Egyelőre Gera Zoltán sem tudja megváltani a világot Kecskeméten

2024. október 20. 15:59

Hiába az edzőváltozás, a KTE sorozatban már hatodik vereségét szenvedte el. Ha Gera benn tartja a csapatot az NB I-ben, ez eddigi edzői pályafutása legnagyobb bravúrja lenne!

2024. október 20. 15:59
GERA Zoltán

Nyitókép, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

***

Mint arról korábban a Mandiner is beszámolt, a Kecskeméti TE – Puskás Akadémia bajnoki pikantériáját az adta, hogy a válogatott szünetben edzőváltás történt a KTE-nél: Szabó Istvánt a korábban az U21-es válogatott és a Vasas trénereként dolgozó legenda, Gera Zoltán vette át.

Ezt is ajánljuk a témában

Érdekesség, hiába történt váltás, a kecskemétiek kezdőcsapata teljes mértékben megegyezett a legutóbbi, MTK elleni tizeneggyel. A két csapat (az első számú magyar FIFA-bíró, Berke Balázs dirigálása mellett) a következő összeállításban lépett pályára: 

KTE: Varga B. – Szabó A. Belényesi, Katona L. Zeke – Nagy K. Vágó, Nikitscher, Zsótér – Katona B. Lukács D.

PAFC: Pécsi – Szolnoki, Stronati, Golla, Maceiras – Favorov, Nissilä – Nagy Zs. Solsalo, Levi – Colley

Az első percek különösebb helyzet nélkül teltek el. Az első komoly lehetőségre a 14. percig kellett várni: Szolnoki hosszú indítását a válogatottban (is) remekelő Nagy Zsolt kapta, akinek a lövését nagy bravúrral tornázta ki Varga Bence. 

Két perc múlva villant a meccs első sárga lapja: Zsótér Donát kapta Jonathan Levi visszahúzásáért. Rögtön jött a „kártyaválasz” is: a 18. percben Szolnoki Roland rúgta fel a középpályán a válogatott új üdvöskéjét, Nikitscher Tamást.

Jelzésértékű: a hazai kemény mag a KTE elküldött trénerét, Szabó Istvánt kezdte éltetni; nyilván ez nem Gera Zoltán ellen szólt, hanem elismerés a korábbi mesternek, 

amely sporttörténelmet írt a csapat élén, gondoljunk csak a bajnoki ezüstéremre és Konferencialigában aratott sikerekre.  

A 31. percben azonban érkezett a hidegzuhany, az esélyesebb felcsútiak megszerezték a vezetést: Favorov beívelését a magasra felugró Lamine Colley úgy fejelte meg, hogy Vargánk esélye sem volt a hárításra. Kecskemét – Puskás Akadémia 0-1.

A nagy kérdés az volr, hogy minderre miként reagál a KTE, amely ugye, az utolsó öt mérkőzését elvesztette...  A 36. percben jött az újabb fejbe kólintás: Nissilä lépett ki a tizenhatoson belül, ám a labdáért (is) harcoló Vágó Levente a lábát találta el. A büntetőt Nagy Zsolt magabiztosan vágta a bal alsó sarokba. Kecskemét – Puskás Akadémia 0-2.

NAGY Zsolt
A válogatott Nagy Zsolt továbbra is remek formában: gól a Kecskemét ellen is! Fotó: Puskás Akadémia/Facebook

A 40. percben érdekes jelenetsornak lehettünk szemtanúi: Nikitscher beadását Zeke lőtte kapura, a kipattanót Katona Bálint küldte rá, amely a bevetődő Golla kezéről vágódott ki. Berke Balázs először büntetőt ítélt, és kiállította a Puskás Akadémia lengyel légiósát, majd egy rövid varozás után visszavonta ítéletét, és labdaejtéssel folytatódott tovább a meccs. A magyarázat: mivel a menteni kívánó Puskás-védő először lábbal játszotta meg a labdát, s ezután érte a kezét, így ez vétlen esetnek minősül.

A kecskeméti szurkolók természetesen nem fogadták a kegyeikbe a FIFA-játékvezetőt. A hosszabbítás utolsó, negyedik percében még Nikitscher hagyott ki egy kecsegtető lehetőséget, így az első félidőben Gera Zoltán sem tudta megváltani a világot Kecskeméten.

SZÜNET UTÁN

A meccs egy kisebb kecskeméti lehetőséggel folytatódott: Nagy Krisztián beívelése után Lukács fejelt, de Pécsi könnyedén hárított.

Majd újra Lamin Colley lett a főszereplő, de kétes a dicsőség, ugyanis a légiós ellökte a rátámadó Vágó Leventét; a hazai csapatkapitány a földön maradt, ám Berke (és a VAR-szoba) úgy ítélte meg, csak sárga lapot ért az eset.

KECSKEMÉTI TE
Elmaradt a kecskeméti bravúr... Fotó: KTE/Facebook

Az 56. percben nagy hazai lehetőség marad kihasználatlanul: Zeke beívelését Nagy Krisztián alig talpalta mellé. Az 58. percben Szabó Alex kapott sárgát, Soisalo földre viteléért. 

A 69. percben újabb kecskeméti lehetőség következett: Lukács életerős löketét Pécsi csak kibokszolni tudta, majd a 71. percben a csereként beállt Pálinkás Gergő kapott sárga lapot, mert nem kímélte Favorov bokáját.

A 75. percben megjött a kegyelemdöfés a KTE – és Gera Zoltán – számára. Egy lendületes vendégtámadás végén finn koprodukciót láthattunk: Soisalo beadását Urho Nissilä gurította a kapuba. Kecskeméti TE – Puskás Akadémia 0-3.

A hazai publikum ismét tüntetésbe kezdett Berke spori ellen, mert úgy ítélték meg: a felcsúti gól előtt a vendégkapu előtt szabálytalankodtak Nikitscherrel szemben.

A 80. percben Szolnoki remek előre ívelését Nagy Zsolt vette mellre, egy pattanás után lőtt, Varga Bence óriási bravúrral hárított. Nem sokkal ezután a hazai közönség újra Szabó István nevét skandálta...

Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, az azonban világosan látszik: 

Gera Zoltánnak rengeteg munkája lesz még a sereghajtó KTE-vel;

 ha sikerül benn tartania a csapatot az NB I-ben, az eddigi edzői pályafutása legnagyobb bravúrja lenne! 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. október 20. 20:42
A zűdek legendát csináltak Máté tíz meccséből, Gera meg egyszerűen nem edzőnek való! Idegenben, a támogatás nélkül, nem működik a zöld mákony!
atti64
2024. október 20. 20:33
CSODÁK NINCSENEK!!!!!!!!!!!!!!
Obsitos Technikus
2024. október 20. 20:29
Nevetséges sport ez a foci...
sexykitty-5000118
2024. október 20. 20:07
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­k­e­­l­­d­­­ ­a­­­ ­s­­z­e­x­­­i­­ ­­p­­u­­­n­­c­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!