Gera Zoltánnak a Vasassal nem jött össze az NB I – a KTE-vel viszont nem eshet ki az élvonalból!

2024. október 16. 11:50

A korábbi, 97-szeres válogatott klasszis lett a Kecskeméti TE szakvezetője, aki először dolgozhat az NB I-ben, vezetőedzőként.

2024. október 16. 11:50
GERA Zoltán

Nyitókép, fotó: kecskemetite.hu

***

Amit a Mandiner is már korábban beharangozott, bekövetkezett: hivatalosan is bejelentették, hogy Gera Zoltán váltja Szabó Istvánt az NB I-ben utolsó helyezett Kecskeméti TE kispadján.

Ezt is ajánljuk a témában

Gera Zoltán az aláírást követően a Bács-Kiskun vármegyei klub honlapján mondta el először az érzéseit: 

„Hatalmas várakozással és örömmel érkeztem, egyben óriási megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. A Kecskemét szépen építkezett az utóbbi években, jól ismerem a klub körül dolgozó embereket, vezetőket, hiszen az utánpótlás-válogatott edzőjeként sokat jártam ide. Meg kell említenem természetesen Szabó Istvánt is, akit magam is nagyon elismerek, remek munkát végzett itt az utóbbi években. Egy jó közegbe csöppentem bele, ami számomra fontos volt. 

Tele vagyok tettvággyal, de a legfontosabb az, hogy csapat minél jobban szerepeljen.

 Az első benyomások jók, most már jöhet a munka”.

A közeljövő legfontosabb teendőivel kapcsolatban Gera hozzáfűzte:

„A csapat karakterét, a játékosokat ismerem, egy keményen küzdő és dolgozó gárdáról van szó. Nagyon fontos, hogy az identitás erős maradjon, emellett visszanyerje a stabilitását a csapat, hiszen a pontok gyűjtését meg kell kezdeni, ez fontos az önbizalom és a hit szempontjából is. A játékosokat és a keretet bőven alkalmasnak tartom arra, hogy elérjük a céljainkat, illetve hatékonyan tudjunk együtt dolgozni” 

SZABÓ István
A korábbi sikeredzővel, Szabó Istvánnal szemben megszűnt a bizalom... Fotó: kecskemetite.hu

Gera és Szabó István vesztét is a Tatabánya okozta

Gera Zoltán a visszavonulását követően egyből a Ferencváros szakmai stábjában kapott helyt, Szerhij Rebrov mellett dolgozott másodedzőként. Ezt követően az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként tevékenykedett, majd idén tavasszal lett a Vasas vezetőedzője. Az NB I-ről éppen hogy lemaradtak a Győri ETO mögött, ám az új idényt még a Fáy utcában kezdhette el a szakember. Ám hiába rajtolt két győzelemmel és egy döntetlennel, az újonc Tatabánya elleni hazai vereség megpecsételte a sorsát...

Érdekes párhuzam: a bányászcsapat okozta Szabó István vesztét is. Ugyanis a válogatott mérkőzések miatti szünet elején hiába erősítette meg őt a tisztségében Tóth Ákos, a KTE sportigazgatója, a Tatabánya elleni edzőmérkőzésen elszenvedett 2-0-s vereséget követően úgy ítélte meg a kecskeméti klubvezetés, hogy  Szabó Istvánnal nem tud kimászni a gödörből a csapat, így mindenképpen új impulzusra van szükség... 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemturista
2024. október 16. 13:34 Szerkesztve
Egyébként az nem igaz,hogy nincsenek sikerei eddig edzőként! Benn tartotta a Vasast az Nb2-ben:-)
nemturista
2024. október 16. 13:32
Azt elfelejtette mondani,hogy gyerekkorában a Kecskemétnek szurkolt és mindig is a Kecskemét edzője akart lenni:-)
2024. október 16. 12:26 Szerkesztve
A "hátszele" és nem az eddigi eredményei nyomja Őt előre , de meddig ?
verkez
2024. október 16. 12:16
A sikerkovácsot kibasszák, a balfaszt meg berakják. Ezért tart ott a magyar foci, ahol tart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!