„Varázslatos magyarverés” – így örömködik a német sajtó az 5-0 után

2024. szeptember 08. 13:25

A magyarok edzője szétszedte játékosait – írja a Bild.

2024. szeptember 08. 13:25

Fotó: FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A német napilapok egyöntetűen dicsérték a Julian Nagelsmann szövetségi kapitány által vezetett labdarúgó-válogatottjukat, amellyel kapcsolatban új korszakról írnak, miután az együttes szombat este 5-0-ra verte Düsseldorfban a magyarokat a Nemzetek Ligája A divíziójának első fordulójában.

Ezt is ajánljuk a témában

A Frankfurter Allgemeine Zeitung úgy fogalmazott a cikkében, az NL mostani kiírását „csodálatosan kezdte” a Nationalelf, amely a nemzeti együttesből visszavonult Manuel Neuer, Toni Kroos, Ilkay Gündogan, valamint Thomas Müller hiányában is inspiráló teljesítményt nyújtott.

„Támadásban megállíthatatlannak bizonyult a csapat, amely szombat este Düsseldorfban varázslatos teljesítménnyel győzte le Magyarországot 5-0-ra, az eredmény pedig a 2026-os világbajnokságig vezető hosszú út igazán jó kezdete” – írta a lap.

A Süddeutsche Zeitung „Öt gól a kétségek ellen” címmel közölt beszámolót a mérkőzésről, s szintén kiemelte, hogy a nyári Európa-bajnokság után távozott sztárok nélkül is fölényes sikert aratott a német válogatott a „túlterhelt” magyarok ellen. Hozzátették, a Nationalelf dolgát jelentősen megkönnyítette az ellenfele is. 

A Bild Nagelsmann és játékosai dicsőítése mellett a magyarok szövetségi kapitányától, Marco Rossitól is idézett, cikkének címében úgy fogalmazott:

a magyarok edzője szétszedte játékosait”. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Die Welt azt írta, Németország „varázsolt” és „fölényes” győzelmet aratott a magyarok felett. A lap szerint az 5-0-s siker meglepő volt, a szerencsés hazai szurkolók pedig az öt gól mellett nagy iramú játékot is láthattak Düsseldorfban a kedvencektől, akik „csodálatosan kezdték” az NL mostani kiírását és remek hangulatot teremtettek a kedden sorra kerülő, hollandok elleni mérkőzésükhöz.

A Die Zeit szerint a német válogatott legalább olyan jól játszott, mint az Eb-n, sőt, talán még jobban.

Az újság kiemelte, Florian Wirtz és Jamal Musiala játéka miatt a szurkolók újfent szívesen mennek ki a stadionokba a Nationalelf mérkőzéseire, s bármennyire is azt gondolták, hogy a magyarok elleni NL-rajt szoros meccset hoz, a válogatott rácáfolt erre.

Az NL második fordulójában a németek Amszterdamban vendégeskednek kedden 20.45-kor, a magyar válogatott pedig ugyanebben az időpontban a bosnyákokat fogadja majd a Puskás Arénában.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palinka-0
2024. szeptember 10. 12:00
Odakerültek ahová valók. A vesztesek kispadjára! 😂
alexandrosz-2
2024. szeptember 08. 18:09
Túlfizetett, túlsztárolt, lelkiismeretlen falábú gecik, rossistól! Takarodjanak!
cucubenco
2024. szeptember 08. 16:15
Anglia-Mo O:4-nem volt forradalom.
Józsi6
2024. szeptember 08. 15:57
Csak olyan miniszterelnökre szabad szavazni, akinek sportból legfeljebb a sakk a becsípődése. Sokkal olcsóbban megúsznánk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!