Százmilliókat bukhatott az MLSZ a bosnyákok elleni meccsen

2024. szeptember 16. 21:43

Ezúttal nem töltötték meg a Puskás Aréna lelátóját a magyar szurkolók.

2024. szeptember 16. 21:43
A magyar labdarúgó-válogatott a Magyarország-Bosznia-Hercegovina Nemzetek Ligája mérkőzésen a Puskás Arénában

Fotó: Mandiner/Csudai Sándor

 

A cikk szerzője a Világgazdaság munkatársa

Az elmúlt hónapok, sőt évek telt házas meccsei után a múlt keddi, bosnyákok elleni hazai Nemzetek Ligája-találkozón már nagy számban találtunk üres székeket a Puskás Aréna lelátóin. Utánajártunk, mekkora összeget bukhatott a Magyar Labdarúgó Szövetség a távol maradó drukkerek miatt kiesett jegybevételeken.

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság magyar meccseire természetes, hogy óriási volt az érdeklődés, de az utóbbi években egyébként is elmondható, hogy a válogatott hazai találkozóit rendre telt ház, vagy közel telt ház előtt játszotta.

Ezt is ajánljuk a témában

Marco Rossi együttese sorra szállította a kiváló eredményeket, a csapat időnként nemcsak hatékonyan, de kifejezetten szépen is játszott, így nem meglepő, hogy a szurkolók mindig szép számban látogattak ki a lelátóra, mindegy, hogy Eb- vagy vb-selejtezőről, Nemzetek Ligája-összecsapásról vagy barátságos meccsről volt szó.

Az utolsó 2023-as hazai mérkőzésen, a Montenegró elleni Eb-selejtezőn 65 ezren buzdították a helyszínen Szoboszlaiékat, de az idén tavaszi barátságos meccseken Törökország és Koszovó ellen is 58 ezer, illetve 57 ezer drukker váltott jegyet, hogy láthassa a válogatottat.

Ezt is ajánljuk a témában

A vártnál gyengébb Európa-bajnoki szereplés, és különösen a németek elleni súlyos düsseldorfi vereség a legutóbbi hazai találkozón már a nézőszámban is éreztette hatását:

a bosnyákok elleni, 0–0-ra végződő összecsapásra 43 433-an voltak kíváncsiak a Puskás Arénában a Nemzeti Sport tudósítása alapján, körülbelül 22 ezer szék tehát üresen maradt.

Hatalmas a bevételkiesés

Nehéz pontosan meghatározni már azt is, hogy mennyi bevételt könyvelhet el a Magyar Labdarúgó Szövetség egy a Puskás Arénában tartott telt házas mérkőzés után, mivel arra vonatkozó statisztikát nem találni, hogy pontosan mennyi fogyott a különböző árkategóriájú jegyekből és bérletekből, ahogy arról sincs konkrét adat, hogy mennyi a tiszteletjegyesek száma.

Ezek alapján csak megbecsülni lehet, hogy a fentebb említett nagyjából 22 ezer üres hely mekkora bevételkiesést jelent a szövetségnek. E-mailben érdeklődtünk a MLSZ-nél a pontos számokat illetően, de megkeresésünkre nem válaszoltak.

Ezt is ajánljuk a témában

Muszbek Mihály sportközgazdász még 2021-ben a Népszavának nyilatkozva azt mondta,

telt ház esetén mérkőzésenként nagyságrendileg 600 millió forintos jegybevétel folyik be a szövetség kasszájába.

Ezt a számot alapul véve a bosnyákok elleni meccset a helyszínen megtekintő 43 ezer drukkernek köszönhetően 396 millió forint bevételt könyvelhet el a testület, a lelátóról ezúttal hiányzó 22 ezer fanatikus miatt viszont 204 millió forinttól eshet el a Csányi Sándor vezette szervezet. Ettől a veszteségtől aligha omlik össze az MLSZ költségvetése, de a pályán elért 0–0-s döntetlenhez hasonlóan, valószínűleg ennek sem örülnek a szövetség illetékesei.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. szeptember 17. 16:18
Na és ugyan hol vannak azok a százmilliók? Azt lehet elbukni, ami már megvolt, nem azt, ami sohasem létezett. Egyszerűen csak több pénzt hagyott a családoknál az MLSZ, ami pénz már amúgy is a családoké volt és sohasem volt az MLSZ-é.
yasiko
2024. szeptember 17. 01:54
és még mennyit fognak
llnnhegyi
2024. szeptember 16. 22:01
Rossi és a csapat eddigi teljesítménye nem volt elég közönségvonzó!
lefty67
2024. szeptember 16. 22:01
Ja, és Muszbek menjen a jó édes anyukájába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!