Bólints, Domi! Jön végre a Szoboszlai-gól a Premier League-ben?

2024. október 20. 05:50

A Chelsea ellen januárban gólt fejelő magyar középpályás azóta gólképtelen a Liverpoolban angol bajnoki mérkőzésen. Éppen itt az ideje, hogy újra beköszönjön! Virgil van Dijk szavai bizonyára ösztönzőleg hatnak rá…

2024. október 20. 05:50
SZOBOSZLAI Dominik
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

***

A válogatott szünet után folytatódtak az angol labdarúgó-bajnokság küzdelmei, Kerkez Milosék például legyőzték az Arsenalt. A világ legerősebb ligájának tartott Premier League-t 7 forduló után vezető Liverpool az egyre jobb formát mutató, a legjobbakra is veszélyes Chelsea-t fogadja az Anfielden (vasárnap, 17.30). 

A nyáron Jürgen Kloppot váltó Arne Slot vezetésével remekül kezdett a Liverpool, egyedül a kényszerű pihenő nem jött be neki: szeptemberben pont a nemzeti csapatok meccsei után hazai pályán váratlan és fájó vereséget szenvedett legutóbbi bronzérmes, amelyet a Nottingham Forest tréfált meg (0-1). Ezt leszámítva 6 mérkőzést nyert meg a bajnokságban a Bajnokok Ligájában két sikerrel rajtoló együttes.

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai-nosztalgia

A mostani kéthetes PL-mentes időszak után megint saját közönségük előtt lépnek pályára Szoboszlai Dominikék. A 24. születésnapja (október 25.) előtt álló középpályás jó formát mutatott a magyar válogatottban, vezér volt a három klubtársával (Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch) felálló hollandok (1-1) és – két góljával – nyerőember a boszniai siker (2-0) alkalmával. Eljegyzése miatt is remek hangulatban térhetett vissza Angliába, ahol 

éppen a Chelsea ellen mutatkozott be a Premier League-ben (2023 augusztus 13., Chelsea-Liverpool 1-1). Első fejes gólját – egyben a mai napig utolsó bajnoki találatát – a londoni kékek ellen érte el (4-1). 

Nem ma történt, január 31-én! Persze a jelenkor legjobb magyar focistájának nem kell szégyenkeznie, az első PL-idényében 33 meccsen jutott szóhoz (3 gól, 2 gólpassz, 2111 játékperc). Az új szezonban mind a 7 bajnokin játszott (2 gólpassz, 539 játékperc), a Bajnokok Ligájában pedig betalált a Milan otthonában.

Nagy pillanat a San Siroban: Szoboszlai Dominik ünnepli a gólját az AC Milan otthonában, mögötte érkezik Mohamed Szalah
Fotó: Facebook/LiverpoolFC

Számok, érdekeségek

A Liverpool-Chelsea rangadó pikáns lesz abból a szempontból, hogy a saját pályáján legjobban védekező (3 meccs, 1 kapott gól) fogadja az idegenben leggólerősebbet (4/10). Enzo Maresca csapatából kiemelkedik Cole Palmer. 

A Manchester City-nél tavaly nyáron létszámfelettivé vált 22 éves angol válogatott támadó 6 gólnál és 5 asszisztnál tart, a teljes előző bajnokságban 22/11-gyel zárt!

Ha pedig számok, a Chelsea április óta 6 bajnokin maradt veretlen otthonától távol, sőt, ötöt meg is nyert. Ezt zárná le a szép jubileumokra készülő Liverpool, amely az 50. hazai sikerére hajt a londoniakkal szemben, összességében minden sorozatban a 3000. győzelmét aratná a klub 1892 óta íródó történetében.

Hiányzók, kérdőjelek

Ahogy fentebb írtuk, nem tett jót a szeptemberi szünet a Liverpoolnak, s ezúttal sem túl jók az előjelek. Arne Slot vezetőedző a klub honlapján arra panaszkodott, hogy Wataru Endo beteg volt, Alexis MacAllister és Kosztas Cikimkasz is kihagyott egy válogatott fellépést, nem tudja pontosan milyen állapotban vannak. Hosszú ideig nem számíthat első számú kapusa, Alisson Becker szolgálataira. A túloldalon Enzo Maresca állítja, az eltiltott Marc Cucurellán és Wesley Fofanán kívül minden játékosa bevethető, még a mostani szezonban egyszer sem játszó, sérülése után ezek szerint harcra kész csapatkapitány, Reece James is.

A Liverpool csk-ja, a Budapesten kiállított Virgil van Dijk éppen abban bízik, hogy több csapattársa átmenti a jó formáját.

A legutóbbi nemzetközi időszak számomra személy szerint csalódással ért véget, de néhányaknak pozitív élményeket adott. Gratulálok például Conor Bradley-nek, aki először volt Észak-Írország csapatkapitánya. 

Mások is a legjobb formájukat mutatták, többek között Trent Alexander-Arnold Anglia, Szoboszlai Dominik Magyarország és Luis Diaz Kolumbia színeiben. 

Remélhetőleg ők és mások is lendületben maradnak, és magabiztosan állnak a nagy kihívások elé.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinator-0
2024. október 20. 09:42
tényleg nem értem, miért várnak szoboszlaitól gólokat ... a gól nem szobi erőssége, mondhatjuk, véletlenül néha beesik egy-egy ... ő fut, robotol, oldalt dob, szögletet lő ... mindez egyébként csak látszatcselekvés ... vegyük észre, aki a szögletet belövi, az nem fog gólt lőni belőle, tehát eleve lemond a góllövésről, érzi, hogy ő erre nem alkalmas ... ő a nyugalmi helyzetet szereti, azaz a pontrugást, amikor a kutya sem zavarja, lehet nézelődni, gondolkodni, tanácskozni, majd nekifutni ... ebben speciel jó ... ne kívánjunk többet ... egyébként hasonló volt Beckham is, meg Dzsudzsák ... ismerjük el, nekünk nincsenek góllövő csatáraink ... mostanában ...
krupps
2024. október 20. 09:01
P. Fülöp Gábor, szopj le. Tényleg kezdem elhinni, hogy csak ti basztatjátok Szoboszlait. Megnéztem a 444.hu-t, egy rossz szavuk nincs rá. Mi a fasz bajotok van ott a szerkesztőségben? menjetek a kurva anyátokba, buzik. "gólképtelen a Liverpoolban"... Tudod mi a csatár és a középpályás között a különbség? A P mit jelent a nevedben? Pöcs?
sexykitty-5000117
2024. október 20. 07:34
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­k­­­e­l­­d­­­ ­­­a­­ ­s­­z­e­­­x­i­­­ ­­­p­u­­n­c­­­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
chief Bromden
2024. október 20. 07:32
A Pool Ádámja. Keresik az utódját. Talán most a fő feladata Szaláh kiszolgálása lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!