Elkezdték a törlesztést: tényleg ennyire jó a Barca csapatkapitánya?

2024. október 24. 14:11

A katalánok a brazil vezérletével nagyon elverték a Bayern Münchent.

2024. október 24. 14:11

Fotó: Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto via AFP

Alaposan visszavágott az elmúlt évek sérelmeiért a Barcelona a Bayern Münchennek a labdarúgó Bajnokok Ligájában – ráadásul a korábbi sikerek főszereplőivel a soraiban. A katalánok kispadján a korábbi bajor edző és német szövetségi kapitány Hansi Flick ült szerda este, míg a vendégek kapuját Robert Lewandowski rohamozta, ráadásul egyszer be is vette. A katalánok 4–1-es sikeréhez kétség sem férhetett.

Az elmúlt tíz összecsapásuk során csak egyszer nyert a Barca, kilencszer a Bayern diadalmaskodott, pedig évekig Lionel Messit is bevethették a gránátvörös-kékek. A legemlékezetesebb kétségkívül a 2020-as BL-negyeddöntőbeli 8–2, a bajor kispadon akkor még Flickkel.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezúttal a brazil Raphinha vezérletével jött össze a győzelem, a csapatkapitány három gólt lőtt egy órán belül, amellyel megágyazott a sikernek.

Nagy kérdés, hogy tudja-e állandósítani a formáját, a szezonban mindenesetre elég imponáló a mérlege: 13 meccsen 9 gól és 8 gólpassz a mérlege!

A Barcelona és a Bayern nem csak az egymás elleni meccsek tekintetében, de az idei BL-szezonban is fordított utat jár be: a német gárda egy 9–2-es kiütéssel rajtolt a Dinamo Zagreb ellen, majd jött két idegenbeli vereség, előbb az Aston Villától, majd a Barcelonától. Ezzel szemben a katalán sztárcsapat Monacóban kikapott, azután viszont előbb a svájci Young Boyst, majd a Bayernt tömte ki.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. október 24. 14:57
A BARCA -t a tegnapi meccs után már a BL - győzelem legfőbb esélyeseként emlegetik, pedig HOL van még az?
herden100
2024. október 24. 14:47
🍺⚽
gyaloggos
2024. október 24. 14:38
Hm....! TEGNAP tényleg ennyire jó volt! AZT nem tudom, hogy MÉG egyszer tudna-e gólt rúgni abból a helyzetből, melyikből a harmadik és negyedik gólt rúgta?
sexykitty-5000124
2024. október 24. 14:15
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­­­k­­e­­l­­d­­ ­­a­­ ­s­­­z­e­x­­i­ ­p­u­n­­c­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!