Gera Zoltán lehet a Kecskemét edzője

2024. október 16. 08:00

Úgy tűnik, a tökutolsó csapathoz igazol az egykori ikon.

2024. október 16. 08:00
GERA Zoltán

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

 

Az M4 Sport arról ír, hogy Gera Zoltán lehet Szabó István vezetőedző utódja a Kecskemét labdarúgócsapatánál. A KTE közleménye szerint a felek a vesztes tatabányai edzőmeccs (0-2) után ültek le ismét egyeztetni és értékelni, ennek eredményeként született meg az a döntés, hogy Szabót – akinek elévülhetetlen érdemei vannak az utóbbi évek sikereiben – felmentik a vezetőedzői pozícióval járó feladatok alól.

„Az új vezetőedző személyéről konkrét, aláírt megállapodást követően tájékoztat majd a klub”

 – olvasható. Az M4 Sport információi szerint az új tréner az a Gera Zoltán lehet, akinek augusztus óta nincs csapata.

Emlékeztetnek: a Ferencvárosnál klubikonnak számító 45 éves szakember 2018-ban kezdte edzői pályafutását, 2019 júniusa és 2024 februárja között ő volt az U21-es válogatott szövetségi kapitánya. 

Gera a Vasas kedvéért hagyta ott a korosztályos együttest, a piros-kékeknél azonban mindössze 17 tétmérkőzés jutott neki, 

s augusztus 21-én távozott a klubtól.

A lila-fehérektől most elköszönt Szabó játékosként és edzőként is a KTE kötelékében kezdte meg pályafutását. Az első NB I-es érában pályaedzőként kupagyőzelmet ünnepelt, majd 2012 tavaszán vezetőedzőként Ligakupa-döntőbe jutott, illetve ötödik helyen végzett az élvonalban a csapattal. A tréner 2021 nyarán tért vissza a KTE NB III-as feljutása után. Irányításával minden előzetes várakozást felülmúlva a következő idényben az élvonalba került a gárda. 

Újoncként Szabó első évében ezüstérmet nyert a csapat, melyre korábban még sosem volt példa a magyar futball történelmében. 

Az előző idényben a hatodik helyen zárt a Kecskemét, a mostani szezonban pocsékul kezdett az együttes. 

Már egy hete szállingóztak hírek arról, hogy Szabó benyújtotta a felmondását, 

ám ezt a lilák közleményben tagadták, írják.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 16. 11:30 Szerkesztve
De szeretnék valakik kibaszott sötét fejének a zavarosába látni, hogy lássam mit gondol az, aki több év kiemelkedő munkája után egy rossz rajt miatt elzavarja a sikeredzőt, majd hozna egy olyat, ki éppen most bukott meg egy nb2-es csapatnál, és előtte is a középszer alatt teljesített a korosztályos csapataival. Tényleg ekkora az ötlettelenség és a gyávaság a klubnál?
Szuper
2024. október 16. 09:53
Talán nem kellett volna eladni a legjobb játékosokat! Szabó kinevelt 2 válogatott focistát és a bajnoki 2. hely sem volt semmi... Vagy pénz és dőzsi, vagy foci és erkölcs! Lesz szerintem Gerát kifütyülő kecskeméti szurkoló (is)! Ilyen ez amikor az aranyat tojó tyúkot megeszik.. :-)))))))))))))))
zakar zoltán béla
2024. október 16. 08:27
Orange 8:18/ 100 %-Szabó létrehozott egy valódi magyar csapatot. Gera majd az NBIII -ba viszi.
Orange79
2024. október 16. 08:18
Gera eddig mindenhol kudarcot vallott edzőként, Kecskeméten sem lesz másként. Szabó viszont kiváló munkát végzett a saját közegében, hibát követnek el a cserével szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!