Szoboszlai miatt áll a bál Angliában (VIDEÓ)

2024. szeptember 15. 22:15

Nem elég a fájó vereség, az egyik legfőbb rivális csapat szurkolói kikezdték a magyar válogatott csapatkapitányát.

2024. szeptember 15. 22:15
Euro 2024 - Training Hungary

Nyitókép, fotó: DPA/AFP Tom Weller

Mint arról a Mandiner korábban beszámolt, a Premier League negyedik fordulójában az addig pontveszteség nélkül menetelő – ráadásul még gólt sem kapó! – Liverpool óriási meglepetésre (55 év után!) vereséget szenvedett (0-1) az Anfield Roadon a Nottingham Foresttől.

Ezt is ajánljuk a témában

A csapat nyáron kinevezett vezetőedzője, Arne Slot igazán bosszús lehet, hiszen ha összejött volna a diadal, akkor

ő lehetett volna az első szakember a klub élén, aki az első négy bajnokiját nemcsak hogy 100 százalékos teljesítménnyel, de kapott gól nélkül hozta volna...

Nem elég a fájó vereség, nekünk, magyaroknak az is kellemetlen, hogy Szoboszlai Dominik rendkívül gyenge osztályzatokat kapott, és állítólagosan elmaradt piros lapja miatt is áll a bál Angliában. 

Ezt is ajánljuk a témában

A feszültséget az Arsenal szurkolói keltik, akik szerint a magyar válogatott csapatkapitányát (miután a 86. percben már kapott egy figyelmeztetést Michael Olivier játékvezetőtől) a mérkőzés végén labdaelrúgásért második sárga lappal kellett volna fegyelmezni, amely értelemszerűen kiállítást vont volna maga után.

Az Ágyúsok fanatikusai azért háborodtak fel, mert szerintük nagy kedvencük, Declan Rice (ráadásul karrierje során először!) a közelmúltban hasonló eset után jutott a kiállítás sorsára.

Ez az eset itt tekinthető meg:

Gyorsan jegyezzük meg: nem minden labdaelrúgás jelent automatikusan sárga lapot. A szabály ugyanis ezekre az esetekre vonatkozóan úgy szól, hogy „Ha a JÁTÉKVEZETŐ MEGÍTÉLÉSE SZERINT egy játékos a sípszó elhangzása után EGYÉRTELMŰEN AZ IDŐHÚZÁS SZÁNDÉKÁVAL rúgja el a labdát, sárga lappal kell figyelmeztetni”.

Tehát mindig a játékvezetőre van bízva egy-egy eset megítélése, és tessék csak megnézni az alábbi videót:

Dominik valóban az időt akarta húzni ezzel a bizonyos labdaelrúgással?

Ez azért sem valószínű, mert a Nottingham ekkor már 1-0-ra vezetett, és csupán pár perc volt hátra a bajnokiból... 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monybbsc
2024. szeptember 16. 18:24
Kezd kipukkadni a Szobi-lufi, klub és válogatott szinten is sajnos.
ekeke1
2024. szeptember 16. 10:16
Nem állt semmiféle bál. Tisztázzuk: Szoboszlai, ahogyan a csapata, borzasztóan játszott a hétvégén. Majd ezt tetézte egy sárga lappal, valamint egy olyan labda elrúgással amiért egy Arsenal játékost, Rice-t második sárgával kiállítottak, éppen a Tottenham elleni derbi előtt. Aztán ahogy szokott lenni, a helyzet megoldódott. Tottenham Hotspur–Arsenal 0–1
lazio154-2
2024. szeptember 16. 07:13
A szabály nem így szól! Nem csak időhúzás jellegü labdaelrúgásért jár sárga. A játék folyamatosságának akadályozásáért is. Nem mindegy, hogy rendezetlen védelem ellen, vagy 5 sec. mal később már rendezett hátsó sor ellen kell elrúgni! Akkor már teljesen más szitúáció van.
oberennsinnen49
2024. szeptember 16. 06:34
Szoboszlai a közösségi médiás sztárkodásával agyonveri a futballját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!