„Ezt hiányolom belőle” – Ilyen kritikát sem nagyon kapott még Szoboszlai Dominik!

2024. szeptember 28. 17:26

A korábbi szövetségi kapitány elmondta, mit kellene tennie a Liverpool és a nemzeti csapat sztárjának, hogy a helyén kezeljék. Arról is beszélt a mesteredző, miért tud a magyarsága miatt csak korlátozottan érvényesülni első számú futballistánk.

2024. szeptember 28. 17:26
null

Nyitókép: Facebook/janos.csank.1

***

Csank János nem tett lakatot a szájára. Nem is szokott. A 77 éves szakembert ezúttal az Origó kérdezte Szoboszlai Dominikról. A Váccal és a Ferencvárossal magyar bajnok, a Békéscsabával Magyar Kupa-győztes, a magyar labdarúgó-válogatottat 1997-ben világbajnoki pótselejtezőig vezető edző amondó, a 23 éves középpályás még többre lehetne képes a Liverpoolban és a nemzeti tizenegyben. „Szobót” sokszor titulálták már nagyképűnek, ennek tükrében is meglepő, hogy Csank szerint a pályán sokkal inkább magára kellene koncentrálnia.

„Ha beszélnék vele, azt javasolnám neki, hogy legyen a mostaninál lényegesen önzőbb. 

Nagy dolgokat várnak el tőle, neki pedig ehhez méltóan kell viselkednie, abban az értelemben, hogy a támadóbb felfogású pozícióban több lövéssel kellene próbálkoznia. A jelenleginél agresszívebben kellene kimutatnia, hogy «én vagyok Szoboszlai», ezt hiányolom belőle. Akinek ilyen rúgótechnikája van, annak meccsenként legalább ötször kapura kéne lőnie. Kis túlzással, amint átlépi a félpályát a labdával, tüzelhetne” – fogalmazott velősen Csank János, aki elégedett a magyar játékos eddigi produkciójával, s nem kell attól megijedni, hogy a hétközi Ligakupa-meccsen pihentették.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A neves szakember álláspontja egyébként összhangban van Szoboszlai Zsolt, Dominik édesapja, Arne Slot, a Liverpool vezetőedzője és a főszereplő álláspontjával is. Csupán ennyire direkten, nyersen senki nem mondta még ki. Csank János vallja: Szoboszlai a magyar válogatottban is még inkább vezér lehetne.

"A válogatottban sem mindig tudja megmutatni, hogy ő egy vérbeli belső, 10-es játékos, márpedig neki a szélről nem olyan könnyű játszani. A szélről talán kevésbé veszélyes, mert különben középről kulcspasszokat tud adni, átlövései lehetnek, fontos cseleket mutathat be. 

Úgy gondolom, hogy van néhány olyan fegyvere, amiről még ő sem tudja, hogy a birtokában van. Ezeket kéne megtalálnia és elővennie, és akkor még a mostaninál is jobb lehetne."

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2024. szeptember 28. 19:10
Csank Jan Csí !
proctor
2024. szeptember 28. 19:02
"Szobi padon ül, vagy játszik? Mindegy, pályán úgyse látszik. Futkos, vagy csak nézelődik? Csóri magyar képzelődik: „ő a legjobb a világon, száz milla a transzferkárkton!”
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 17:28
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­k­e­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­z­­­e­­x­­­i­ ­­p­u­­n­­­c­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!