Hazajöttek a Liu fivérek, hivatalos dokumentumot vettek át, nem is akármilyet

2024. szeptember 08. 19:03

Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázók a Debreceni Egyetem tanévnyitójára voltak hivatalosak.

2024. szeptember 08. 19:03

Fotó: VCG/Getty Images

Visszatértek Magyarországra a Liu fivérek, akik a Debreceni Egyetem tanévnyitóján átvehették diplomájukat. A korábban magyar színekben versenyző olimpiai bajnok gyorskorcsolyázók a Főnix Arénában rendezett ünnepélyes eseményen kapták meg a tanulmányaik befejezését igazoló dokumentumokat – írja a Hajdú-Bihar Vármegyei hírportál.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, Liu Shaolin Sándor, olimpiai bajnok, világbajnok, Európa-bajnok, Világkupa-győztes rövidpályás gyorskorcsolyázó és Liu Shaoang, kétszeres olimpiai-, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó 2023 óta szerepel kínai színekben.

Remek érzés, hogy megszereztük a diplománkat, nagyon élveztem a Debreceni Egyetem képzését, a tanárainknak pedig külön köszönet ezért a mérföldkőért

Jó lehetőségnek tűnt anno Debrecen, korábban sokat jártunk ide versenyekre és tréningezni, már akkor is jól éreztük magunkat. Éltünk a lehetőséggel, nagyon jó döntésnek bizonyult utólag. Az életben folyamatosan tanulni kell, szerencsére erre volt lehetőségünk a cívisvárosban. A tanároknak külön köszönet, nagyon rugalmasak voltak velünk” – tekintett vissza a diákévekre Liu Shaolin Sándor, aki arról is szót ejtett, hogy folytatják még a tanulmányaikat a hajdúsági egyetemen.

A Liu fivérek, kezükben a diplomájukkal – Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a Debreceni Egyetem tanévnyitóján
Fotó: Czinege Melinda

„A jövőben még néhány évet tanulni fogok a Debreceni Egyetemen, ennek nagyon örülök és remélem, a jövőben fogjuk tudni alkalmazni a sport utáni években is”

– tette hozzá az idősebbik fivér, míg öccse, Shaoang viccesen hozzáfűzte:

Edző biztosan nem leszek, de sok más érdekel ezen kívül, az sem zárnám ki, hogy a sportban fogok dolgozni!”

– fogalmazott a kiváló versenyző.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 09. 08:15
"Hazajöttek" hazudja a hazátlan zsidó cuckoldkonzi mandineres firkász.... Olyanok bazdmeg, mint te! Ha valaha volt is hazájuk, megtagadták, mert a megélhetés nekik is fontosabb a hazánál. Pont, mint neked zsidó takony.
Egyszeriember
2024. szeptember 09. 07:14 Szerkesztve
Hazajöttek? Úgy rémlik, lemondtak róla, hogy Magyarország a hazájuk legyen, tehát csak vendégségben voltak a korábbi lakóhelyükön. Egyébként, mi a hír? Bizonyára más kínaiak is szereztek már diplomát Magyarországon és fognak is még, mindegyikükről lesz itt cikk?
blondibarbi
2024. szeptember 09. 03:26 Szerkesztve
"A tanároknak külön köszönet, nagyon rugalmasak voltak velünk" Aha, értem én... :-( Kíváncsi lennék azért, hogy hogyan jártak be az előadásokra, hogyan kollokváltak és szigorlatoztak, és szívesen megnézném a diplomamunkájukat. Mert a "rugalmasságnak" is kéne azért, hogy határa legyen...!
thehun
2024. szeptember 08. 21:51
Ezek mar kimutattatak a foguk feherjet......, kozombosek, megtagadtak a magyarsagukat, szoval 2 agyaurul beszelo kinai...csinaljanak amit akarnak, mar nem erdekel szemly szerint
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!