Visszavonulásáról és Milákról is beszélt Hosszú Katinka pénteki exkluzív interjújában, de azt is elárulta: szerinte megfenyegették

2024. augusztus 23. 13:04

Háromszoros olimpiai bajnok úszóklasszisunk exkluzív interjút adott az Eurosport YouTube-csatornáján. Ebből idézzük a legfontosabb gondolatokat.

2024. augusztus 23. 13:04
HOSSZÚ Katinka; WLADÁR Sándor
Vámos Tamás

Nyitókép: Jelenleg mosolyszünet van Wladár Sándor elnök és Katinka között Fotó: MTI/Illyés Tibor

***

Hosszú Katinka először arról mesélt, hogy érezte magát a kamera másik oldalán, hiszen köztudott, hogy a párizsi olimpia alatt az Eurosport szakértőjeként dolgozott. „Nagyon nagy élmény volt, hogy tudtam szurkolni nem csak a magyar úszóknak, hanem a régi barátaimnak is” – fogalmazott a korábbi olimpikon, majd arról is mesélt, milyen volt nekivágni – immár édesanyaként – a hatodik olimpiájának.

„Kamília 2023 augusztusában született, így a komoly felkészülést januárban kezdhettem el. Ez nagyon rövid idő volt. Ám rendkívül örültem annak, hogy immáron édesanyaként élhettem át ezt az élményt”.

Katinka azt is elárulta: visszavonulása még nem eldöntött tény, 

„most ugyanazt csinálom, mint a többi olimpikon, aktív pihenőidőmet töltöm”.

Természetesen szóba került Milák Kristóf személye, akivel kapcsoltban Katinka éles kritikát fogalmazott meg a Magyar Úszó Szövetség vezetői felé. „Kristóf nem kapta meg a kellő támogatást, és nemzetközileg az sem keltett jó hírt, hogy nyilvánosságra hozták: a vezetőknek és az edzőinek fogalmuk sem volt arról, hogy hol és mennyit edzett!  Nagyon nagy hiba volt, hogy az illetékesek szinte előre mosták a kezüket!” – húzta alá Hosszú.

HOSSZÚ Katinka
Hosszú Katinka bátran kritizál, hiszen a magyar úszósport némely szegmensében sötéten látja a jövőt. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Katinka hozzátette: meglátása szerint Magyarországon hosszú évtizedek óta úszózsenik születnek, ezért fontos lenne a magas színvonalú tehetséggondozás, de ez jelenleg – kívülről nézve – enyhén szólva hiányos...

„A központi támogatás megvan, de onnantól kezdve valami megakad: a 2004-es, első olimpiámra ugyanolyan feltételek között készültem, mint a jelenlegi sportolók.

 Ahhoz képest, hogy mennyi pénzt kap a sportág, nem sok minden változott. Sok egyéb mellett egy módszertani központra nagy szükség lenne, ahol meg lehetne beszélni a gondokat, mindenki elmondhatná a véleményét”.

Ez egyfajta magas labda is volt, mellyel kapcsolatban Katinka megjegyezte: „érthető, ha a fiatalabb versenyzők nem mernek kritizálni. Én úgy vagyok ezzel: ha a kritika jó helyre megy, és az építő jellegű, én is elfogadom. Ezzel szemben engem a szövetség elnöke burkoltan megfenyegetett”.

Az olimpikon kijelentése kapcsán kérdéssel fordulunk Wladár Sándorhoz, a Magyar Úszó Szövetség elnökéhez, hogy megkérdezzük, mi a vélménye Hosszú Katinka fenti kijelentéséről. Amint válaszol, frissítjük cikkünket.

 


 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kodszurkalo-0
2024. augusztus 24. 09:01
Az ég óvja a magyar úszósportot, meg a szélesebb közvéleményt is, hogy HK vezető pozícióba kerüljön! Úszónak zseniális volt, de hogy vezetőként milyen lenne, akinek van egy kis tapasztalata ilyen téren, meg követte az utóbbi időben a megnyilvánulásait, máris megborzong egy ilyen női vezetőnek még a lehetőségétől is. A "női" itt hangsúlyos.
marcon-2
2024. augusztus 23. 17:03
Megfenyegetett... értjük, Katka, hogy minden úgy kezdődött, hogy Wladár visszaütött. Ha már te(!) elkezdted, állj bele... vagy ne, de ne játszd az áldozatot, pls...
Interista
2024. augusztus 23. 15:58
Kate "Iron lady" Long már Ms. President-nek készül. Tusup utáni eredmény sora jóval szerényebb. 2019. óta alig nyert versenyt. Vissza esése látványos.
survivor
2024. augusztus 23. 15:26
Keleti Ágnes, Kozák Danuta öt fölött. Kozák D. PONT azt tette , amit H.K Keleti Ágnes 5 arany. Respect ! Kozák 6X os igen. (nem egyéniben..) De a mostani viselkedése...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!