Újabb magyar sportoló állhatott dobogóra a paralimpián – Szvitacs Alexa bronzérmes asztaliteniszben

2024. szeptember 07. 16:33

Asztaliteniszezőnk ezzel a magyar küldöttség negyedik bronzérmét, és összesítésebn tizenharmadik érmét szerezte a játékokon.

2024. szeptember 07. 16:33
Párizs, 2024. augusztus 29.
Szvitacs Alexa a kínai Liu Meng és Mao Csing-tien ellen játszott mérkõzésen a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok asztalitenisz nõi páros WD20-as kategóriájának nyolcaddöntõjében a Dél-párizsi 4-es Arénában 2024. augusztus 29-én.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Bronzérmes lett a párizsi paralimpián asztaliteniszezőnk, Szvitacs Alexa. A WS9-es kategóriában versenyző magyar sportoló pénteken brazil ellenfelét legyőzve bejutott az elődöntőbe, ott azonban a jó kezdés ellenére végül  kikapott a lengyel Karolina Pektől, aki a második játszmában végig vezetett, így magabiztosan jutott a döntőbe. Szvitacs öt arany- és négy ezüstérem mellett a magyar küldöttség negyedik bronzérmét szerezte a francia fővárosban. 

A 34 éves Szvitacs Alexa, aki a 2020-as paralimpián szintén 3. helyezést ért el, egy évvel később pedig világbajnok lett, az MTI tájékoztatása szerint 2018-ban toxikus sokk szindrómát kapott, emiatt amputálni kellett a bal alkarját és lábujjait, 

de azóta is szerepel az épek között is, az Extraliga-bronzérmes Győri AC játékosa.  

A Nemzeti sport beszámolója szerint a sportoló a mérkőzést követően úgy fogalmazott, „Nyilván nagy terhet raktam magamra, de hogyan máshogy álljak hozzá egy versenyhez? Ha én nem hiszem el, hogy a legjobb vagyok, és meg fogom nyerni, akkor ki fogja ezt elhinni? Muszáj így állnom az asztalhoz. Európa- és világbajnok vagyok, nem állhatok úgy oda, hogy megelégszem egy bronzéremmel is. Minden sportoló így megy neki egy versenynek, hogy meg akarja nyerni. Viszont nagyon nehéz az, hogy ide jövök, az első nap lejátszom egyetlen párosmérkőzést, majd eltelik egy hét, közben minden ellenfelem indul női és vegyes párosban, vagyis játékban maradtak, és mire én is bekapcsolódtam, ők már lejátszottak kettő-három-négy meccset is. Már az első meccsem is úgy sikerült, ahogy sikerült, és most nem is az fáj, hogy kikaptam, inkább az, hogy ennyire, mert rengeteget dolgoztam a azért, hogy Párizsban jobban szerepeljek”

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 10. 08:54 Szerkesztve
Koldusvircsaft. A nyomorék koldus pedig pofátlan, olimpikonként, élsportolóként hazudozik magáról, miközben csal, hazudik, hogy a még nála is nyomorultabbakkal versenyezhessen. Mindent elmond erről a karikatúra olimpiáról, hogy több érmet osztanak ki egymásnak az ezen élősködők, mint a világ valóban legjobbjai. A maguk szánalmas nyomorék vergődésének szintjére degradálják a vilàg legjobbjainak teljesitményét. Ez aljassàg! Még mielőtt a sok zsideszes jóember gyógyszere elgurulna: dolgozzanak, sportoljanak, éljenek boldogan, de ne hazudják és mímeljék élsportnak azt a koldusvircsaftot, amit művelnek, főleg pedig ne kapjanak érte pénzt, míg az iskolai-, és a gyereksportra sem fordít a társadalom hozzájuk képest lószart se. Ha valóban kiváló sportolók, akkor álljanak helyt rendes versenyekben, ne szánalmas koldusvircsaftban, amint Takács Károly, vagy mint Vitéz Halassy Olivér, akik valóban a legjobbak között lettek a legjobbak!
hasy
2024. szeptember 07. 19:54
Az olimpia során a mandiner folyamatosan kitette a Magyar érmek számát. A paralimpiánál nem ez nagyon szemét húzás.
herden100
2024. szeptember 07. 17:50
❤️ 🤍 💚
ragazzo-2
2024. szeptember 07. 17:44
Szívből gratulálok Alexa! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!