Bunkerfoci Boszniában? Erre számítson az esti meccsen Szoboszlaiéktól!

2024. október 14. 05:20

A döntetlennel megőrizné egypontos előnyét és bennmaradási esélyét a magyar labdarúgó-válogatott. A bosnyák szövetségi kapitány nem tudja, milyen harcmodorra számíthat Marco Rossi csapatától, a mieink szakvezetője ellentmondást nem tűrően reagált. Bosznia-Hercegovina még soha nem győzte le Magyarországot!

2024. október 14. 05:20
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

Egyszerű a képlet a hollandok elleni bravúrpont megszerzése után: a Nemzetek Ligája-csoport harmadik helyén álló Magyarország előnyt szerzett a németekkel szemben otthon 2-1-re alulmaradt Bosznia-Hercegovinával szemben, azaz egy idegenbeli döntetlennel maga mögött tartaná riválisát. Novemberben ugyan mindkét csapat játszik Hollandiával és Németországgal, de már most eldőlhet, melyik vívhat osztályozót az A divízióban maradásért és melyik esik ki. A tét tehát nem kicsi a zenicai mérkőzésen (20.45, M4Sport), amelynek helyszínén vasárnap megkezdődött a lelki hadviselés a hadvezérek között.

Gondterhelt házigazda

Egyértelműen nyerni szeretnének és győzelmi kényszerben is vannak a bosnyákok a mieink ellen annak ellenére, hogy a kerethirdetéskor Szergej Barbarez kijelentette: „Magyarország jelenleg, papíron mindenben jobb nálunk, ez tény.” Bosznia-Hercegovina szövetségi kapitánya két kulcsemberére sem számíthat, a védő, Adrian Leon Barisic (FC Basel) és – az 1993 és 2008 között aktív Barbarezhez hasonlóan Bundesliga-támadó – Ermedin Demirovic (VfB Stuttgart) sem bevethető eltiltás miatt. Ha ez még nem lenne elég, a tréner bizonytalan, mert nem tudja, mire számíthat Marco Rossi csapatától, amely több arcát is megmutatta az első három fellépésén.

Megnéztük a magyarok Hollandia elleni összecsapását, és nagyjából úgy futballoztak, ahogy mi próbáltunk a németek ellen: zárt védekezés, gyors ellentámadások.

 Hogy milyen lesz a játék képe hétfőn? Ez függ a magyarok felfogásától, aligha lesz ennyire védekező ellenfelünk futballja, és mi is szeretnénk többet támadni. 

Nem ronthatunk neki ész nélkül az ellenfélnek, és azt gondolom, Marco Rossi csapata is óvatosan áll majd az összecsapáshoz” – mondta Barbarez.

Ezt is ajánljuk a témában

Rossi hű az elveihez

Szeptember 10-én Budapesten kiharcolt egy döntetlent (0-0) a bosnyák együttes úgy, hogy gyakorlatilag kizárólag a védekezésre koncentrált, Nikola Vasilj kapus pedig bravúros védésekkel segítette már-már győzelemmel felérő pontszerzéshez a délszlávokat. Akkor Magyarország a súlyos, 5-0-s németországi zakó után próbált felkelni a padlóról, a vendégek egy vállalható, 5-2-es vereséggel végződött hollandiai a túra után célfutballal léptek pályára a Puskás Arénában. Mivel most Marco Rossi csapatának lenne elég a döntetlen, természetesen szóba került vasárnap kora este Zencián, hogy szövetségi kapitányunk aláírná-e előre az ikszet.

Nem kedvelem a bunkerfocit, de van, amikor az vezethet eredményre, ezúttal viszont nem ez a cél, nem erre lehet számítani. 

Kiegyenlített meccset várok, mert ez a találkozó dönt arról, melyik gárdának lesz esélye a bennmaradásra” – reagált határozottan és egyértelműen az olasz-magyar szakember, akinek nem áll rendelkezésére a hollandok ellen a szünetben lecserélt, izomsérülést szenvedett belső védő, Dárdai Márton. 

Veretlenség, küzdelmes meccsek

Mindössze a hatodik mérkőzés következik a két ország válogatottjai között. Vereséget egyszer sem szenvedett Magyarország, pedig nem indult jól a közös történelem: 1999-ben hazai pályán, az Üllői úton, majd 2001-ben Zenicán is 1-1-re végződött a barátságos találkozó, utóbbin Barbarez szerezte a hazaiak gólját. A 2008-as Európa-bajnokság selejtezősorozatában oda-vissza megvertük a mostani szövetségi kapitányukkal felálló bosnyákokat: Zenicán, a ma esti helyszínen, a Bilino Polje Stadionban 3-1-re Huszti, Gera és Dárdai góljával, Székesfehérváron Gera büntetőjével 1-0-ra. 

Várhatóan ezúttal is kiélezett meccset vívunk majd Bosznia-Hercegovinával, de több mint kétséges, hogy „beparkolnánk a buszt” a kapunk elé. Főképp, hogy a magyar csapat repülővel utazott...

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. október 14. 08:12
A libsidióták szerint a “szar magyar foci”-nak kötelező lett volna a győzelem Hollandia ellen. Libsilogic, ne keress benne értelmet..:)
szintetikus
2024. október 14. 07:25
Szurkolok, hogy kikapjanak a kopasz macskazabáló buzi játékosai, de talán erre most kevesebb az esély, de hátha. XDDD
herden100
2024. október 14. 06:46
Helyes. Olyan idők járnak, hogy bunkerfocit kell játszani.
sexykitty-5000110
2024. október 14. 05:23
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­k­e­l­d­ ­­­a­­­ ­s­z­e­­x­­i­ ­­­p­­u­­­n­­­c­­­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!