Szoboszlaiék csapatkapitánya elmondta, miért bukott hazai pályán a Liverpool

2024. szeptember 16. 11:16

Virgil van Dijk ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét.

2024. szeptember 16. 11:16
Ipswich, 2024. augusztus 17.
Szoboszlai Dominik (b) és Virgil van Dijk, a Liverpool játékosai, miután 2-0-ra gyõztek az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Ipswich Town-Liverpool mérkõzésén az ipswichi Portman Road-i Stadionban 2024. augusztus 17-én.

Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

 

Óriási pofont kapott a Liverpool labdarúgócsapata a hétvégi Premier League fordulóban. A Vörösök hazai pályán kaptak ki 1–0-ra a Nottingham Foresttől. A vendégek Callum Hudson-Odoi 72. percben szerzett szépségdíjas tekerésével vitték el három pontot az Anfield roadról. A Pool csapatkapitánya, Virgil van Dijk természetesen csalódottan, de reálisan nyilatkozott az első PL-vereséget követően.

„Először is, ez egy nagyon kiábrándító nap volt, borzasztóan csalódottak vagyunk. Az volt a baj, hogy túl sok labdát veszítettünk a második félidőben. Az ellenfélnek is feltűnt ez, és lendületbe jöttek ettől. El kell ismerni, nagyon jól végezték a munkájukat, mi pedig nem voltunk elég jók” – nyilatkozta önkritikusan Van Dijk a klub honlapján. A csapatkapitány szerint a nemzetközi szünet nem tett jót nekik. A Liverpool focistái több kontinensen is játszanak ilyenkor, mindenki más helyről jön vissza, és máshogyan is futballoznak a válogatottjukba. De persze nem emiatt kaptak ki, nem akarja erre fogni a védő.

„Sokkal többet várunk magunktól ezen a meccsen, és a hazai vereség olyan dolog, ami nem fordulhatna el, ezt nem engedhetnénk meg, de sajnos mégis megtörtént. 

Azt kell mondanom, hiába nem játszottunk jól, elég lehetőséget alakítottunk ki ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Hosszasan ki majd elemeznünk ezt a meccset, de így elsőre úgy láttam, hogy túl sokat rohantunk, túl gyorsan beívelgettük a labdát a tizenhatosra, vagy túlkombináltuk a támadásainkat. Önvizsgálatot kell végeznünk, hogy a jövőben ilyesmi ne forduljon elő velünk. Tragédia persze nem történt, de ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor ilyesmi nem törtéhet meg ismét hazai pályán” – mondta a holland válogatott játékos.

Azonban sok idejük nincs keseregni Szoboszlai Dominikéknak, kedden este már elkezdődik a Bajnokok Ligája őszi szakasza. A Liverpool az AC Milan ellen lép pályára a San Siróban.

Ezt is ajánljuk a témában

„Kedden egy újabb nagy meccs vár ránk. 

Most már a gyógyuláson és a Milan elleni mérkőzésre való felkészülésen járnak a gondolataink. 

Sok vereséget és nehéz pillanatot megéltünk már együtt. Nyugodtnak kell maradnunk és ezt is fogjuk tenni. Mindenkire szükség lesz, az egész csapatnak a legjobb formáját kell hoznia a keddi BL-meccsen” – jelentette ki Szoboszlai csapattársa.

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. szeptember 16. 20:12
21 nap alatt 7 meccset kell lejátszaniuk .
gyaloggos
2024. szeptember 16. 18:22
ABNORMÁLIS már, amekkora terhelésnek ki vannak téve ezek a játékosok. BAJNOKSÁG, NEMZETKÖZI KUPÁK, VÁLOGATOTT... HETI két meccs, a BL, hétvégén a bajnoki. S KÖZBEN az edzések.
akkor ki
2024. szeptember 16. 15:18
Hol van a 106 hsz? Csak nem a szekszipunci az? Mert itt nincs csak 3 hsz!
GrumpyGerald
2024. szeptember 16. 14:17
Egyébként régen MANU drukker voltam, a legbajnokibb szezonokban is elő-elő fordult egy-egy totálisan lelombozó 0:1... Ez benne van (ráadásul általában tipikus forgatókönyv szerint: nyomasztó mezőnyfölény, esetleg kapuralövési fölény a hazaiaknál, majd a játékidő vége fele az addig jobbára csak védekező ellenfél talál egy gólt. Egyszerűen van ilyen, csak az a titka, hogy ne legyen gyakori.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!