Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Újabb ázsiai gyorskorcsolyázókat honosítottunk, egyikük többszörös olimpiai érmes!

2024. július 05. 16:14

A két tehetség a Ferenc és az Olivér nevet választotta magának.

2024. július 05. 16:14

Fotó: fradi.hu

 

Azok után, hogy a közelmúltban nagy port kavart a gyorskorcsolyázó Liu testvérek országváltása (mint ismert, azok után, hogy olimpiai aranyérmet nyertek magyar színekben, úgy döntöttek, kínai felségjelzés alatt folytatják pályafutásukat), újabb ázsiai sportolókat honosítottunk.

Ezúttal két dél-koreai versenyzővel erősített Magyarország: piros-fehér-zöld színekben folytatja a pályafutását Kim Minszok és Mun Vundzsun. Előbbi háromszoros olimpiai érmes gyorskorcsolyázó!

Edzőjük, Csul Vonli Eric már az évek óta hazánkban dolgozik, az ő hívó szavára mondott igent a két tehetség, akik a Ferencvárosba igazoltak.

Ezt is ajánljuk a témában

„A legfontosabb katalizátor Eric kollégám jelenléte, hiszen neki megalapozott hírneve van Koreában és jó ideje velünk dolgozik már. A pekingi olimpia előtt egy évvel, illetve után itt maradt velünk, amit én nagyon becsülök. Ez volt az elsőszámú szempont a két fiú érkezése kapcsán. Így sokkal könnyebb volt rábökniük a világtérképre, hol folytatnák tovább pályafutásukat”fogalmazott az M1-nek a magyar gyorskorcsolya-válogatott általános igazgatója, Bánhidi Ákos.

Az idősebb versenyző, Kim Minszok 1999-ben született. Korábban ifjúsági olimpiát nyert, valamint két egyéni olimpiai érme is van:

2018-ban csapatban ezüstérmet nyert, míg ugyanebben az évben és négy évvel később 1500 méteren olimpiai bronzérmet szerzett.

Kim Minszok a Ferenc nevet választotta – írja rövid bemutatásában új klubja honlapja, a fradi.hu.

Két évvel fiatalabb, 2001-ben született Mun Vundzsun, aki Olivér néven szerepel majd. A rövid pályás gyorskorcsolyázó a 2021-es téli Universiade dél-koreai válogatóján első helyen végzett, a megmérettetésen pedig összetettben és 1000 méteren aranyérmet szerzett, míg 500 és 1500 méteren a dobogó második fokára állhatott fel.

„Közel 35 éve űzőm ezt az ipart edzőként, és pontosan tudom, milyen a morál Koreában. Elképzelni sem lehet, mennyire más az egész rendszer felépítése. Másképpen szocializálódnak az emberek ott, nekem vannak onnan kiváló barátaim, de ettől még vannak különbségek.

Ez brutális hozzáállást épít fel a fiatalokban, amiknek, ha a szele megcsapja a magyarokat, nagyon jót fognak tenni a környezetnek. Hozzáteszem, hogy itt sincs ezzel probléma”

– tette hozzá Bánhidi, aki azt is elárulta, érmekben gondolkoznak nagy világversenyeken és az olimpia tekintetében is.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­e­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­p­­u­n­c­­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
bodrigyuri
2024. július 06. 11:26 Szerkesztve
A vietnámi Nemzeti Dal után egy újabb érzékenyítés a vágott szemre. Hszi et. most boldog. Nem volt magyar, nna!
Cilinder
2024. július 06. 07:41 Szerkesztve
Már megint csak a gyülölködés! Azért azt tisztázzuk,hogy ők nem migrik! Ráadásul nem is kínaiak,mint itt egy pár kommentben leirják,nem véve a fáradságot,hogy utána nézzenek! Dél-Koreaiakról van szó! Személy szerint én ha hozzájárulnak a magyarok sikereihez örülök nekik és üdvözlöm őket! Egyébként mostanában már csak dél-koreai sorozatokat nézek és ismerkedem a történelmükkel! Nagyon jók és nincsenek benne buzik meg ripacs kvóta feketék! /itt nem azokra gondolok akik tényleg meg vannak áldva szinészi tehetséggel,de ilyen csak nagyon kevés van!/Mivel amcsi filmeket és sorozatokat már képtelenség nézni anélkül,hogy az ember gyomra ne fordulna fel a sok abnormalitástól!
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. július 06. 07:06
Renek ötlet százmilliókat elbaszni külföldiekre, miért is ne, a kínaiaknak is kell a pénz. Mi lenne, ha a kínai aranyérmeseket csak utólag vennénk meg, mikor már nyertek, és azt mondanánk, hogy az a mi érmünk, mert megvettük az embert?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!