnokok Ligája hangulata. 

Az emberek azt mondják, hogy az Anfielden még különlegesebb lesz. Várom már az élményt. 

Azt szeretném, ha a játékosok megmutatnák, hogy mennyire hiányzott a BL, hiszen egy év kimaradt nekik. Remélem, ez a szurkolók részéről is így lesz. Bízom benne, hogy ez a kombináció egy különleges éjszakához fog vezetni mindenki számára Liverpoolban” – mondta Slot.

 

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 2. forduló, szerdai program:

Sahtar Donyeck (ukrán)–Atalanta (olasz), Gelsenkirchen 18.45

Girona (spanyol)–Feyenoord (holland) 18.45

Liverpool (angol)–Bologna (olasz) 21 - élőben követhetik a Mandineren

RB Leipzig (német)–Juventus (olasz) 21

Benfica (portugál)–Atlético Madrid (spanyol) 21

Dinamo Zagreb (horvát)–AS Monaco (francia) 21

Lille (francia)–Real Madrid (spanyol) 21

Aston Villa (angol)–Bayern München (német) 21

Sturm Graz (osztrák)–Club Brugge (belga) 21

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2024. október 02. 12:58
Fujj de rossz ez a cím.
Reszelő Aladár
2024. október 02. 12:40
Nem teljesen látom, hogy mi az a rossz hír. Chiesa állandó eposzi jelzője a "sérült", többet meg nem tudtunk meg. Ma este is nyerni fognak, Dominik pedig szokás szerint jó lesz.
states-2
2024. október 02. 12:18
Szoboszlai hülyeséget csinált, amikor a pl-be igazolt, Ez nem neki való. Ráadásul hónapok óta formán kívül van. A válogatottban sem megy neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!