Megijedt a Fraditól? – Kiderült, miért az ősi rivális Újpestet választotta a magyar válogatott labdarúgó

2024. szeptember 11. 20:57

Hajnal Tamás, a zöld-fehérek sportigazgatója a Nemzeti Sportnak adott interjújában kifejtette, miért maradt le a Fradi a válogatott támadó szerződtetéséről.

2024. szeptember 11. 20:57
null

Nyitókép: ujpestfc.hu

Ahogy arról augusztus 28-án beszámoltunk, Horváth Krisztofer az Újpestbe igazolt, annak ellenére, hogy a Ferencváros is élénken érdeklődött iránta. Hajnal Tamás, a zöld-fehérek sportigazgatója a Nemzeti Sportnak adott interjújában kifejtette, miért maradt le a Fradi a válogatott támadó szerződtetéséről.

„A nyár elején is felvetődött a megszerzése, beszéltünk a menedzserével, de akkor még nem lehetett tudni, hogy a Torino igényt tart-e rá. Az átigazolási időszak vége felé konkrét egyeztetések folytak az esetleges szerződtetéséről, vázoltuk neki a klubnál rá váró helyzetet, elmondtuk, milyen lehetőséget tudunk adni neki, milyen konkurenciával kell megküzdenie a csapatba kerülésért. Ezt követően ő úgy döntött, nem a Ferencvárost választja, hanem olyan klubhoz megy, ahol több és biztosabb játéklehetőséghez jut. Ezzel nehéz mit kezdeni” – mondta a transzferrel kapcsolatban a sportigazgató. 

Mindig megkapjuk azt a kritikát, hogy kevés a magyar a keretben, ám az elmúlt nyolc esztendőben a Ferencváros mindig adott játékosokat a magyar válogatottba, minden világeseményen és az odavezető úton is több – három, négy, öt – futballistánk részese volt a sikereknek”

– tette hozzá Hajnal Tamás, aki hangsúlyozta, hogy ez olyan szám, aminél sokkal többet nem tud egy nemzetközi szinten is helytálló csapat felmutatni, különösen, hogy a játékosok, amint lehetőségük van rá, külföldre mennek. 

„S hadd mondjak még egy példát: az elmúlt években nem volt olyan átigazolási időszak, hogy ne vettük volna fel Nagy Ádámmal a kapcsolatot, és ne próbáltuk volna meg hazahozni. A játékos minden egyes alkalommal megköszönte a megkeresést, majd elutasított bennünket, mondván, még nem szeretne hazatérni Magyarországra. Szerinte az NB I neki nem előrelépés” – zárta a gondolatot a szakember. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. szeptember 13. 16:35
Beszari...
Player1
2024. szeptember 11. 21:44
Nem akart a NO GO ZÓNÁHOZ tartozni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!