15 érmet nyert Magyarország a párizsi paralimpián

2024. szeptember 09. 20:45

A magyar küldöttség 13 sportágban 39 sportolóval indult a játékokon, ahol 5 arany-, 6 ezüst- és 4 bronzérmet nyertek versenyzőink.

2024. szeptember 09. 20:45

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor 

Magyarország összesen 15 éremmel – öt arannyal, hat ezüsttel és négy bronzzal – végzett a 2024-es párizsi nyári paralimpián. A magyar küldöttség 39 versenyzője 13 sportágban indult. Sportolóink számos sportágban értek el sikereket, és van köztük olyan is, aki több érmet is nyert. 

Például Konkoly Zsófia – a magyar sportoló S9-ben 400 méteres gyorsúszásban és 200 méteres vegyesúszásban is paralimpiai bajnok lett, 100 méteres pillangóúszásban pedig ezüstérmet nyert.

Ezt is ajánljuk a témában

Pap Bianka szintén három éremmel zárta a versenyt, közte egy aranyat a 100 méteres hátúszásban (S10), egy ezüstöt a 200 méteres vegyesúszásban (SM10), valamint egy bronzot a 400 méteres gyorsúszásban (S10).

Ekler Luca két érmet szerzett atlétikában – távolugrásban (T38) paralimpiai bajnok lett, míg 400 méteres síkfutásban (T38) ezüstérmet nyert. A kajakozó Kiss Péter Pál egy aranyérmet nyert a KL1 200 méteres versenyszámban. Egyik legismertebb parasportolónk, Illés Fanni 100 méteres mellúszásban lett ezüstérmes. A kerekesszékes vívás női tőr csapatversenyében Hajmási Éva, Madarászné Mező Boglárka, Krajnyák Zsuzsanna és Veres Amarilla lettek ezüstérmesek.

Ezt is ajánljuk a témában

Luterán Petra távolugrásban nyert ezüstérmet. Pingpongosaink köszül Major Endre a MS1 kategóriában, Pálos Péter a MS11 kategóriában, míg Szvitacs Alexa a WS9 kategóriában szintén bronzérmet szerzett.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 10. 08:59
Koldusvircsaft. A nyomorék koldus pedig pofátlan, olimpikonként, élsportolóként hazudozik magáról, miközben csal, hazudik, hogy a még nála is nyomorultabbakkal versenyezhessen. Mindent elmond erről a karikatúra olimpiáról, hogy több érmet osztanak ki egymásnak az ezen élősködők, mint a világ valóban legjobbjai. A maguk szánalmas nyomorék vergődésének szintjére degradálják a vilàg legjobbjainak teljesitményét. Ez aljassàg! Még mielőtt a sok zsideszes jóember gyógyszere elgurulna: dolgozzanak, sportoljanak, éljenek boldogan, de ne hazudják és mímeljék élsportnak azt a koldusvircsaftot, amit művelnek, főleg pedig ne kapjanak érte pénzt, míg az iskolai-, és a gyereksportra sem fordít a társadalom hozzájuk képest lószart se. Ha valóban kiváló sportolók, akkor álljanak helyt rendes versenyekben, ne szánalmas koldusvircsaftban, amint Takács Károly, vagy mint Vitéz Halassy Olivér, akik valóban a legjobbak között lettek a legjobbak!
pandalala
2024. szeptember 10. 00:37
:-) Hajrááááá!!
anna bolena
2024. szeptember 09. 22:17
Büszkék vagyunk rátok!
patmore
2024. szeptember 09. 21:24
Szívből gratulálok a para-olimpikonoknak! Nagyszerű teljesítmény volt, hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!