Visszavonult kapust igazolt a Barcelona, nem is akármiért

2024. szeptember 26. 20:46

A Juventus egykori játékosa a katalánok kedvéért visszatér a pályára.

2024. szeptember 26. 20:46
Wojciech Szczesny is greetings  fans after the UEFA Euro 2024 Group D match between France v Poland, at the  BVB Stadion Dortmund in Dortmund, Germany, on June 25, 2024.

Nyitókép: Andrzej Iwanczuk / NurPhoto /AFP

A labdarúgás világában nem túl gyakori, hogy egy visszavonult játékos visszatér a profi játékhoz, pláne nem úgy, hogy nem régi együtteséhez, hanem egy új csapathoz igazol. Most azonban pontosan ez történt, ugyanis az FC Barcelona szerződtette a nyáron visszavonult Wojciech Szczesny-t. 

A katalán klub azért volt kénytelen kapust találni, mert a kapusposztjukon évek óta kiváló teljesítményt nyújtó német Marc-André Ter Stegen súlyos térdsérülést szenvedett

A német kapust nyolc hónapig kénytelen lesz nélkülözni a Barca, és bár Inaki Pena szerepében van egy viszonylag jó második számú hálóőrük, egy ilyen szintű klubnak jóval nagyobb rutinra van szüksége a kapuban, a 84-szeres válogatott lengyel pedig kétségkívül rendelkezik némi tapasztalattal a nemzetközi porondon. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szczesny 16 évesen került a Legia Warszawától az Arsenalhoz, majd egy pár év brentfordi kölcsönidőszakot követően öt évig volt az Ágyúsok kapusa. Angliából Olaszországba, az AS Romához igazolt, ahol hét évig védett, majd 2017- szerződtette a Juventus, ahonnan idén visszavonult. Két angol és három olasz bajnoki cím mellett három olasz kupát valamint egy két olasz- és egy angol szuperkupát nyert. 

Összesen 272 olasz és 132 angol bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és 68 alkalommal szerepelt a Bajnokok Ligája meccsein. 

A rutin tehát megvan, és egy 34 éves kor kapusléptékkel mérve abszolúte nem sok, így lehet benne még pár jó év a legmagasabb szinten. 

A spanyol és lengyel média ezzel kapcsolatos értesüléseit az átigazolások terén általában jól értesült olasz zsurnaliszta, Fabrizio Romano is megerősítette. Eszerint a lengyel labdarúgó csütörtökön vesz részt orvosi vizsgálatokon, és ezt követően írja majd alá új szerződését Hans Flick együttesénél. 

Mindez azt jelenti, hogy a lengyel kapus az Osasuna elleni bajnoki mérkőzésen már ott lehet a Barcelona keretében. Kevésbé örömteli hír ez a 18 éves magyar U 18-as válogatott Yaakobishvili Áron számára, akit Ter Stegen sérülése miatt előre léphetett, ugyanis a gránátvörös-kékek utánpótlás együttesének kapusát is betették nagycsapat keretébe – mindez azonban így csak ideiglenes volt. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 20:54
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­k­e­­­l­­­d­ ­­­a­ ­s­­­z­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­u­­­n­c­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!