A Fradi-vezér kiterítette lapjait: szinte mindent elárult a klub pénzügyeiről

2024. szeptember 11. 16:06

Fizetések, átigazolási pénzek.

2024. szeptember 11. 16:06
null

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója a Nemzeti Sportnak adott interjút, melyben beszélt a klubbal kapcsolatos nyári kihívásairól és döntéseiről. Szó esetett többek között Dejan Sztankovics váratlan távozásáról és Marquinhos rekordösszegű eladásáról is. A sportigazgató mesélt a csapatépítés nehézségeiről, a fiatal tehetségek helyzetéről és a legújabb érkezőkről is. Hajnal Tamás kiemelte, hogy bár a csapat teljesítménye ingadozik, az eredmények szempontjából sikeres időszakon vannak túl, és, hogy bízik a szurkolók támogatásában.

„Váratlanul ért bennünket a döntése. Az elmúlt években rendre egyértelmű célunk volt, hogy stabil, összecsiszolódott csapattal vághassunk neki a nyári kupaselejtezőnek, hiszen ilyenkor nincs idő a kísérletezgetésre. Szerb vezetőedzőnkkel ilyen csapatunk volt, tudtuk, mely pozíciókba kell igazolnunk, de a távozása felborította a rendszert. Új vezetőedző után kellett néznünk, és felül kellett vizsgálnunk az előző szakmai stáb által meghozott döntéseket. Gazdasági szempontokat is figyelembe vettünk, ezért adtuk meg a lehetőséget a bizonyításra az összes labdarúgónknak” – mondta Sztankovics villámgyors távozásáról Hajnal Tamás, aki kitért a nyár slágertémájára, Mar­quinhos eladására is. 

Amikor légióst szerződtetünk, tisztában vagyunk azzal, hogy számára Magyarország ugródeszka. Különösen, ha olyan fiatal játékosról beszélünk, mint Mar­quinhos. Remek ajánlat futott be érte, ráadásul a Szpartak Moszkva ötszörös fizetést kínált neki… Ezzel nehéz mit kezdeni. A játékos kis túlzással könyörgött, hogy engedjük el, élete lehetősége ez, és teszem hozzá rögtön, mi sem jártunk rosszul, elég jelentős transzferdíjat kaptunk érte – mondta az FTC sportigazgatója, aki elárulta, hogy a zöld-fehérek valóban a sajtóban megjelent ötmillió eurós összeget kapták a játékosért. 

„A Dinamo Zagreb, a Sparta Praha vagy éppen a Crvena zvezda nagyságrendekkel nagyobb összegekért ad el futballistákat, akár nyolc-, tíz-, tizenkétmillió euróért is olyan bajnokságokba, amelyeket sokkal magasabbra értékelik a nemzetközi piacon, mint a magyart. Természetesen örülünk a Marquinhosért kapott pénznek, de a pótlásáról is beszéljünk: szerettük volna a helyére megszerezni a Maccabi Tel-Avívtól Felício Milsont, csakhogy ő a Crvena zvezdát választotta, amely közel ötmilliót fizetett érte, az éves fizetése pedig jelentősen meghaladta a lehetőségeinket. Ezzel képtelenek vagyunk versenyezni. Samy Mmaee sem véletlenül ment el a Dinamo Zagrebbe” – hangsúlyozta a lapnak Hajnal Tamás

„A Dinamónál a háromszorosát keresi, mint amit nálunk kapott. Próbáltuk mi is emelni a tétet, magasabb összeget ajánlottunk neki, hogy megtarthassuk, de esélyünk sem volt. Ezek a tények. Nekünk nincs más lehetőségünk, mint megtalálni olyan játékosokat, akik mind szakmai, mind pénzügyi szempontból jó lehetőségek”

– tette hozzá a sportigazgató. Arra a kérdésre, hogy mi a helyzet az utánpótlással és a fiatal tehetségekkel, a szakember a következőket mondta: 

Legutóbb Lisztes Krisztián robbant be az NB I-be, sikerült felépítenünk őt, el is vitte az Eintracht Frankfurt. Most itt van Tóth Alex, benne is nagy potenciált látnak, és a mostani keretben rajta kívül is vannak saját nevelésű fiataljaink. Rengeteg erőfeszítést teszünk, hogy több magyar legyen a csapatban, de erőszakkal nem tudunk senkit a Népligetbe csábítani. Egyébként pedig nemzetközi szinten teljesen szokványos, hogy a vezető kluboknak kevés a hazai játékosuk.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. szeptember 11. 20:33
"Fradi"
szedap-2
2024. szeptember 11. 19:12
Ezek jó hírek, akkor lehet visszafizetni a közösbe annyit, mint amennyit eddig kivettek belőle. Lehet saját lábra állni és leszállni az adófizetők lábáról.
herden100
2024. szeptember 11. 16:09
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
herden100
2024. szeptember 11. 16:08 Szerkesztve
Ez a nő is kiterítette a lapjait: youtu.be/342zO6A_GIM?feature=shared
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!