Bravó, megvan az újabb aranyérmünk Párizsban!

2024. szeptember 06. 18:25

A magyar úszó szenzációs hajrával győzött a női 100 hát döntőjében a paralimpián.

2024. szeptember 06. 18:25
A győztes Pap Bianka a célban a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok női 100 méteres hátúszás S10-es kategóriájának döntőjében a nanterre-i Paris La Défense Arénában 2024. szeptember 6-án

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Csütörtökön még „csak” bronzérmet ünnepelhetett a 400 méter gyors (S10) döntője után Pap Bianka, de pénteken már az aranyéremért ugrott medencében a párizsi paralimpián. A Vasas úszója a 100 méter hát (S10-es sérültségi kategória) címvédőjeként az egyik nagy esélyese volt a számnak (a legjobb idővel jutott a döntőbe), és nem is okozott csalódást. A 24 éves magyar paralimpikon hatalmas csatát vívott amerikai és francia riválisával, fél távnál elsőként fordult, de nagyon kicsi volt az előnye; 

azonban a második 50 méteren is remekül úszott, és végül nem sokkal, kevesebb mint egy másodperces előnnyel, de ő lett az paralimpiai bajnok (1:07.97) az amerikai Truwit előtt.

Pap győzelme azt jelenti, hogy megvan a magyar csapat 10. érme az idei paralimpián, ami a negyedik arany. És reménykedhetünk még újabbakban. A francia fővárosban korábban már két paralimpiai aranyat nyerő Konkoly Zsófia címvédőként áll majd a rajtkőre ma este a 100 méter pillangó döntőjében. 


 

 

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 07. 09:25
Koldusvircsaft. A nyomorék koldus pedig pofátlan, olimpikonként, élsportolóként hazudozik magáról, miközben csal, hazudik, hogy a még nála is nyomorultabbakkal "versenyezhessen". Mindent elmond erről a karikatúra olimpiáról, hogy több érmet osztanak ki egymásnak az ezen élősködők, mint a világ valóban legjobbjai. Még mielőtt a sok zsideszes jóember gyógyszere elgurulna: dolgozzanak, sportoljanak, éljenek boldogan, de ne hazudják és mímeljék élsportnak azt a koldusvircsaftot, amit művelnek, főleg pedig ne kapjanak érte pénzt, míg az iskolai-, és a gyereksportra sem fordít a társadalom hozzájuk képest lószart se. Rendezzenek elmebetegeknek sakkbajnokságot és dicsekedjenek azzal is! Ha valóban kiváló sportolók, akkor álljanak helyt rendes versenyekben, ne szánalmas koldusvircsaftban, amint Takács Károly, vagy mint Vitéz Halassy Olivér, akik valóban a legjobbak között lettek a legjobbak!
AndyP
2024. szeptember 06. 21:12
Sajnos nincs szivem nezni mert a sajnalatom nagyobb mint a cirkuszi atrakcio izgalmai
herden100
2024. szeptember 06. 20:32
❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚
anegy_
2024. szeptember 06. 20:28
Hatalmas gratuláció!!!! Egy szempillantás elég volt a győzelemhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!