Hosszú Katinkáék nem hiába vették fel a kesztyűt – folytatódik az úszószövetség elleni pereskedés

2024. szeptember 19. 21:51

Mi lesz ennek a vége? Tovább harcol az olimpiai bajnok úszónő a bíróságon.

2024. szeptember 19. 21:51
null

Fotó: Peter Kohalmi/AFP

Hosszú Katinka a medence és a táncparkett után egyre otthonosabban érezheti magát a bíróságon is, hiszen tovább folytatódik a World Aquatics, azaz a Nemzetközi Úszószövetség elleni per, amelyet még 2018-ban indított Tom Shields amerikai úszóval. Az évek óta húzódó jogi procedúra újabb állomásához érkezett, továbbra sem tettek igazságot az általuk képviselt International Swimming League (ISL) és World Aquatics közötti vitás kérdésben.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, 2018 decemberében Torinóban került volna sor egy pénzdíjas nemzetközi úszóversenyre, amelyet az olasz szervezők későn jelentettek le a Nemzetközi Úszószövetség felé. A sportág „feje” nem adott engedélyt a rajtkőre állásra, és kétéves eltiltással fenyegette meg a medencébe ugró úszókat. „Hosszúék ezt követően pert indítottak, arra hivatkozva, hogy a World Aquatics megsértette az amerikai trösztellenes szabályokat, ugyanis nem lehet megakadályozni a sportolók indulását a nemzetközi szövetség által nem engedélyezett versenyeken. A per során az 1890-es Sherman Antitrust Actet is felhozták, ami tiltja a versenyellenes magatartást”írja az EuroSport.

A San Franciscó-i kerületi bíróság előbb a szövetség mellé állt, de Hosszúék fellebbeztek a döntés ellen, ennek pedig helyt is adott a Ninth Circuit bírói panelje, így folytatódik az ügy. Hosszú Katinkáék arra hivatkoznak, hogy a nemzetközi szövetség döntése jogi, erkölcsi és anyagi szempontból is komoly károkat okozott az úszóknak.

Ezt is ajánljuk a témában

A sikeres fellebbezés a Winston&Strawn ügyvédi irodát képviselő Jeffrey Kessler köszönhető, aki rengeteget segített az úszóknak. Megvan a kellő rutinja, korábban már számos nagy trösztellenes ügyben járt sikerrel a sportolók érdekében.

Ez jelentős precedens lehet minden olyan sportoló számára, aki egy sportszövetséggel szemben kívánja érvényesíteni a jogait”

fogalmazott Kessler a Reutersnek.

A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok Hosszú Katinkáról mostanában leginkább az úszószövetség vezetése és közte kialakult konfliktus miatt jelennek meg hírek, de ebben az ügyben egyelőre szintén várhat az előrelépésre. Igazságot majd a bíróság tehet, de ez eddigiek alapján erre még egy ideig biztosan várni kell.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 22:00
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­n­­­c­­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!