Itt a nagy Bajnokok Ligája-előrejelzés: mutatjuk a továbbjutási esélyeket!

2024. október 02. 13:08

Szoboszlai Dominik csapatát is számba vette a The Athletic.

2024. október 02. 13:08

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az idén kicsit átalakította a Bajnokok Ligáját, amely az ősztől új lebonyolítási rendszerben zajlik. Az amerikai The Athletic most – az Opta adatai alapján – közzétette előrejelzését a 2024-25-ös idényre. 

A lap szerint a regnáló bajnok Real Madrid a legesélyesebb a sorozat megnyerésére, 

ám rögtön ott van mögötte az angol bajnok Manchester City. De azért az is érdekes, milyen teljesítményt várnak más csapatoktól.

Mint azt a Mandiner is megírta, az új lebonyolítási rendszerben mindegyik csapat nyolc mérkőzést játszik, négyet otthon és négyet idegenben. Nyolc különböző ellenfél ellen, ahelyett hogy ugyanazokkal a csapatokkal mérkőznének meg otthon és idegenben, mint az előző formátumban, az őszi csoportkörben. Az alapszakasz legjobb nyolc csapata automatikusan bejut a 16 közé. A BL 9. és 24. helyén záró együttesek oda-vissza vágós párharcban mérkőznek meg, ahol a győztes továbbjut a nyolcaddöntőbe. Azok a csapatok, amelyek a 25. helyen vagy utána végeznek, azok kiesnek a Bajnokok Ligájából. A korábbiaktól eltérően, most már egyetlen klub sem folytathatja a BL-ből az Európa-ligában.

Ezt is ajánljuk a témában

A 2. forduló előtt az Opta előrejelzése szerint a Real Madrid 18 pontot fog szerezi az alapszakaszban, a Manchester City, a német Bayern München, a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund 16-ot, 

Szoboszlai Dominik csapata, az angol Liverpool, valamint az olasz Internazionale 15-öt. Ez a hét együttes nagy valószínűséggel ott lesz az első nyolc között. Hozzájuk csatlakozhat még a 14 pontosoknak tippeltek közül az angol Arsenal, a portugál Sporting CP, a francia PSG vagy a spanyol FC Barcelona.

Ezt is ajánljuk a témában

A tizenkét kieső a The Athletic szerint az előzetes kalkulációk alapján a francia Brest és Lille, az olasz Bologna, a horvát Dinamo Zagreb, a holland Feyenoord, a belga Club Bruges, az osztrák Red Bull Salzburg, az ukrán Sahtar Donyeck, az osztrák Sturm Graz, a szerb Crvena zvezda, a svájci Young Boys és a szlovák Slovan Bratislava lehet. Ezen együttesek többségének 60 százalék fölötti esélyt adnak a kiesésre. Tény, az említett együttesek közül a többségnek még nincs pontja a BL-ben, ellenben a Brest az első két meccsét megnyerte (Sturm Graz, Salzburg), s a szerda esti mérkőzések előtt 6 ponttal az előkelő 2. helyen áll a tabellán. Persze azért még ebből sem lehet messzemenő következtetést levonni, a topcsapatok elleni találkozók csak ezután következnek a franciáknak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mitfizetsky-2
2024. október 02. 15:37
Szoboszlai vett egy csapatot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!