Éremre ébredt a magyar paralimpikon, csak nem tudja, milyenre

2024. szeptember 04. 12:01

Az autóbalesetet szenvedett sportember negyedik és ötödik is volt már, az ötödik ikszen túl állhat a dobogóra. Másik férfiversenyzőnk, a kétszeres paralimpia bajnok újabb nagy dobásra készül.

2024. szeptember 04. 12:01
null

Nyitókép: MPB/Lénárt Márton

***

A két úszó, Konkoly Zsófia (aranyérem, 400 m gyorsúszás – S9) és Illés Fanni (ezüstérem, 100 mell – SB4) után összejött a magyar paralimpiai küldöttség harmadik érme is Párizsban: miután kedden este Major Endre (MS1 egyéni) a legjobb négy közé jutásért legyőzte az olasz Andrea Borgatót (3-1), így már biztos, hogy nem jön haza valamilyen színű medália nélkül. Az 55 esztendős szegedi sportember fordított az elvesztett első játszma után.

Meccs közben jöttem rá a helyes taktikára: meg kellett előznöm hogy az olasz kihelyezze a labdákat olyan helyre, hogy én ne érjem el. Ehhez nagyon erősen kellett ütni, rá kellett éreznem, hogy be tudjam ejteni vagy be tudjam ütni a labdát a háló mögé. Nagyon nehéz meccs volt, az olasznak is voltak tartalékai, ezért hibázott keveset”. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

A Rióban negyedik, Tokióban ötödik Major Endre Párizsban biztosan a dobogóra állhat, kérdés, melyik fokára. Ellenfele a brit Robert Davies lesz az elődöntőben 19 órától. A magyar parasportolónak a szokatlan körülményekkel, a nagy számú szurkolósereggel is meg kell birkóznia.

Ez teljesen új élmény, de nagyon feldob. Rendkívül szokatlan, hogy amikor az embernek koncentrálnia kéne, ekkora üdvrivalgás van, még talán sohasem volt versenyem ilyen hangulatban. 

Most már mindenki készül rám, meglátjuk, mit hozunk ki ebből az elődöntőben” – tekintett előre az autóbalesete miatt kerekesszékbe került Major Endre.

Sorozatban negyedszer lehet paralimpiai érmes Pálos Péter. A kétszeres aranyérmes, egyszer harmadik helyezett para-asztaliteniszező (MS11) ma teljesítheti a „kötelezőt” azzal, ha sikerrel veszi a negyeddöntőt. 17 órától a francia Lucas Creange ellen lép az asztalhoz a 4-es számú arénában, Párizsban.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 05. 18:16
Koldusvircsaft. A nyomorék koldus pedig pofátlan, olimpikonként, élsportolóként hazudozik magáról. Mindent elmond erről a karikatúra olimpiáról, hogy több érmet osztanak ki egymásnak az ezen élősködők, mint a világ legjobbjai. Még mielőtt a sok zsideszes jóember gyógyszere elgurulna: dolgozzanak, sportoljanak, éljenek boldogan, de ne hazudják és mímeljék élsportnak azt a koldusvircsaftot, amit művelnek, főleg pedig ne kapjanak érte pénzt, míg az iskolai-, és a gyereksportra sem fordít a társadalom hozzájuk képest lószart se. Rendezzenek elmebetegeknek sakkbajnokságot és dicsekedjenek azzal is! Ha valóban kiváló sportolók, akkor álljanak helyt rendes versenyekben, ne szánalmas koldusvircsaftban, amint Takács Károly, vagy mint Vitéz Halassy Olivér, akik valóban a legjobbak között lettek a legjobbak!
istvanpeter
2024. szeptember 04. 12:20
A sokat szenvedett szerencsétlen emberek küzdelme megható és felemelő. A Jóisten áldja meg őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!