„Már nincs végbelem és záróizmom” – Gianluca Vialli halála után újabb dráma rengeti meg Olaszországot! (VIDEÓ)

2024. szeptember 09. 14:48

Az életéért küzd a világbajnoki gólkirály, akiért aggódnak és imádkoznak.

2024. szeptember 09. 14:48
Che Tempo Che Fa Tv Show Arrivals

Nyitókép: Alessandro Bremec / NurPhoto via AFP

***

Az olasz futballtársadalom és az egész focivilág Salvatore Schillaciért, a legendás olasz támadóért imádkozik, aki súlyos betegsége miatt kórházba került. Az Origó tudatta: a Messina, a Juventus és az Internazionale egykori kiváló támadója – aki 1990-es világbajnokság gólkirály volt – hosszú ideje súlyos betegségben szenved, most pedig ismét kórházba került.

Tekintettel a számtalan újságtól érkező rengeteg hívásra és a keringő rossz hírekre, tájékoztatjuk önöket, hogy szeretett Totónk állapota stabil, és egy orvoscsoport éjjel-nappal megfigyelés alatt tartja. Forza Totó” 

– olvasható az Instagram-történetben, amit Schillaci családja posztolt.

A világ rám szakadt, depresszióba estem, féltem a haláltól. Minden eszembe jutott, de szerencsére ez a súlyos betegség a vastagbelemre korlátozódott, más szerveket nem károsított meg. Már nincs végbelem és záróizmom. Kétszer műtöttek, majd fél évvel később találtak egy kis foltot a nyakamon, egy hete sugárterápiával kiégették, ma pedig kontrollvizsgálatokra járok, hogy minden rendben van-e. De jól érzem magam, szeretnék tovább élni

– mondta Schillaci 2023 márciusában a Corriere della Serának adott interjújában.

Az Origó emlékeztet: Schillaci az olasz válogatottban „csak” 17 mérkőzésen lépett pályára, mégis 

beírta a nevét az olasz futball történelemkönyvébe, miután az 1990-es világbajnokságon bronzérmet nyert a Squadra Azzurrával, mellette pedig hat találattal a torna gólkirálya lett. 

Salvatore Schillaci december elsején lenne 60 éves, egy korosztály a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Marco Rossival és a szintén 1964-ben született, tavaly elhunyt csapattárssal, Gianluca Viallival. A játékosként és edzőként is sikeres, népszerű Viallinál 2017-ben diagnosztizáltak hasnyálmirigy-rákot, nyolc hónapig kemoterápiás kezelést kapott, de egy évvel később gyógyultnak nyilvánították. 2022-ben azonban bejelentette, hogy a kór ismét megtámadta szervezetét, s ugyan munkáját folytatta az olasz válogatott szakmai stábjában mint csapatmenedzser, december közepén a kezelések miatt távozni kényszerült. 2023 január 6-án hunyt el.

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2024. szeptember 09. 22:38
A hasnyálmirigy rák az egyik legrosszindulatúbb rákfajta.
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. szeptember 09. 18:29
"Menhetten 2024. szeptember 09. 17:40 Sehol nem gyakoribb a vastagbélrák, mint nálunk." Nem igaz amit allitasz. Mivel nem vagy hulye, ugy gondolom, hogy csak aljasul hazudsz. www.wcrf.org/cancer-trends/colorectal-cancer-statistics/ Magyarorszagon a halalozasi arany a legmagasabb, (2022-ben igy volt) de az elofordulast illetoen sokan vannak elottunk, az elso tizbe sem ferunk be. A jelenlegi kormany az elso, amely elkotelezett a szurovizsgalatok kiterjesztese irant (amit persze az elmebeteg Torockai es a Mi Hazank nana, hogy probal megfurni.) Szoval a kormany eppenseggel tenni igyekszik, csak az emberek fejeben kellene rendet tenni. Amiben teszem azt, a partok is reszt vehetnenek, de hat akkor nem lenne min huhogni. Egyebkent pedig kb 9000 magyar hal meg ebben a betegsegben. Es mielott meg felesleges koroket futnal, mas rakos megbetegedesek teren sem vagyunk az elen. www.wcrf.org/cancer-trends/global-cancer-data-by-country/
Menhetten
2024. szeptember 09. 17:40
Sehol nem gyakoribb a vastagbélrák, mint nálunk. Magyarország a világelső a vastagbélrák előfordulásában, évente nagyjából 5 ezer ember hal bele a betegségbe.
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. szeptember 09. 16:38
Jozsef Attila verse sejlett fel egy pillanatra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!