Német sportlap: Szoboszlai kivirágzott Slot keze alatt

2024. szeptember 13. 17:30

A Onefootball elemzése szerint a magyar klasszis az eddigieknél is jobb lesz idén.

2024. szeptember 13. 17:30
null

Nyitókép: sportinglife.com

A Liverpool holland edzője, Arne Slot a német elődjével, Jürgen Kloppal ellentétben, a 4-2-3-1-es felállást részesíti előnyben. Ez a formáció lehetővé teszi egy középcsatár mögött helyet kapó támadó szerepeltetését, míg erre korábban, a Klopp féle 4-3-3-as játékrendszerben nem volt lehetőség. Az új idény eddigi három mérkőzésén Diogo Jota kezdett centerként, mögötte pedig Szoboszlai Dominik futballozott a tízes pozícióban – olvasható a onefootball.com-on. 

A magyar válogatott csapatkapitánya az előző szezonban jobb oldali középpályásként szerepelt, és mielőtt a Premier League-be igazolt volna, az RB Leipzignél is ezt a szerepet töltötte be. Szoboszlai játékának azonban az egyik nagy előnye, hogy rendkívül jól alkalmazkodik ahhoz a pozícióhoz, amelyben éppen játszania kell. Úgy néz ki, bejön Slot húzása a tízes poszttal, a Vörösöknél a három eltelt meccs alapján senki nem alakított ki Szoboszlainál több lehetőséget – nyolcat –, ami egy gólpasszt eredményezett. Ami igen feltűnő még a 23 éves játékossal kapcsolatban, az a rendkívüli munkabírása; a Liverpool játékosai közül ő tette meg a legnagyobb távot – 33,9 kilométert – az első három fordulóban. 

Szoboszlai nagy területeket képes lefedni, így ideális a merseyside-i klub magasan letámadó játékstílusához. Az erős pressing megfojtja az ellenfeleket attól, hogy felfelé mozogva építsék játékukat és veszélyeztessék Alisson kapuját.

Az első három mérkőzés után a Liverpool büszkélkedhet a Premier League legjobb statisztikájával, ami a kapott gólokat illeti – Slot csapatának kapuját még nem vették be az ellenfelek –, míg a lövések és a kaput eltaláló lövések tekintetében is a második helyen áll a klub. Ezzel a Liverpool az angol élvonalbeli bajnokság történetében mindössze az ötödik olyan csapat lehet, amely egy szezonban az első négy meccsét kapott gól nélkül nyeri meg, az Aston Villa 1900-01-es, az Ipswich Town 1974-75-ös, a Chelsea 2005-06-os és a Manchester City 2015-16-os szezonja után.

A negyedik fordulóban a Nottingham lesz a Liverpool ellenfele az Anfielden, a mérkőzést szombaton 16 órától rendezik, amit a Match 4 élőben közvetít. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 


 

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deniel
2024. szeptember 13. 19:04
bocsánat de Ő még a saját területét sem képes lefedni, aki képes 5-10 percet /eltűnni / akkor miről beszélünk..
2024. szeptember 13. 17:56 Szerkesztve
"Szoboszlai nagy területeket képes lefedni" Ezt már a feleslegesen ajnározott, a nemzetközi mezőnyben legfeljebb közepes képességű jóember bemutatta. Nagy területeket lefedett a svájci havasokban a Konstantin Vacherontól az Audemars Piquetig.
herden100
2024. szeptember 13. 17:32
"A KEZE ALATT" napfenyes.hu/cikkek napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-tanitasok-szellemi-tenyek-tortenesek/homo-christianus-gondolatok-a-kereszteny-emberrol napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!