Elárulta Wladár Sándor a Mandinernek, mikor reagál Hosszú Katinka nyilatkozatára

2024. augusztus 23. 15:15

A háromszoros olimpiai bajnok úszó ma délben adott nyilatkozatában természetesen az úszószövetség munkájáról és az elnökről is beszélt. Vajon miként fogadta ezt Wladár Sándor? Megkérdeztük tőle.

2024. augusztus 23. 15:15
WLADÁR Sándor

Nyitókép, fotó: MTI/Hegedűs Róbert

***

Hosszú Katinka a párizsi olimpia alatt az Eurosport szakkommentátoraként dolgozott és elemezte az úszóversenyeket. Emlékezetes: miután Milák Kristóf erősebb számában, 200 méter pillangón ezüstérmes lett, a rövidebb távon, 100 méteren gyűjtötte be az elsőséget. 

Ennek ellenére Katinka úgy vélte, a Magyar Úszó Szövetság vezetői hibát követtek el azzal, hogy kiteregették: fogalmunk sem volt, hogy Kristóf kivel és milyen körülmények között készült a párizsi játékokra.

Hosszú KATINKA
Hosszú Katinka még nem jelentette be visszavonulását, de nem rejti véka alá véleményét sem Fotó: Origo/Csudai Sándor

Rio háromszoros olimpiai bajnoka közösségi oldalán éles kritikát fogalmazott meg a szövetség elöljáróival és szakmai vezetésével kapcsolatban, amelyre Wladár Sándor elnök egy sajtótájékoztató keretében reflektált. A moszkvai olimpián aranyérmet nyerő sportvezető (cseppet sem mellékesen: a MOB egyik alelnöke) mondandója végét így zárta: „Azt, hogy Katinka engem szarjankózik, nyelem, de már nem sokáig”

Természetesen ez a kijelentés is szóba került az Eurosport YouTube-csatornáján leadott interjúban (a beszélgetésből a Mandiner is szemlézett), és amellyel kapcsolatban Hosszú Katinka megjegyezte:

Ezt is ajánljuk a témában

„Én úgy vagyok ezzel: ha a kritika jó helyre megy, és az építő jellegű, én is elfogadom. Ezzel szemben engem a szövetség elnöke burkoltan megfenyegetett”.

Kíváncsiak voltunk arra: Katinka ezen kijelentését miként fogadja a szövetség elnöke?

Wladár Sándor a Mandiner megkeresésére tömören csak annyit felelt:

„Az a véleményem erről a kijelentésről, hogy – meg sem néztem... Majd ha lesz rá időm  megnézem, és ígérem, reflektálok rá, egyelőre azonban van fontosabb dolgom. Tudniillik mi, itt a szövetségben folyamatosan dolgozunk. Nyakunkon az ifjúsági nyílt vízi Európa-bajnokság,  hétvégén rendezzük meg több tízezer résztvevővel a Tisza-tó-átúszást. Ki sem látszunk a munkából – ennyi...”

 

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
K4t1nk4
2024. augusztus 24. 18:44
Nagyon helyes. Nem is kell foglalkozni a gusztustalan és elvtelen módszerekkel támadó exversenyző véleményével. A Kristóf ügye körüli médiafelhajtást is csak kihasználta. Bocsánatot kért a leveve időzítése miatt, vagy direk szeretné a nyíltvízi úszók esélyeit rontani? Mások tiszelete hol marad? Csak azért nem vonul vissza, hogy további pénzben és kedvezményben részesüljön illetve, hogy további kritikát mondhasson, önös szándékoktól nem mentesen. Méltatlan ez egy többszös bajnoktól. Nagyon unszimpatikus.
VeressZoltán
2024. augusztus 23. 17:01
Nyugi van. Ha nem rontottatok el semmit, akkor nincs probléma!
nemmondom
2024. augusztus 23. 16:34
Tehetséges ifjú úszóinkról szóljon inkább a magyar sajtó!
gyaloggos
2024. augusztus 23. 15:31
MOST már leírom, hogy KATINKA könyököl! Tagja, talán ELNÖKE akar lenni a MAGYAR ÚSZÓSZÖVETSÉGNEK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!