Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

„Egyszerűen abszurd” – Újabb sztárfocista sokallt be, nem bírja a terhelést

2024. szeptember 06. 22:50

Az angol bajnok Manchester City játékosa részletesen kifejtette álláspontját.

2024. szeptember 06. 22:50

Nyitókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Már régóta téma az angol Premier League-ben, hogy teljesen ki vannak zsigerelve a futballisták. A napokban a bajnoki címvédő Manchester City labdarúgója, Bernardo Silva fakadt ki hosszasan a nagy terhelés miatt. A nagyobb csapatoknak a bajnokságban, az angol és a nemzetközi kupákban szinte minden héten két meccset kell játszaniuk. De persze ez nem új keletű, csak éppen a főszereplőknek sok.

„A meccsek beosztásával kapcsolatos helyzet egyszerűen abszurd. Amikor a játékosok panaszkodnak, az emberek azt mondják, hogy a futballisták nem panaszkodhatnak az életük miatt… Persze az ő szemszögükből igazuk van, egy álmot teljesítünk, és azt csináljuk, amit szeretünk. Ez így fair. Ezt még el is fogadná az ember, de

 a helyzet nem ennyire fekete és fehér. Ugyanis a menetrend teljesen őrült. 

Most kaptuk a hírt, hogy csak egy szabadnapunk van a Ligakupa-meccsre. Játszunk az Arsenallal, pihenünk egy napot, majd újra játszunk a Watford ellen” – idézte Bernardo Silvát a közösségi oldalán Fabrizio Romano. Az átigazolásokban mindig jól értesült olasz újságírónak is az volt a célja, hogy felhívja a meccseket szervező szövetségek figyelmét a túlterhelésre.

A City portugál válogatott játékosa így folytatta: „Ha nem esünk ki, akkor hónapokig háromnaponta játszunk. Ez teljesen abszurd, egyszerűen őrület. A Bajnokok Ligájában, ha nem jutsz be a 16 közé, akkor mindig két meccset kell játszanod! Igaz, hogy nagyobb a csapatok kerete most, de még így sem könnyű. Higgyék el nekem, nagyon kevés időt töltök a családommal. A meccsek mennyisége egyszerűen nonszensz” – mondta Silva a Recordon keresztül.

Természetesen nem a 30 éves légiós az első, aki megszólalt a sok mérkőzés miatt. Pep Guardiola elmondta, nagyjából két hét pihenőt kaptak a játékosai az évben, utána már az alapozásra kellett fókuszálniuk, ami szerinte hosszabb távon rengeteg kérdést vet fel.

A helyzet évről évre rosszabb, és őszintén szólva fogalmam sincs, hol és miként fog ez véget érni. 

A probléma elsősorban mentális. Kimerültek a futballistáink. Nézzük meg, hány játékos sérült meg az előszezonban a rossz körülmények között: a pára, a hőség, a rossz állapotban lévő pályák miatt. De hát ez van. Alkalmazkodnunk kell, ezért alkalmazkodunk is, de ettől még ezt nem tartom normálisnak” – mondta a Manchester City edzője.

Raphaël Varane három évet focizott Angliában, a nyáron igazolt a Manchester Unitedből az olasz első osztályú Comóba. Talán épp azért, mert a Serie A-ban valamivel kisebb a terhelés.

„Az edzők és a játékosok évek óta jelzik, hogy túl sok a mérkőzés, a versenynaptár túlzsúfolt, és ez már veszélyes szintet ölt a focisták testi és lelki jólétére nézve. A visszajelzéseink ellenére azt javasolták, legyenek hosszabbak és intenzívebbek a mérkőzések, a futballisták pedig kevesebb érzelmet nyilvánítsanak ki. Mi csak azt szeretnénk, hogy jó állapotban legyünk a pályán, és százszázalékot nyújthassunk. Miért nem hallják meg a véleményünket?” – kérdezte a 31 éves francia hátvéd. Úgy tűnik, az üzlet mindennél fontosabb…

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kir2vik
2024. szeptember 07. 17:48
Meglehetősen sok lóvét kaszálnak. Ha nem tetszik, el lehet menni második vonalba kevesebbért. Az erőfeszítésről meg annyit, hogy a cirkuszi akrobatáknak sincs megállás, de valószínűleg a töredékét keresik a menő focisták pénzének.
haxima
2024. szeptember 07. 16:41
Bírom az okosokat, akik itt szövegelnek.
hannibal2
2024. szeptember 07. 15:21
Konkrétan így néz ki Bernardo Silva meccssora az elmúlt hónapba: IX. 5. - Portugália-Horváto. (90 perc) VIII. 31. - MC-West Ham (90 perc) VIII. 24. - MC-Ipswich (90 perc) VIII. 18. - MC-Chelsea (90 perc) VIII. 10. - MC-MU (11 perc) Ez öt meccs, de inkább csak négy 28 nap alatt, ha nem válogatott, akkor meg egyel kevesebb is lett volna.
Sztrovacsek
2024. szeptember 07. 11:45 Szerkesztve
"szinte minden héten két meccset kell játszaniuk." Há' nem mondod, bakker....!? Emberek milliói dolgoznak napi nyolc órát tized ennyi fizetésért. Szerintem naponta játszhatnátok 90 percet, és még akkor is túl lennétek fizetve. Mellesleg cirkusz ez már nem sport. De a cirkuszban az artista minden este föllép, és nem hiszem hogy ennyit keres. Arról már nem is beszélve hogy a focista kihagyhatja a 11-est, de a cirkuszban nem lehet leesni a trapézról, nem lehet elrontani a bűvésztrükköt és nem eheti meg az oroszlán az idomárt, mert akkor a következő este már nem kell föllépni. (az idomárnak biztosan nem)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!